Shoppoholism.....

..... Jag är inte ett dugg säker på om det ska vara ett eller två p:n i ordet, men jag är sjukt säker på innebörden. Det kan också beskrivas i ett ord, namn till och med. Jonna. Jepp. Här har det shoppats (kör på med två p:n). Kanske ska ta allt i lite turordning.

Tågresan till Arlanda gick bra, mötte Jonna direkt på skycity och vi gick och checkade in direkt. Inga problem med vikten (på väskan iaf) och vi fick platser bredvid varandra. Bra. Klarade även säkerhets kontrollen galant. Sen var det dags för lite mat, och sen vidare till Gate 15. Vid gaten började en väldans mesig flygtant tjafsa om att mitt visum inte var rätt. What?? Sa jag och proppsade på om att jag hade rätt, vilket jag självklart sedan också hade! Innan vi gick på planet började Jonna böna och be om mina kineiska, nervlugnande, tabletter och självklart förbarmade jag mig och gav henne två. Väl på flyget efter middagen knaprade även jag i mig ett par och sen sov vi som två grisar i fyra timmar.

När vi landat på terminal 3 på Pekings flygplats och fått våra väskor och gick ut till folkmassorna försökte vi spana efter min kines. Andreas. Men förgäves. Istället stod där en riktig kines med en lapp "Ms Karlström, Ms Leek". Huh, but why??? Vi följde med honom till en golfbil där vi snällt fick sätta oss och blev runtkörda på flygplatsen, till slut hamnade vi i ett garage där en riktig bil kom framrullandes. I bilen väntade Andreas med Champagne och Jordgubbar. Surprise!!! Från det att vi sätt mannen med lappen i ankomsthallen tills dess att Andreas hoppade fram från bilen hade jag, ärligt talat, varit skit sur på min stackars pojkvän. Var helt säker på att antingen var han så jädra bakis så han inte orkade sig upp och möta oss eller att han fick lov att jobba, inget av detta gjorde mig ett dugg glad och jag försökte ett flertal gånger ringa till honom för att skälla lite, men utan framgång tack och lov. Snacka om att jag kände mig lite dum när jag insåg hur fel jag hade.. Oops.


Sedan dess har dagarna rullat på och de har varit fyllda av fest, shopping, mat, shopping, sömn och shopping.
I lördags när vi kom så drog jag och Andreas med Jonna ut på VICS, ett uteställe här, så hon fick träffa på flertalet av våra vänner här. I söndags shoppade vi och kollade på en jätte dålig film. I går shoppade vi och sen var vi på hejdå middag för Janice och Nick. Det var även dagen då Jonna provade på flygande faran. Idag har vi shoppat och..... Nej inge mer. Jo! Varit på Carefour så fröken Leek fick kika på det asiatiska godisutbudet. Hittade lite god choklad. I övrig var det jag som stod för dagens inköp. En massagestav. Och nej! Inte i den bemärkelsen, utan en för oönskade gropar i låren och en ond nacke. Mycke bra. Ser ut som en delfin, ja - jag är säker på dess användningsområde, och kostade bara 179 RMB. Kanon.

Imorgon ska det bli kanon väder så då blir det Rebecca and Jonna goes crazy. No shoping. Endast utomhusaktiviteter så som Himelska fridens torg, förbjudna staden, Jinshan berget och kanske även lite Hohai och Beihai. På kvällen kan det bli bowling eller grillning. Får se vart dagen bär oss...

Nu ropar Jonna att hon är klar med sin uppdatering av bloggenoch att det är dags för film. Okey. Än så länge så lyder jag.

Zai Jian

glömde det viktigaste

Joanna (kanske) ska flytta med mig till Kina i höst!! Wooooohooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!! =)

en stund av förvirring

Jaha, så imorgon bär det av till Kinalandet igen då. Känns inte alls så dumt.
Visumet är fixat och snart allting annat klart också.

Idag har jag faktiskt varit sjuk effektiv igen. (Jag är väldigt duktig på att göra flera saker samtidigt) På morgonen lunkade Roger förbi och han hjälpte mig med både den svenska och norska deklarationen. Vänligt. Sen betalade jag den sista jädra räkningen. En kofta vart köpt. Jag träffade mormor. Fikade på Siljan med Joanna, Sara och Linda. Hyrde ut lägenheten osedd. Jag träffade pappa. Åt middag med Joanna. Hade kort- och spel kväll med fikatjejerna. Kort sagt, en väldigt bra dag.

Vi spelade något orangespel som Joanna hade som handlade om att känna sig själv och sina vänner. Jag vann. Överlägset. Det iom att jag är pratsamt, vänskaplig och opryd. Bra. Under speletsgång så ringde även vår kära vän Jonna och ville fråga någon dum fråga ang Kina (hon nämde självklart även de där med mitt visum). Varje gång när man pratar med henne så måste man bli förundrad över hur många grodor som hoppar ur hennes mun. Idag så började hon prata om att hon skulle äta massa huvudvärkstabletter innan hon åker - de lugnar ju ner huvudet.... Och sen kom, ja det blir nog ta mig sjutton en padda, "Jag tror nog att jag ska tvätta håret med voltaren - det måste ju vara bra!?" Ingen kommentar. Senare under samtalet kom hon på att sist vi flög med varandra så spillde hon juice på sin fot, och det var ju jäääääätte kul - för det blir ju fotjuice. Ja, om inte annat så blir det tre sjukt intressanta veckor som jag ska påbörja imorgon.

Hög tid att sova lite. Om jag inte ska ringa mitt hjärta innan och berätta hur mycket jag saknar honom. Men jag vet inte, kanske låter jag bli. Lät så ömt....

Goodnight sweethearts!


jonnas då, nu eller aldrig

Ja eftersom Jonna själv tydligen vägrar att anta denna utmaning så tänkte jag, att jag gör det.....

För 5 år sedan....
Sprang Jonna runt på Leksands gymnasium där hon ibland var på lektionerna för handelsprogrammet. På de lektioner då hon var närvarande så bråkade hon nog mest med Tomas. Var det även ett brutet ben?????

För 3 år sedan....
Bodde Jonna i en pytteliten lägenhet på Hisingen i Göteborg där det ofta lagades kladdkaka. Hon jobbade på Clas Ohlson och hade börjat bli en aning bitter............... (för att jag precis flyttat tillbaka till Leksand????)

För 1 år sedan....
Hade hon en något osäkerarbetsplats och leta hejvilt efter förstahandskontrakt för en lägenhet i centrala Gbg. Hon hade också då gått från en aning bitter till ganska så bitter. Jobbade i Falun? under sommaren....

För 3 månader sedan....
Tacklades hon runt för fullt på innebandyplanen. Annars så var det alla hjärtans dag även för henne och då skrev hon detta på blogg
" är det idag....
man ska vara kärleksfull?
Ja dem säger det, jag hoppas innerligen att man är kärleksfull mer än en dag på året. Som alla kanske väntar sig borde en singel vara bitter på "Alla hjärtansdag", men nej, inte ens där kan ni känna er överlägsna. Jag har funderat fram och tillbaka, och nu har jag kommit fram till att jag gärna vill hitta den rätta. Men inte nu. Denna våren och sommaren har väldigt mycket framför sig som kommer bli så mycket roligare som singel. Hur ska jag annars kunna släppa loss i Thailand, Sthlm och Sälen. Ne singel får det bli. Men jag unnar alla som är i ett bra förhållande att pussa lite extra på varann, men hoppas att man inte släpper sina drömmar för att sitta ihop med någon annan.

Jag har ett par exempel på bra förhållanden, de är där man gör saker ihop, man tar tillvara på sina drömmar ihop. Och har inte den andra intresset av att dela just en dröm så gör man det själv, men ändå med den andres stöd. Det måste vara det perfekta förhållandet. Men som sagt. För mig lär det dröja, ska sänka kraven och börja gå på andrahandssorteringen sen när jag är redo. Annars kommer det sluta illa. Inga barnbarn för mina föräldrar.

Men till alla nära och kära, ha en underbar alla hjärtansdag.."
Behöver jag ens nämna bitterhets graden här?????

Igår....
Så jobbade hon, träffade en vän, ringde mig och var nervös för resan (och mitt visum?), tänkte köpa en väska, tog sin sista spruta och bestämde sig med de allra bestämdaste att hon inte skulle gå med på Mariahs utmaning.

Imorgon....
Jobbar hon, packar hon sin väska alt. påse, ringer mig och frågar om det VERKLIGEN finns solglasögon i Kina och om vi måste sova på 23e våningen??? Eventuellt kommer hon nämna något om mitt visum också......

Om ett år.....
Måste nog skriva två olika förslag här... Allt beroende på om hon ser the secret ikväll eller inte?

1. Hon har träffat sina drömmars kille, fått ett grymt jobb där hon tjänar pengar så hon kan vara hos mig och spendera multum på Crawford Lane. Hon har vaxat sig så hon inte längre ser ut som en brunbjörn och har hittat en kryphål till hur hon kan bli meterolog utan att behöva plugga så mycket. Innebandyn kunde inte gått bättre, Surte IS IBK har vunnit allt och Jonna har blivit lagets självklara stjärna!

2. Jonna är singel och mer bitter än någonsin, de enda dejter hon går ut på är de när hon råkar gå bredvid någon på väg till Sibylla. Hon har blivit en blekfet avdankad kontorsråtta och innebandyn är någonting hon inte längre ens kan stava till. Det enda som nu lyser upp hennes vardag är solen som ibland skiner in genom gliporna mellan de mörkbruna gardinerna hon har i hennes lägenhet. Oh, just ja. Krukväxter. De är hennes nya hobby.

Något att tillägga????

då, nu eller aldrig

Även jag har blivit utmanad och känner att jag inte är den som är den. 

För 5 år sedan....
Hade jag precis bytt gymnasielinje från dans i Falun till musik i Leksand och iom det även precis flyttat ihop med Roger i Lillis. Och för 5 år sedan om några dagar skaffade jag även väldens mest underbara lilla Duchess!

För 3 år sedan....
Hade jag precis lämnat Jonna och Göteborg för att jobba i repan på Dalle. Det var även en period av tristess så något så fyndigt som LHLE skapades. Det var också då jag satte mig i en kyrkbåt för första gången. Sjukt kul!

För 1 år sedan....
Så var jag sjukligt nervös där jag stod i receptionen på Dalecarlia och ville att dagen skulle gå väldans fort eftersom jag senare på kvällen skulle ta mig till Arlanda och sätta mig på flyget för att åka till Kina för första gången. Där väntade världens bästa pojkvän med rosor och senare jordgubbar och champagne. (jag och jonna ser fram emot en liknande mottagning i år)

För 3 månader sedan....
Var det väl alla hjärtans dag??? Då klädde jag upp mig fint och gick ut på romantiskmiddag med mitt hjärta. Innan på dagen hade jag suttit i skolan och traglat med fyra dumma toner och konstiga bilder som man ska kunna uttala med hjälp av de där tonerna... Hmm.

Igår....
Var jag sjukt effektiv! Sa upp min lägenhet, tog passfoton där jag såg ut som en rosa banan, var barnvakt år Leia, lunchade med mormor, lallade runt i lägenheten, lyckades spendera alldeles för mycket pengar, skickade iväg min visumansökan och åt middag med Roger. Inte illa!

Imorgon....
Hoppas jag på en dejt med Joanna och Sara och en barnvaktning till Leia. I övrigt borde jag börja packa då också.

Om ett år....
Är jag fortfarande kvar med Andreas i Kina. Andreas är milionär och jag shoppar upp så mycke jag kan av hans pengar. Har tagit lite spaterapeutkurser och har precis haft några grupper runt om i Indokina så brun, smal och härlig sitter jag i vår flotta loftlägenhet i Peking och planerar sommarens hemresa till Sverige. Förhoppningsvis har jag också kommit fram till vad jag vill bli när jag blir stor.

That's about it!

blandad kritik....

.... fick jag på kommentarerna till mitt förra inlägg. 90% var positiva men sen var det visst något syrligt halkade in där på slutet. För att dementera det denna aktiva bloggare ansåg om bloggning ska jag citera vad som står om blogg på wikipedia
"Blogg, en förkortning eller förenkling av webblogg; av engelskans blog, kortform av weblog web + log, är en webbplats som innehåller periodiskt publicerade inlägg på en webbsida där inläggen är ordnade, så att de senaste inläggen alltid är högst upp. Bloggen kännetecknas av att texten visas på bloggen i samma ögonblick som skribenten publicerar den. Bloggar har de senaste åren blivit mycket populärt och vuxit lavinartat. Indexeringstjänsten Technorati har sedan 2003 följt utvecklingen och uppskattar att det, i mars 2007, skapas omkring 120 000 bloggar dagligen"
Så, för att klargöra, för att vara en "bloggare" behöver man inte nödvändigtvis lägga upp nya inlägg dagligen, utan periodiskt - vilket är det som klingar bäst i mina öron.

För att gå vidare från innebörden av att vara en bloggare så kan jag kanske skriva lite om vad jag tänkt att göra idag. Massor! Men, jag kan ta åt mig kritik och även ibland inse att viss kritik är befogad så jag säger det själv, ni som känner mig vet ju att jag kanske är något seg och har det en aningens svårt att få arselt ur vagnen.. Japp. Så är det. Men min dagsplanering som jag skrev igår kväll ser ut så här;
8,30 Vakna - ser bra ut hitills eftersom jag vaknade redan kl sju.
9,00 Vara klar - eftersom jag inte specifiserade detta bättre igår så tar jag det som att vara klar med att gå upp från sängen. Check!
9,30 Olof klar - detta kan ju också tolkas på olika sätt, men jag vet vad jag menar och det är att jag ska till leksandsbostäder och skriva på papper för uppsägningen av min lägenhet, vilket jag skulle gjort i onsdags. Ligger illa till.
10,00 foto klar - också tolkningsbart, men jag ska alltså till fotohörnan och ta passfoto för visumansökan, kan man ta såna kort där? Hoppet finns kvar.
11,00 Mormor - då ska jag alltså vara hos mormor. Ska färga hennes hår.
13,00 Lunch - Gårdscaféet känns bra idag.
14,30 Klar - alltså med lunchen. Ingen stress.
15,00 Borlänge - åka dit, måste först kolla med Roger angående skjuts eftersom jag vägrar åka buss dit, och bikini måste inhandlas.
16,00 Borlänge - framme där då alltså. Finns tid för kisspaus.
Sen är det tomt. Jag lämnar alltså seneftermiddagen och kvällen öppen för förslag. Jag tror iof att jag ska till pappa och äta, men inget är bokat ännu.

Det jag visst inte skrivit med i min planering är att göra klart min visum ansökan, vilket jag fortfarande inte gjort men MÅSTE göra idag. Är redan nu i det läget där Jonna måste ta sig till kinesiska ambassaden i Stockholm för att hämta ut mitt pass för att jag ska hinna få det innan vi lyfter på fredag. Vet inte på vilket sätt jag tänkte att det skulle lugna hennes nerver?!

Iallafall så borde jag nog kanske skynda mig eftersom kl är 09,04 och jag fortfarande sitter i morgonrock.
Är mitt schema redan påväg att gå käpprätt åt h? Kanske kommer ett kvällsinlägg om hur det gått för mig. Vi får se.

Skynda var det...

Dagens fundering;
Varför vart mina naglar gula av att sola igår???

jag ger mig

Okey. Jag ger upp. Plattfall och magplask. Det har varit ett nedrans tjat om denna blogg och bara för att visa hur lycklig jag är över att jag äntligen ger upp och faller för påtryckningarna så döper jag den sjukt seriöst. Kinakulla. Bra. Bästa bloggnamnet. Finns det pris?

Hm. Vad händer i mitt liv. Eventuellt inte så mycket. Meeen allting är relativt. Fast även då, inte allt för mycket. Skulle jag tro iallafall. För er som inte vet så befinner jag mig för tillfället i Leksand utan vänner. Kom hit, ingen hemma. De som är hemma jobbar. Fantastiskt roligt! Har hängt med Roger sen jag landade på Arlanda i tisdags. Vet inte om det är okey. Jag börjar få mustasch (stavning?). Jag hoppas på en glimt av Sara när hon kommer tillbaka och även en av Joanna om hon behagar att höra av sig..
I övrigt har jag fått träffa världens absolut sötaste Leia igen och insett att jag kan vara världens bästa faster då jag överöser henne med saker och pussar. Vi har nästan blivit bästa vänner och jag älskar henne. Hon är sjukt söt - vilket jag inte trodde iom att det är Isaks unge =P Hehe. Syskonkärlek. Underbart.

Om fem dagar drar jag med mig min underbara vän Jonna, alias "Jonna är bäst" Jonna, till Chinaland. Landet uppochner. Det kommer att bli grymt! Resfebern har börjat växa även på mig, vilket är märkligt men skoj. Kan vara för att jag inte har fått mitt visum ännu och börjar bli rädd att Jonna får åka själv. Men de löser sig. Ska skicka in ansökan imorgon så jag bör få tillbaka det på torsdag och vi åker på fredag, så ingen panik. Bara jag blir godkänd så! Vi landar i Kina på Lördag mitt på kinadagen och då blir de mat, INGE VILA!!!, kanske lite spa, shopping? och sen tokfest! Allt för att hålla sig vaken så länge som möjligt för att komma i fas med den härliga jetlagen.

Efter vi festat oss redlösa och vaknat upp i chock så ska vi påbörja fatcamp goes China i och med att jag ser ut som ett vandrande päron och Jonna som en björn så kan det vara en bra idé. Jag har dock föreslagit Jonna en vaxning som första steg, får se om det hjälper. Sen har jag också funderat på vilken björn jag ska skriva henne som i ansökan till campet. Grizzly? Brunbjön? Is? Måste fråga.

Neej, men då så. Då har jag avklart mitt första inlägg. Nu blir det soffa, vatten, huvudvärkstablett och korsord.
Har en fruktansvärd huvudvärk från min natt fylld av mardrömmar. Den jag drömde innan jag vaknade handlade, i korta drag, om mig (som man) och en till karl, Barbies Ken?, som skulle bli mördade av en tredje man som inte kunde svenska, så jag och "Ken" kom fram till att vi måste mörda mördaren först så Ken började slicka honom i örat för att uppehålla honom medans jag fick tag i en gaffel som jag sen stack genom halsen på honom.... Hur mår jag???

Vatten, soffa, tablett och tidning var det. Hej. 

RSS 2.0