Dagens känsla

Utrotningshotad. Idag känner jag mig extremt utrotningshotad. Varken mer eller mindre bara precis just så. Kan nog inte ens avgöra om det är positivt eller riktigt jäklans dåligt. Får fundera lite på det.

Det här trodde ni inte om mig va!?


Som ni alla säkert redan vet....

... Så är jag en halvsmart buddhist. Så himla skönt att quizen på facebook kan klarställa lite saker när man själv är något osäker. Tack facebook. Tack.



Ett klart bevis på min halvsmarthet. Baraxlad i ett buddhistiskt tempel...

Cottage Cheese

Finns det något godare? Jag älskar verkligen keso så sjuukt gott. Ska äta upp det sista nu och sen kanske kasta mig upp på hojen och köpa en ny burk för 53 yuan. Det är det värt! Har förresten precis börjat skriva dagbok med. Tänkte att det är dags nu. Dagboken jag hade när jag var runt typ 10-13 hette förresten Hemliga Harry. Haha. Hej hemliga Harry! Nu ska du få höra vad som hände idag! Super fyndigt ju!

Screw the pancakes!

Och kolla på katterna! Dessutom, men tanke på hur många som redan läst bloggen och valt att inte berätta hur dom äter sina pannkakor så kan de lika gärna va. Då får ni inte veta hur vi äter våra heller. Fair trade! Strunt samma! Har ni sätt något sötare än detta eller? Änglakatterna!!! Okey rätt sjukt är de ju men herregud så sött!! Vart annars än i Kina...





Även du min Brutus!

Jajemen! Även jag. Dags för en liten nedräkning!

-7 dgr kvar till nästa Sverige besökare anländer i Peking
-10 dgr kvar till Halans bröllop (och sara fyller 24)
-11 dgr kvar tills Andreas fyller 27 (och min bror 21)
-15 dgr tills ytterligare två svenskar anländer till Kinaland
-16 dgr tills jag tar mardrömsflygresan hem till Sverige, ankomst samma dag
-20 dgr kvar tills Andreas landar på Arlanda flygplats
-23 dgr kvar till midsommar
-24 dgr kvar till leksands festivalen (el va den nu kallas. Finns den fortf? Ankrace o sånt...?!)

Det var ju kul de här! Men jag har en fråga med. Hur äter ni era pannkakor? För jag känner på mig att de inmundigades på ett något annorlunda sätt här borta igår....

Over and out

ingen rubrik

Blir en rubrik...

Filmen då. Tack Johanna och tack Jonna. Men! Eftersom det verkar väldigt krångligt de här med att lägga upp en film så skiter jag nog i det... Hade varit lite kul men orkar inte lägga ner tid på det! De var iallafall på mig när jag utförde en häxkonst!

Dagens jag. Idag mår jag ungefär lika härligt som en kinesisk soptunna så jag känner inte alls för att lägga upp någon ny gissning, det får komma senare. Det jag tänker göra nu är att lägga ut en allmän förfrågan; Någon som ska till Stockholmstrakterna den 12 Juni??? Isånnafall kanske jag vill ha ett närmare samtal med den personen om detta. Vänligen hör av dig!

/Torrhud

inte rätt...

Inga svar är inte rätt.... Jag har ett blåmärke under foten, vet inte hur normalt det är men jag fick iallafall för mig att det är lite udda. Tror jag har en spricka mitt emellan stortådynan och resten av tårnas dynor, de som är nedanför de riktiga tårna ni vet. Dom som bullar upp lite. Emellan lilla och stora där tror jag att jag krasat något...

Från det ena till det andra. Hur lägger man upp en film här egentligen? Har filmat en liten snutt och skulle bra gärna vilja visa den.. Tacksam för lite hjälp.

Fredag.

Aaouch!

Kära vänner. Gissa vart jag har ett blåmärke! Det gör ont också ska ni veta....


Och rätt svar är.......

*trumvirvel*


Joanna Friman! Antar att ni kanske kan ha haft användning för såna myggplåster i Shenzhen!? haha. Okey, men eftersom jag antagligen inte kommer att träffa dig i Svedala före jag träffar dig i Kina så får de bli till att bjuda på en fika kanske nästa gång vi ses oavsett ort!? Sounds good?? Ni andra, sjukt bra gissat! Älskar verkligen att läsa alla underliga förslag! Men Mr/Mrs/Miss anonym... Grylapp... Verkligen?! Tror de blir bakläxa på den.. =) Iallafall så har jag en ny en som snart kommer upp som kan vara lite av en personlig favorit. Ladda inför den!

Så här fint satt myggplåstret

I övrigt händer det väl inte så jätte mycket egentligen. Tampas på med bröllopsplaneringen och den 6/6 är SNART här! Vi har verkligen massor att fixa med. Annars så är min kusin Marcus här nu på besök med en kompis. De har backpackat runt i Asien i 3 månader och taggar upp sig inför återkomst till Sweeeeden imörå.

Bank.Fabriksbesök.Yashow.Hej.


Happy Saturday!

Ja precis så ja - glad lördag! Hoppas att ni alla får en super skön helg för det ska jag ha! Städerskan är snart klar med allting här hemma och då ska jag slänga på mig mina slappaste kläder, krypa upp i soffan koppla in hdmi sladden och sen dra igång tv4 Anytime. Det kan vara det bästa som hänt på länge. Vi har köpt in oss på det nu vilket innebär att vi när vi vill kan kolla på Svensk Tv! Är det inte underbart...!? Ööööö kanske ni tänker, men så är det iallafall. Har suttit som klistrade framför Robinson hela dagen och nu när Adde är ur vägen så är det äntligen 90210 som gäller. Har inte sett ett enda avsnitt av det nya så det ska bli kanon! Redigt bra Lördag!

Fortsätt gissa på bilden förresten, inte något rätt svar ännu. Ledtråd kan vara att jag verkligen behövde det där nere i Hangzhou!

Kram


Vad är detta?

En ny frågestund är kommen. Vad är detta?


Den som prickar rätt på detta kan eventuellt få något kul då jag kommer tillbaka till Sverige..! Andreas, du får inte tävla.. Okey!? Till er övriga;
Lycka till!


Jonna!

Gå genast tillbaka till fängelset utan att passera gå! Nej, skämt o sido. Logga in på msn! Pratstund = nödvändig!! Tack och bock. Ni andra behöver inte ta detta personligt, tycker om er också såklart!


Tre ting.

1. Jag är sjuk vilket inte alls är bra för de finns det ingen tid till.
2. Jag har bokat min returbiljett till Sverige.
3. Det är inte lätt att planera två nästintill främlingars drömbröllop. Speciellt inte när färgerna är vitt och babyblå...


Ögonslem...

Fråga. Är det någon mer än jag som tycker att ögonslem är sjukt äckligt? Ni vet de där vita som gojjar upp sig i pizzadegen! (ögonvrån kanske ni skulle kalla det!?) Mitt är okey, för det är oftast svart eftersom det på något märkligtvis alltid blir lite mascara i mina ögon men de där vita geggiga... Uuuäh! Jag har nog en fobi där... Bara jag?


Semester!

Idag har vi haft hela dagen ledig från fabriken. Okey, de beror väl evetuellt på lite strul men det känns ändå okey. Det kommer att lösa sig och vi har haft en underbar dag.

Vi började morgonen med att slöa på hotellrummet och bara sega oss. Vid tie tiden sprang Adde ut och köpte KFC frulle och efter att ha intagit kyckling och frityr så gav vi oss ut på lite sightseeing slash äventyr. Trevligt. Större delen av dagen har vi gått i underbara parker och strosat runt i staden. Hangzhou är verkligen fantastiskt vackert! En av parkerna vi var i idag bjöd på bland det vackraste jag sett i Kina. Har ju självklart tagit kort med de ger de inte riktigt rättvisa fast jag lägger upp några ändå så ni iallafall får se på ett ungefär hur det ser ut och vad vi gjort. Bilder från gårdagskvällen (ord?) och dagen.


Skulle göra en Starbucks pose, men vet inte riktigt hur de gick...

Adde på kvällsstrosning i Hangzhou stad

Skrattar ihjäl mig åt Adde med en fin paviljon i bakgrunden....

Senare på kvällen vart det en jättefin ljusshow på XiHu
Började dagen med en promenad i en av Hangzhous vackra parker

Yellow dragon Cave

Jag och den gula vattendraken

Skräckblandadförtjusning är de här med grottor för mig

Addo på promenix i en skog som påminde om Slottsskogen i Gbg....!

Vi tände ljus och rökelser för våra döda vid en av grottorna...

Adde vid en av de vackra platserna runt XiHu
 
Fick känslan av att Hero kan fått inspiration från XiHu området

Hangzhou

Några av många bilder. Kanske kommer fler. Nu ska vi ut och leta förkylningsmedicin åt Andreas som börjar känna sig lite krasslig sen är det dags för middag.

På återläsande...(?!)

Jag pustar och pustade ut!

Det vart bättre! Vi kom till hotellet ca 22,30 och checkade in direkt. Hotellrummet var toppenfint och de hade roomservice ända till kl 23. Hallelujah moment! Vi beställde genast upp en hamburgare och en club sandwich som otroligt nog var riktigt goda! Västerländs mat brukar oftast inte vara någon höjdare på kinesiska hotell men det var verkligen gott. Om det var pga hungern eller om det faktiskt var gott framgår inte för det spelar ingen roll. Efter att ha fått lite mat i kroppen spred sig ett lugn i oss båda. Vi pustade ut. Andreas tacka till och med mig för att jag hade stått ut utan att bli arg (läs min blogg vart mitt svar, haha) vilket ju måste betyda att jag skötte mig ganska bra ändå. Härligt. Jag fick lov att jobba lite till efter att ha ätit med det gick fort så runt tolv vart de till att duna in. Vi båda somnade innan vi ens hunnit säga godnatt till varandra!

Nu är vi tillbaka på fabriken igen men pustar fortfarande ut. De verkar som att det går framåt iallafall, det kommer att bli bra. Vi hoppas på att inte behöva vara här längre än till lunch så vi kan få eftermiddagen fri för lite sightseeing. Vi ska byta hotel ikväll till ett nära en av sjöarna här som tydligen ska vara väldigt vacker. På schemat för eftermiddag hoppas vi på att kunna få njuta av naturen och det vackra vädret (29 grader varmt imorse) och varsin helkroppsmassage.

Önska oss lycka till.

Hangzhou igen....

Hangzhou är otroligt vackert men för tillfället avskyr jag det!! Har suttit i en fabrik i nio timmar utan fan vatten och utan mat. De är minst en timme kvar. Då är klockan alltså tidigast tie när vi är klara och alla restauranger har då redan stängt. De är svinvarmt här inne jag har fått minst 100 myggbett och ingenting blir gjort. Människorna här måste fått sina hjärnor i någon typ av cornflakesförpackning eller liknande för det fattar verkligen i n g e n t i n g. Så sjukt ostrukturerade, jag skulle antagligen knäppa på dom när som helst om det inte varit så att jag inte har någon energi kvar. Iallafall inte att slösa på det. Jag har knappt inte ätit sen jag åt en subwaymacka till frukost vid 10 tiden. Jag är med andra ord svinhungrig. Vi har inte heller något hotel fixat än och det är en jävla ljudnivå här inne i tryckfabriken. De enda som jag är glad över är att de har fina toaletter. Ska de fortsätta så här så sätter jag mig nog på första bästa plan tillbaka till Peking imorgon. JA!!!! Jag är sur och grinig, helt klart. De är inte så att jag inte vet om det själv men de är skit samma för de är jag nu och då är det så. Å förresten så missade vi flygfan imorse också, vi kom två!!!!!!!!!! minuter försent till in-checket och då var det kört. Jag gick alltså upp kl 5,20 ionödan. Vi fick lov att köpa nya biljetter och kom med flyget kl nie istället. Christopher Kane, gå och häng dig eller åtminståne ryck upp dig och sköt ditt jobb! (kanske inte är han personligen men han får för tillfället skulden för min ilska.)

Med förhoppning om en bättre morgondag!

Hangzhou

Jag åker tydligen till Hangzhou imorgon super tidigt! Kom hem efter en jobbig dag på jobbet (jobbig på grund av lite sömn och alldeles för mycket sås till maten igår) och fick frågan "Vill du åka till Hangzhou imorn?" "Öhh, va ja... Jaha.. Men vi har ju katterna.. Och dessutom inte så mycket pengar!?" "Jag fixar det. Vill du med?" "Eh ja, visst okey." Så ja, jag och Andreas åker till Hangzhou imorgon bitti. Ska ju då, såklart på något fabriksbesök men lite semestrande ska det allt bli av också. Hur länge vi ska stanna vet jag inte alls. Nu lär jag ju kanske börja packa. Vet att det varit 36 grader i Shanghai idag och vi ska lite mer söder ut än så. Göttl! Kanske dags för lite bränna på benen?! Hoppas på det.

I övrigt så vet jag att jag kanske borde uppdatera er lite. Hmm, insåg att klockan är mycket så det får bli imorgon när jag har mer tid, men tills dess; Nej, det är inte jag och Adde som ska gifta oss. Jag har bara gått och blivt wedding planner på gamla dar!

Au revoir  (stavning)

Och rättsvar är........

Mariahs!! Även fast andra var inne på samma spår så var det ändå Fröken Hanses som tog det först! GRATTIS!
 

Måste säga att jag hade sjukt kul när jag läste gissningarna, En fråga bara....? Va tror ni om mig?? Forhoppningsvis behövs ingen skyddsutrustning för att lägga mina underkläder i tvätten!? Jag tvättar fötterna någon gång i veckan iallafall.. =P Och surströmming.. Öhh, Johan!? Hahaha. Sjukt kul iallafall. Tack för alla knäppa gissningar. Ska gå igenom mina mappar för att leta reda på en nya bilder som kan kvalificera in sig  och få vara med i mina hemskt roliga tävlingar! Va tycker ni.... Lite priser kanske också!? Lockar det.....?

Senare

Hallå!?

Jag kommer ju inte ha massa "bildtävlingar" om ni inte gissar mer! Är det jag som är otålig eller är det ni som är förjävla dåliga på att kommentera? Om det är det sistnämnda så kanske det har att göra med att ni inte tycker att det är speciellt kul med gissningslekar?! Eller är det helt enkelt jag som tråkig??? Hmm.. Jaja, låter den ligga ett tag till ifall det är jag som är för stressig. Åter till bröllopsplaneringen!

Tjing.

Verb = att göra

Vad gör han, min karl...!?


Fel, fel, fel!!

Nej ingen av er söta som faktiskt gissat hade rätt gällande min bildfråga. Det var alltså inte någon elefant som saknade betar, ingen som gjorde Hitler hälsningen (som jag såg iallafall), de som borde haft strumpor på sig hade nog det och nej, tack och lov var det ingen som försökte gömma en bäver av kroppshår under amhålan (iallafall inte så jag fick syn på det)!! Det roligaste med förslagen som ni skrev var egentligen det som Andreas skrev två gånger... Tjejen. Jag tror att tjejen han syftar på är killen på kortet här nedan.... Kan det möjligtvis vara så att han fick felväska när han kom från flygplatsen eller har han helt enkelt bara en fantastiskt taskig klädstil?!




Bedöm själva, han gjorde iallafall min dag så hemskt mycket roligare. Tack för det du okända Tjeck.

Nya bildfrågor? Eller ska jag släppa det (intresset verkade inte överdrivet stort...)?


Gud, ge mig styrka!

Jag blir så trött! Herregud. Hade lite långtråkigt och satte mig här vid datorn för att läsa lite i olika tidningar om saker som sker runt om i världen och inte helt oväntat kom jag att börja läsa om Svininfluensan eller "den nya influensan" som de valt att kalla den i Sverige. Har läst runt bland tidningar från olika länder för att kunna få en rätt så objektiv bild om det hela. Läste då bl.a Aftonbladet och Expressen och det är där tröttheten kommer in. Inte så mycket om artiklarna i sig - de orkar jag inte påpeka om men kommentarerna till dom. Va!? Vad är det för fel på den Svenska befolkningen? Det gör mig så frustrerad så jag ta mig tusan går upp i en atom eller något. Det måste ju vara så att 95% av de som valt att kommentera på något sätt är helt pantade!? De är dels så fruktansvärt onödiga kommentarer men sen också så sjuuuuuukt mycket som bara är taget ur luften. Konspirationsteorier hit och propaganda dit... Läs på om saker och ting innan ni kommenterar för hundrade gubbar! Och sen kanske man inte ska jämföra köttbullar med korvar, alltså att jämföra en influensa som faktiskt drabbar människor från olika världsdelar under samma period och som hela tiden har ett stigande antal drabbade och även dödsfall med en vanlig influensa kanske inte är helt intelligent?! Visst att människor dör av den "vanliga" influensan också men det är till större delen äldre som inte orkar med, de flesta som är drabbade av "den nya influensan" är yngre vilket också innebär att den är svårare i och med att "vi" yngre oftast har ett starkare imunförsvar. Skulle kunna skriva ett tusenradigt inlägg om detta med säkert tvåtusen, okey kanske inte riktigt så många men ni fattar, hållbara motargument mot de som skrivit vissa av kommentarerna men jag orkar inte. Vill inte lägga ner mer energi på korkade människor. Det här får räcka. Men ja något fel måste det ju vara på antingen dom eller på mig......

HJÄLP

Naaaw

Har precis kommit tillbaka till hotellrummet från en härlig dag i vackra Guilin. Har varit i Rörflöjtsgrottan och på ett teplantage. Skön dag! Ikväll så är det middag och skarvfiske som står på schemat. Älskar att de är så lugna dagar här nere, inte så mycket historia heller. Synd bara att Guiden pratar på som bara den och allt och absolut ingenting. Hon drog en heluppsats om pandor tidigare idag. Pratade om dom i minst 10 minuter... Helt seriöst. Om hur folket här lagar mat till dom och hur dom gifter sig och bor och ja allt ni kan och inte kan tänka er... Hon satt inne med riktiga pandakunskaper, sen hur vida det var intressant eller inte är ju en annan sak. Kan ju säga att jag översatte kanske 5% av de hon babblade på om, det räckte, tro mig!! Iallafall så när jag kom "hem" så kollade jag som vanligt min mail för att se om någonting kul hade dykt upp. Visade sig att Andreas hade mailat, fick den här bilden av honom



Lilla Wawa som ligger i våran säng bredvid Addes kudde (som är hennes favvo) och spinner som en galning. Sötaste!! Kommer bli riktigt tråkigt när hon och Bailan åker ifrån oss. (när nu det blir, skulle från början bara ha dom till den 7e April!!)

Nee om jag skulle ta och plugga lite minoritetsgrupper kanske...!? Och ja just ja! GLAD VALBORG eller va man nu säger i efterskott! Glömde bort att de var det igår, trots att typ alla hade skrivit om det. Minne som en guldfisk tydligen. Men bättre sen än aldrig.

Lite lätt svettiga kineskramar


RSS 2.0