Jiuzhaigou

Nästa anhalt? Sitter och funderar på vart jag vill åka i höst. Till Malaysia eller södra Kina. Just nu lutar det väldigt mycket åt Jiuzhaigou i Sichuan provinsen, Kina.


Vår


Sommar


Höst


Vinter

Visst är det vackert?


förbättring

Mår bra idag. Så mycket bättre iallafall. Tack Andreas för att du stannade uppe och tog hand om mig igår. Och tack Johanna för att du finns. De är hemskt att inte känna när det ska kännas som mest, men nu är jag på rätt väg. Hoppas magen börjar växa nu snart bara så jag får slippa känna mig skengravid! Tycker att man borde börja se ett litet put, trots allt entrat fjärde månaden nu. Snart. Mitt levnadsord nu. Snart.





Update: Och tack Jonna med karl för tips och råd gällande min broskknöl i trampdynan....

tack

Tack älskling. Tack för att du orkar och för att du fortfarande vill. Tack för att du visar mig tillbaka till rätt spår och för att du får mig att le. Tack Andreas för att du ser mig för den jag är och för att du accepterar mina tillbakafall. Hur arg jag än blir på dig och du på mig så är det ändå alltid vi. Det är en uppförsbacke nu men efter vi klarat av den glider vi fram tillsammans. Snart.


Saknar dig mer än ord kan beskriva

A few small bruises

Out here on the ledge
I'm not far away from stepping off
I finally picked out my cloud
It's the one over there surrounded by all that air

You reached out your hand
And said "I understand"
So why not come down?

Well except for a few small bruises, cuts and scars I'm fine

Thank you for asking!
I'm so glad we had this moment here alone
I know they think I'm crazy
But everything I am, is everything I was taught to be

Except...

As you read my words out loud
Make me sound genius
Make me sound special....

Maybe I'll come down...

Är det inte nu man ska vara lyckligast i världen?


....

Tack Andreas. Det gick över - nu längtar jag inte längre.

北京,我想着你!

Jag saknar Peking! Har haft världens längtan tillbaka till Kina den senaste veckan. Vet inte vad de beror på men längtar gör jag! Längtar efter värmen, de mörka kvällarna, enkelheten i de svåra, gatumaten, folket... Att gå runt på gatorna och att varje minut fyllas av nya uppleverser. och självklart... Andreas.




Snart bara en månad kvar!

hmm

Ellika. Ni måste hålla med mig här, Ellika är inte det ett märkligt namn? Låter som Erika med talfel. Fick precis in en bokning på det namnet och fnissade lite här i min ensamhet...

Kul

nu är den här!

Idag den 22 Juli börjar den. Nu är det dags att börja ställa tillbaka mjölken i kylskåpet och lägga falukorven i frysen. Köttet ska stekas halvfryst, fisken ska man knappt äta alls och frukten ska man inte spara mer än tre dagar. Att det är spöregn och tråkväder spelar ingen som helst roll - rötmånaden är här!



Passa er!

Tjejservice någon....?

Fick höra något som var både lite underhållande och sjukt idag när jag pratade med Andreas. Han befinner sig förtillfället i södra Kina i en liten stad som heter Shishi för affärer. Nu på kvällen, kinatid, så hade telefonen ringt på rummet och han fick frågan Nin xuyao xiaomei fuwu ma? som betyder typ Vill du ha tjejservice? Det räcker tydligen inte med att de sticker in visitkort i dörrarna eller skriver på massageskyltarna massage and more längre. Nu ringer de upp på rummen och frågar rakt ut istället. Jaa. Ska man skratta eller gråta?!

uuuuh!

Jag är långt ifrån bästa vän med tidiga mornar.... Börjar kl 8 men har varit här runt 6 ändå, känner att det där körkortet lockar mer och mer... Jag är döende idag.

Igår var de bubbel på Dalle med Joanna, Linnéa och Lovisa och sen klarade vi av Harry Potter och fenixordern så nu är vi fit for Harry Potter och Halvblodsprinsen. Ska ses på bio ikväll med okänt antar människor. I övrigt rullar livet på. I'm jobbing mest o annars vandrar jag runt i ett råttbo. Måste städa.

Nej, seriöst. Döende. Måste upp och sno frukost nu även fast den inte börjat. Och kaffe, fast jag slutat med det och har en svedd tunga ifrån chokladen igår.

Måste.

baby angel

Just idag gör det fantastiskt ont. Ryggen, magen och överallt. Foglossningar tydligen. Redan - hallå kom igen! Typiskt mig. Jag kommer väl få åka rullstol innan de här är klart! Men jag försöker se det positivt.


igår....

så hade jag namnsdag. Eleonora. Bara så ni vet - att ni glömde bort det... Alla utom mormor och mamma.


Receptionistens klagan

Undrar om det finns någonting som jag behöver lika mycket som en massage just nu? Ryggen håller nog faktiskt på att rasa ihop, axlarna sitter vid örsnibbarna och huvudet känns som en stor böld som väger tungt på nacken. Men andra ord - Aj! Jag har ont! En dag på spa låter som ett paradis. En lerinpackning, aromabad. Helkroppsmassage och ansiktsbehandling. Bastu och bubbel... Ååh, nästan så jag börjar dreggla. Jobbar 75m ifrån ett spa men ändå känns det just nu förbannat långt bort.... Skulle vilja åka iväg någonstans och bara lyxa. Återfå lite energi och lust. Hade inte varit fel.


Vardagslyx som behövs

Honey Grey

Tänkte jag skulle promota ett märke igen. Förra gången var det Candy&Caviar, som bara fortsätter att växa, och denna gången är det Honey Grey. Honey Grey är ett svenskt märke som säljer 100% Cashmere produkter till hög kvalite och rimliga priser. Priserna kanske kan tyckas höga men jämfört med andra 100% Cashmere produkter ligger dem på ca 40% lägre pris. Inte illa. Anledningen till att jag vill promota Honey Grey är för att Andreas har varit med och hjälpt till att starta upp deras företag och varit deras konsult och på den vägen har jag lärt känna en av ägarna, Viktoria som är en sjukt skön person! Så that's why! Ta en kik på deras hemsida, kan ju finnas något ni gillar och som kan värma er lite i vår härliga svenska sommar!


Honey Greys Cashmere polo

Nyhetstorka?

Någon måste ju haft riktigt lite att göra på jobbet då den här artikeln kom till.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5489446.ab


Wopps!

Tror ingen i Leksand missade att det tokregnade tidigare idag?! För er som inte var här kan jag ju meddela att det kom ca 35 mm regn på 30 min. Inte illa med andra ord. Jag är ju rätt glad över att jag inte gick över bron medans det regnade som mest eftersom den rasade. (plus att jag ju antagligen hade dränkt av regnet) Jepp, våran fina lilla bro gick sönder. Tjoff poff och bron gick sönder. Eftersom jag har första parkett över broarbetet som nu pågår så har jag såklart tagit lite bilder bara för bloggen!







Update; På Aktuellt så meddelade de precis att Leksand fått mest regn i Sverige idag, 47 mm. Härligt!

Tips.

Om man har tråkigt när man är på toaletten så kan man ju alltid ta och måla naglarna i någon snygg färg. Ibland kanske man bara hinner med en hand men då har man ju lixom något att se fram emot sen. Bara en tanke.

Har kollat på Michael Jacksons minnes ceremoni här och sitter nu och kollar på en Dangerous konsert från -93. Skulle ljuga om jag påstod att jag inte tycker att han var en för jäkla bra entertainer, för my gosh va han flippar alltså. Riktigt riktigt imponerande. Synd bara att hans Wacko Jacko person kom lite ivägen så att han inte fick all den cred som han faktiskt förtjänar medans han var i livet... Sorligt. En sak bara gällande ceremonin där jag, hör och häpna, faktiskt håller med min mamma - Varför hade de kistan på något som såg ut att vara en matvagn? Kan inte ha varit allt för svårt att flasha till den lite?!

Nu ska här sovas. Leia kommer hit mördartidigt imorgonbitti så då kanske man ska försöka vara vid så många sinnens fulla bruk som det bara går. Förhoppningsvid blir jag väckt om någon timme av en Andreas som ringer och meddelar att han befinner sig tillbaka hemma i vår lägenhet i Peking. Bara att ringa babe - jag somnar nog om!

G'natt

Angående tandborstning...

Jag borstar tänderna. Varje morgon, varje kväll inga konstigheter där men någonting jag finner aningens märkligt är att jag alltid blir supertörstig efter att jag borstat tänderna på kvällen men aldrig på morgonen. Efter min kvällsborstning så måste jag dricka minst ett halvt glas vatten... Varför? Vad händer med min tandkräm? Med alla tandkrämer..? Är det någon typ av kemisk reaktion? Vad beror det på?? Jag har verkligen funderat över detta och det stör mig en hel del att jag måste göra något. Det är ju som att jag skulle vara vattenberoende efter kvällsborstning och ni som känner mig väl borde veta att jag vägrar vara beroende av annat än sånt som är nödvändigt för överlevnad så jag har självklart försökt att inte dricka vatten efter borstnigen men det funkar inte. Då ligger jag i sängen och tänker på vatten, känner hur kroppen blir uttorkad, t.o.m ögonen blir torra och munnen torkar ihop. Jag känner mig nästan kvävd och då slutar det med att jag antingen dricker upp halva Addes vattenglas eller ropar på mamma/adde beroende på vart jag är att de ska ge mig ett glas vatten (Jag går sällan och lägger mig sist eftersom det innebär att jag måste gå släckrundan). Är det bara jag eller är detta ett vanligt problem som man bara inte pratar om???

//Den vattensugne tandborsten

Ps. Dessutom blir jag också piggare efter kvällsborstning men inte på morgonen....


dagens känsla..



Blandade känslor, hjärtat lämnade igår..... .

Tack!

Va söta ni är som ringt, skrivit och varit glada för våran skull och gratulerat! Det värmer! Tack! Visst är det sjukt? Jag som mami - haaaaallå, vad hände där... Eller ja - det vet vi nog alla egentligen, till och med min söta farmor. Måste nog dela med mig av vad hon sa till Andreas efter att jag berättat. Hon grabbade tag honom i nacken och sa med allvarlig röst - Hurru din lilla snuskunge, vad har du gjort med mitt barnbarn?? Sen la hon av ett asgarv. Typiskt farmor, så rolig! Gissa om jag höll på att kissa på mig av skratt när Adde berättade det för mig!!?? Vi satsar iallafall, oväntat nog, på att bli riktigt coola och avslappnade föräldrar (eeeeeh, jepp.) Vi får väl se har 6 månader kvar av förberedelser. I mitten av Januari är det planerad ankomst för vårt lille knytte. Hjääääälp! Ooh, lite panik kan jag lova att man, iallafall jag, får ibland men jag hoppas och tror att det är okey. Många frågar om vi ska vara kvar i Kina. Svar = fantastiskt oklart. Självklart hoppas jag på att vi har kunnat ordna upp allting så vi kan vara i Sverige men blir det inte så, ja då blir det bra det också. Något som är till 99% säkert är att jag kommer att föda i Sverige. Vad som händer efter det, det visar sig... Men hallå! Visst är det lite spännande?? Kan inte ni tycka det med mig?? Jag av alla oseriösa och mindre allvarsamma människor ska axla rollen som den som först blir mamma... Märkligt. Men snälla - iaf ni med seriösa förhållanden, Jonna, Mariah, Tess, Johanna, Maja, Linda o säkert ngn som jag glömt... Kom igen - börja producera!!! 

Just nu är jag rent kroppsligt på det Anrika Hotellet Dalecarlia i Tallbarg, där jag kommer att spendera resten av denna sommaren. Iallafall kommer jag vara här lite för mycket fram till den 16 augusti. Då är det stopp på pengainflödet för ett tag.. Kommer nog bli en bra sommar. Trivs här trots allt och det är skönt att känna att man verkligen kan någonting. Behövligt.

Andreas åkte till Stockholm idag för att imorgon påbörja sin resa tillbaka hem till Kina. Tur att det bara är en månad denna gång. Fan (svordom - men berättigad) när ska detta flängadet ta slut! Vi har nog sagt i två år nu - detta är sista gången. Men nejdå, inte det. Jag åker till Sverige, han åker jorden runt på 2 dagar - typ iallafall, jag åker på rundresor, han åker till Sverige, Jag åker till Kina, han åker till Xiamen. jag åker till Beijing, han åker till Hangzhou... Tror ni fattar. Drygt som tusan är det men nu känner vi nog båda att det är på G att lugna ner sig, iallafall efter Jul.. Då är det Götlalalalalalaborg som lockar!! De e la gött!?

Som avslutning kan jag ju meddela att jag snart, någon dag den närmsta månaden, tänkte ta och lägga upp lite pics på fb. Bara så ni vet!

Hotel Dalecarlia det är Rebecca.

love



It's growing inside me.......

RSS 2.0