Halloween

Jepp, Halloween börjar närma sig och fredagen den 31a Oktober ska jag på Halloween fest. Priset för bästa utklädnad är 5000 yuan. Jag är fattig, behöver pengarna. Alltså behöver jag vinna. Så! Vad ska jag ha på mig?
 
Har fått tre förslag. Finns bild på alla, fast två bilder. Typ.
Ett från mig, ett från Isak, och ett från Roger. Om det är någon annan som har förslag så tas dom med gjäldje emot!


Mitt förlag...


Rogers förslag...


Isaks förslag var att gå som mig själv....

Jag heter Rebecca....

..... Och jag är Jonnahs snäcka.

Jag skrattade högt för mig själv när jag kollade in Jonnas blogg idag. Om ni inte läst den, så kan de ju vara väl värt ett besök. (Mamma, tryck på Jonnas namn där de är understruket så - simsalabim! Kommer du till hennes blogg... ) Då får ni se fröken gummiansikte (!?) in action. Mig alltså. Let the magic begin!

Hej.

Intresse...?

Jag bara undrar hur intresset ligger gällande dagens kinesiska mening?! Ngt jag borde börja med??!!

Provkör en;
Ni kai wanxiao ne ba? Zhe ge difang tai po la!
Skämtar du eller? De här stället suger!


Nå, bu eller bä?


att ha eller inte ha...

Långt hår. De är dagens fråga. Alltså, ska jag eller ska jag inte skaffa hårförlängning igen!? Jag vet att de är ett helvette att vänja av sig när man väl tar bort dom, men man kommer ju över det. Jag har gjort de två gånger. Hjälp! Kom med råd.. Och om det kostar 100:- per slinga, då måste de vara såna tjocka slingor va? De vill jag ju inte ha. Små ska de vara, så man får igelkottshårbotten. Måste undersöka detta! Gah

Om ni undrar....

....... Varför jag avskyr flugor så mkt så är det för att när jag var liten, yngre, för X antal år sedan så dödade jag en fluga. Krossade den med en sån flugpiska (ord?!) och när den blivit mosad så kröp det massa vita larver ur flugans mosade kropp. Oerhört äckligt!! Sedan dess har jag flugfobi! Dessutom så sätter de sig i allt, på allt hela tiden och överallt, och de känns som de lägger ägg i ens mat och i huset... Det värsta är att jag absolut inte kan döda dom! Jag kan inte ens döda myggor. Dagens sanning. Knappt myror. För det första tycker jag att det är skit äckligt, och för det andra får jag dåligt samvete. Men äta grisar och kor kan jag tydligen.. Ojoj....

Finns det förresten forum för de som har flugfobi? Eller är det någon som vill starta ett med mig?! För det måste väl finnas fler än jag som hatar flugor?!Äckligt!

Lättskrämd!?

Ja, ni önskar nog att ni var här nyss. Jepp. Här. Kina, Peking, Pingguo lgherna, lgh 2311, i mitt datarum (även kallat för Jonnas rum)... Om ni hade varit här hade ni fått sätt ngt som antingen försatt i er i chock, skrämt livet ur er eller eventuellt fått er att skratta o nästan tappa andan. De var odjuret vs Rebecca.

Jag satt här i min lilla datastol, helt obekymrat och läste Johannas blogg, då jag plötsligt kände ngt i nacken. De var något som fladdrade till i nacken. Med ett skrik for jag upp på stolen och viftade runt med armarna som en galning. Jag hoppade runt på stolen, viftade så jag nästan ramlade ner, hojtade o svor. Fullkomligt säker på att ngt äckligt kryp hade ramlat ner från taket in i min klänning, sprättes den av och jag for runt som en vetvilling (riktigt ord?!) här hemma. Tänk indianernas soldans i 7 * upptempo. Huh! Efter att ha lugnat ner mig något och böjat tänka klart, och förstått att det faktiskt inte var ngt odjur i mina kläder, så öppnade jag ögonen. På riktigt. En fluga. Bssssssssssssssss snurrade den förbi och runt mitt huvud. Jädra fluga.

Det finns nog inte ngt äckligare djur än flugor. Jag avskyr dom! Fula, obehagliga, snurrandes, bajsätandes äckelflugor! Usch!

Nej, nu ska jag äta sushi. Hej.

sick of being sick

Okey. Börjar lessna nu, men jag tror jag ska bli bra snart. Typ idag.
Dålig i X antal dgr, sjukhus, lättare narkos, massa mediciner, försäkring, vila, vila, vila, filmtittande och ja.... Inget arbetande. Förhoppningsvis kommer jag få ta en grupp i 5 dgr från fredag - håller tummarna för att bossen går med på det!

I övrigt ska jag få en liten lönebonus för att min chef tycker synd om mig, det känns inte fel! Tack för det. Men i övrigt är jag sjukt less på det här, och vill bara bli helt återställd. Ni behöver inte alls oroa er, inget farligt - bara irriterande och trisst!

Nu ska jag hämta ut pengar till hyra, 15600.... Sen blir det nog film igen... Har gått igenom ett antal de senaste dagarna, några bra andra.... Inte.

Och ikväll blir jag av med min älskling igen också, han åker till Shanghai, Suzhou, Guilin, Yangshuo och Xian, Kommer tillbaka den 29e. Men kanske kommer mamma hit i veckan. De återstår att se hur mkt biljetterna kostar.

Kanske skriver mer sen om jag får tråkigt.


en kortis på riktigt...

Har precis kollat på Mamma Mia. Igen. Precis lika bra denna gången också. Fast jag grinade inte, till Addes stora besvikelse. Det positivia med att kolla på filmen hemma är att man kan sjunga med bäst man vill!

Fick nyss ett spindelgos på ryggen. Ytterst märkligt! Vet inte om det rekommenderas eller ej.

Time out.

I say what!?

Verkligen, what!? Jag har vanligtvis en ganska liten läsarkrets här på bloggen si sådär en 13, 14 st om dagen. Lite lagom. Mysigt så.... Men igår så var det 21 st som hade läst bloggen, och som att inte det skulle vara nog så var det 63 sidvisningar... 63! Nu vet jag inte riktigt va ni bloggmästare är vana att ha, men för mig är det mycket... Ojoj. Rekord!

Så jag måste följa i Mariahs fotspår...... Vilka är ni?!
Jag vet ju att jag själv läser, Adde, mamma, Jonna... Sen tror jag ju att Joanna, Mariah, Tess, Johanna, Sara, Maja och Roger också gör det. Men de är 11 st.... Vilka har jag missat!? Vilka är de andra 10?? Och vem tokläser, så de kommer upp i 63 sidträffar????? Inte att jag klagar eller så, hoppas vem de nu är gillar det, men ja. Nyfikenheten växer ju!

Oh just ja, Mariah (igen), förlåt att jag inte kommenterade då du frågade (skyller på att jag var i Guilin och snabbt internet fanns inte att tala om!) men jag läser iaf dagligen din blogg. Bara så du vet.

Så... Nu. Uppge er! Namnge er! Ni vill väl inte jag ska behöva ligga vaken och fundera? Eller? Även ni som vart uppräknade här får ju gärna konfirmera att jag hade rätt...

Puss på er...

Har haft en dåligt dag idag. Genomrutten faktiskt, så snälla skriv. Tack. Puss.

bara så ni vet....

Så är det jag som är drottningen av rävspel..... Tydligen. Det är inte illa. Rebecca räv.
Räv Rebecca. That's me!

Så här skriver susning.nu som Rävspel;

Rävspel är ett sällskapsspel, nämligen ett brädspel. Den ene spelaren har en (eller två?) rävar och den andre har ett antal (17 eller 20?) höns. Dessa utformas vanligen som stift som sticks ner i hål i spelplanen, som har ett korsformat mönster. Se vidare nedan under spelplan och regler.

Rävspel finns att köpa i butik, men är också lämpliga projekt för träslöjden eller hemmapyssel.

Räven anses vara ett listigt djur och rävspel kräver onekligen en viss list. Därför används ordet också i överförd bemärkelse för det politiska och diplomatiska spelet, t.ex. "Katolskt rävspel ska stoppa Ian Paisley i Nordirlands val".

Ej att förväxla med kortspelet Svälta räv.

Räv + spel = rävspel

bloggen, min enda vän?

Kanske kan verka så. Rekord många inlägg idag!

Två roliga saker som har hänt mig de senast 24 timmarna

* igår, var jag så trött så jag somnade innan jag hann släcka sänglampan. Det tyckte jag var kul när jag vakna imorse.

* idag när jag var och gjorde manikyr och pedikyr så stängde de innan jag var klar, och nagellacket hade torkat. Så för att jag inte skulle förstöra lacket på tårna när jag gick ut fick jag ett par tofflor av sämsta möjliga kvalité som jag skulle ha på mig tills jag kom hem. Så jag gick från salongen, ut ur byggnaden och vandrade längs "stora vägen" (som man säger hemma) i tofflor. Kändes ytterst märkligt, och var ganska komiskt.

Bara så ni vet!

I slutet på dagen är allting gjort!?

Eller vänta, hur var det nu.....? Kanske inte riktigt så. Inte när det gäller mig iaf, har hälften blivit gjort kräver jag beröm av den som är närmast. Så nu kräver jag det! Beröm! Jag har gjort hälften, den viktigaste hälften. Mitt. Inte Addes. Sorry. Jag har alltså skitit i allt som har med betalningar att göra, men tro mig - jag har haft fullt upp iaf. 

Dagen.
Först skulle jag checka in på hotellet
, vilket var lite svårt, för det var fullbokat. Men de rekommenderade ett annat hotell, som inte fanns. Så gick jag till ytterligare ett hotell, som inte ville registrera mig för att mitt visum var ogiltigt. Så letade jag efter ett fjärde hotell som jag inte hittade. Varm och svettig gav jag upp. Fyra hotell kanske verkar lite - men under stress och sol så räcker det! Så jag begav mig tillbaka till det tredje hotellet och bönade och bad lite. Tillslut hjälpte en kinesisk, engelsktalande, gäst (som nog tyckte synd om mig) mig att övertala personalen. Efter många om och men, telefonsamtal hit och dit  och massa gnäll så var det okey. 388 yuan inkl frukost (vilket jag inte kunde brytt mig mindre om eftersom jag inte skulle bo där på riktigt) och 700 yuan i deposit så var jag incheckad.

Nästa stopp, banken. Lätt som en plätt. Eller verkligen inte! På banken, Bank of China, fattade dem verkligen ingenting. Jag försökte få dom förstå, Andreas försökte få dom att förstå, min kinesiska guide försökte få dom att förstå, Andreas kinesiska guide försökte få dom att förstå. Men det gick inte! Dom fattade inte. Prof of money? Certificate of money? A paper that says how much money you have on your account? This paper? What paper? Över två timmar tog det innan jag tillslut lyckades få mitt papper! Frustrerad? Nej, inte skulle väl jag!? Jaja.

När jag väl hade mitt intyg på boende, och ett bevis på att jag var god för 15500 yuan, vilket skulle ge mig 23 nya dgr i Kina, så satte jag mig i en taxi för 5 gången för dagen, denna gång med siktet på Visumkontoret. På visumkontoret var det som vanligt kaos. Massa folk och långa köer. Jag fyllde snabbt i min ansökan och tog nummerlapp. Efter ca 30 minuter såg jag en kö som var för folk som hade överskridit sitt utgångsdatum. Alltså, inte på sig själva då utan för sitt residece permit eller visa. Där ställde jag mig, mitt gick ju ut igår, så överskridet. Väl medveten om hur sent ute jag var, klockan var 15.45 och de stängde 16.30, så var jag fast bestämd för att inte lämna byggnaden utan mitt gula papper. Kön rörde sig obeskrivligt långsamt och en liten panik började sakta sprida sig i min kropp. Måste jag göra om allt detta imorn igen? Vad händer om jag inte hinner fram innan de stänger?! Klockan 16.40 började de neka folk hjälp, -'guan men!' Det är stängt! Kom tillbaka imorn! Jag struntade i va de sa och trängde mig fram med gråten i halsen och bedjande hund?!ögon. Tillslut hade jag buffat mig fram så jag stod längst fram i kön och fick kontakt med en tant där. Jag berättade på mitt snällaste sätt att jag fått väntat jätte jätte jätte länge, snälla kolla mitt visum. Snälla! Tanten bakom disken var snäll, så hon kollade på mitt visum och frågade mig -'varför står du i den här kön?!' -'Va? Visumet gick ju ut igår, det är klart jag står här!' tyckte jag. -'Haha, men de är ju bara en dag, det gick ju ut igår bara. De är förlite överskridet. Du skulle stått där borta. Gå dit!' -'Men det är ju stängt, alla har gått hem!!' Tanten tyckte nog lite synd om mig som inte fattat ngnting så hon tvingade en arbetare komma ut och hjälpa mig trots att kl var strax över fem. Arbetaren tog motvilligt emot mina papper och började knappa på datorn, efter en stund kläcker hon ur sig -'Du är inte registrerad ngnstans!' -'Joho, det är jag visst! Kolla här! Titta det står ju på pappret här!' -'Ja, men de har inte skrivit in i  vårt datasystem att du bor där, då är det inte giltigt och då kan vi ingenting göra.' -'Va! Men snälla du, vi ringer dom! Vi ringer dom så ska du få se att jag bor där.' Och tack gode gud! Det gjorde hon så kl 17.20 kom jag ut ur visumbyggnade med visumansökan inlämnad och det gula pappret i min hand! Yes! Jag försökte ge arbetaren en hundring som tack, men hon vägrade. Bra för mig. Efter jag gjort klart med allt detta tog jag mig till Sanlitun för att möta upp Susanna för en god middag och lite manikyr och pedikyr. Sweet. Kom hem för ca en timme sedan lämnade lghen kl 11 ( nu är hon 21.45) Kan säga att de ska bli rätt gott o lägga sig snart, men först en romantisk komedi och mys med Edwin i soffan.

Hämtade förresten Addes paket på kontoret, så lite oegoistiska saker gjorde jag allt. Så, klar! Tar gärna emot beröm och smicker nu. Tack tack.

Fint.

Ja, de förra vart ju mer en update och en 'att göra' lista så här kommer snor delen.....

När jag åkte till hotellet igår (inte de jag ska checka in på idag utan det jag bott på med gästerna) så fick jag, som det verkade, en riktigt hyfsad taxichaffis, vilket inte är allt för vanligt. Han var rakad, hade ingen fiskskägg, bilen såg ren ut och han luktade inte illa. Skönt tänkte jag och pustade ut eftersom jag mådde lite dåligt. När vi brummade iväg så märkte jag också till min förtjusning att han även körde väldigt lugnt och fint men efter ungefär halva vägen så började ha sakta ner farten och långsamt rotera överkroppen i riktining mot hans bildörr, som att han ville dölja något. I samband med rotationen så åkte hans vänstra arm upp till ansiktshöjd och pekfingret började spreta ut och en ren förfäran förstod jag vad som var på gång att hända... Den stora grävningen! Och den var inte dålig, eftersom han fortf körde bilen så var hans halvt roterade kropp fortfarande ganska så rakt fram, så jag hade första parket till showen, utan att ens behöva betala extra, hur lycklig var inte jag?! Ett tag så såg jag knappt hans finger så djupt penetrerat in i näsborren var det. Tyvärr såg jag när han drog ut det... Sen in med det igen. Och sen ut. Och in, och ut in ut in... I, jag lovar!, minst 5 minuter. Sen när han fått en tillräckligt stor härlig, grönbrun, slemmig snorhög på fingret så hängde han ut armen genom fönstret (som så klart var nervevat), i sedvanligt taximanér, för att torka det. Innan det hunnit torka klart rullade han det mellan tummen och pekfingret till en härlig boll, sen när snorhögen var tillräckligt torr sprettade han iväg den och börja om igen. Detta gjorde han tills han insåg att han kört fel. Då vart det båda händerna på ratten (iiih) och full fart framåt....  Min taxifärd varade i ca 25 min och häften av den tiden pågick årets snorshow. Och jag var där. Jag fick se den. Uppleva den och känna känslan av den. Jag hade den bästa dagen i hela mitt liv!!!

Kom igen nu! Ja, jag fick lov att skriva om detta för det var en otroligt obehaglig upplevelse, och jag trodde bloggar var till för att dela sina dagliga upplevelser. Både bra och dåliga. Var glada för att jag inte går in i detalj om hur toaletterna kan vara här borta! Men ni är hjärtligt välkomna hit för att få uppleva detta själva! =)

Behöver jag förresten ens skriva att han fick behålla växelpengarna från taxi färden?!


Bjuder på en härlig bild, dagen till ära!update och snor

Jaha, gruppen åkte hem igår och nu är jag ledig till på fredag då nästa grupp kommer,
Men bara för att jag är ledig så betyder inte det att jag kan ligga i soffan och pilla mig i naveln (vilket iof är en väldans tur eftersom jag har ngt fel på min navel och den konstant luktar r*v) nej, nej. Så kul (?!) ska vi inte ha det. Självklart har jag massa saker som ska fixas med. t.ex skriva in mig på ett hotel, så staten vet att jag bor ngnstans. Jag inte ju självklart inte skriva mig på lghen, eftersom jag inte har något visum, och jag får inte ngt nytt visum om jag inte "bor" ngnstans. Logiskt.  Så hotel får det bli. Sen måste jag också bevisa att jag har pengar. 100 USD per dag jag vill stanna ska jag visa att jag har. Absolut. Inga problem för en rik hamster som en själv. Sen ska jag gå med min hotelbokning, och mitt bevis på pengar till ett kontor - fylla i lite papper och sen lämna in pappren, tillsammans med mitt banankort och pass för att få tillbaka ett gult papper som ett bevis på att regeringen vet att jag har ett pass och söker visum - så att jag får resa runt i Kina med min grupp. Ja just ja, sen måste jag antagligen betala lite böter också. Mitt visum gick ut igår, vilket jag i all min förvirring självklart hade glömt bort, så nu måste jag böta för att jag gått runt utan visum i hela 24 timmar. Kanon.

Efter jag gjort klart med mitt eget strul måste jag även hämta ett paket till And-trade, betala telefonräkningen och ngn faktura... De är inte de att det är jobbigt i sig det är mest det att jag inte kan kommunicera med kineserna och de kan inte riktigt kommunicera med mig plus att allting tar en sån jädra tid. I leksand hade detta varit check på en förmiddag, men här är jag ta mig tusan osäker på om det funkar att få ihop det på en dag!

Som hallonet på tårtan så måste  jag tvätta också. Typ 4 maskiner. Detta hade inte heller varit ngt problem om det inte hade varit så att vår maskin bara tvättar i äckligt kallvatten (som dessutom luktar avlopp om man inte kör en tom maskin först). Så för att tvätten ska bli lite ren så måste man själv hälla i varmvatten i maskinen. Två hinkar då brukar det bli bra!

Nej, men då vet ni ju va jag har för mig. Ha en fin dag då.

Det enda som faktiskt på riktigt är lite positiv är att det är shortsväder här igen! =)

RSS 2.0