Delhi day 1

Vilket Crazy land! Gardagen gick i stressens tecken at alla hall o kanter. Packningspanik, trafikstockning och flygplansforseningar. Men fram kom vi och hotel fick vi. Grand Hotel Godwin som ligger i Paharganj district, ett okey hotel med tv, ac och varmvatten - nodvandigt ar dock att pruta pa priset!! Frukost ingar.

Idag, 26/1, ar Indiens nationaldag - vilket marks! Allting ar stangt och folkmassorna trangs pa gatorna och i parkerna. Vi borjade dagen med att avnjuta frukost pa takterassen i svensk morgonsommarvarme. Med knottrad hud och med stark curry i magen tog vi beslutet att byta hotel till Ajanta hotel en byggnad bort. 700rs billigare och med likvardiga rum = bra beslut. Efter lite kankande av vaskor och springade i trappor satte vi igang dagen pa riktigt. Tanken var att vi skulle promenera in till Old Delhi och besoka The Red Fort, men na. Efter att ganska snabbt upptackt att vi eventuellt gatt vilse tog vi en cykelrickshaw till gamla stan bara for att upptacka att vi;
1. missat den extravaganta militarparaden som gar av stapeln varje national dag
2. inte kan besoka fortet/palatset/citadellen pga att det ar stangt pa national dagen
3. inte kan pruta i detta land, iallafall inte en av oss da vi kopte vykort av en yngling for 100rs istallet for rekommenderade 20.
Happy day! Men leende - eller ja, jagades, in i en Indisk tuktuk tog vi oss till Connaught Place for lunch pa Saravana Bhavan. Fast food feel och varldens storsta ostoljepannkaka - Dosi Geeh Masala. Helt OK. Lunchen foljdes av en ear cleaning, vilket det varnas for i Lonely Planet, och som var nagot av det absolut vidrigaste jag beskadat! Fy i helvette. (ursakta franskan.) Och aven dar vart det bristfallig prutning men rent sa det susade mellan oronen. Eftermiddagen har spenderats pa var rooftop med mer god mat, underbar solnedgang och en lagom dos reseplanerande.

Nu blir det vidare fundering och eventuell flygandring.
Namaste

Kommentarer
Postat av: Tony

Vykort kostar 10 rs och don't get me started på de där ear cleaning människorna, bluff och båg! Glöm inte att prova paan.

2011-01-28 @ 13:22:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0