Morgontrött?

Jag tror helt klart det, eller så var det helt enkelt ett vanligt hjärnsläpp jag fick här nyss. Är på jobbet och samtidigt som jag gick runt här i repan och fixade inför öppning så gnolade jag på Kents låt Sverige. Nynnade på låten, tände ljus och kände mig allmänt morgonskön tills jag fick ett sångstopp. Hur går texten? Jag kom på mig själv nynna samma rad om och om igen... Och det kändes inte rätt. Fläskpotatis och sill... Va fan är fläskpotatis? Sjunger dom verkligen så... Fläskpotatis ooooch sill som om tiden ståååt still. Nää ä. De låter inte rätt. Om och om... Tills det slog mig att fläskpotatis antagligen inte finns och de dom sjunger nog är FÄRSK potatis. Det låter godare ihop med sill. Hahaha. Jaja... Godmorgon. Eller godnatt! Trevlig första Advent iallafall!


Christmas is a time when you get homesick - even when you're home.
Carol Nelson
Long time no write.

Skitdålig rubrik och det värsta är att jag får för mig att jag haft den tidigare också. Yea well. Har inte haft någon blogglust på några dagar. Har istället koncentrerat mig på att (jul?)stöka ner mammas lägenhet, möblerat om i "mitt" rum, jobbat och planerat Afrikaresan. Efter stor beslutsångest så blir det nog dessvärre bara två länder vi kan besöka. Sydafrika (du kan vara lugn Johanna! Eller börja oroa dig.... Vilket som) och Uganda. Vi ville egentligen till Tanzania också men när resekostnaden kan sänkas med nästan 10,000 på att vi skippar det så får det lixom bara bli så. Men vi är väldigt väldigt nära att boka nu och det kommer nog att bli helt fantastiskt! Jag sprudelbubblar bara jag tänker på det. När jag har bokningsbekräftelsen i min hand kan jag skriva mer om vad vi ska göra. Annars då.. Saknar er, alla fina vänner. (Självklart även dig Andreas!!!!) Och imorgon ska första julbordet inmudigas. På Dalle. Efter att jag jobbat. På måndag ska jag till sjukan för nå cellprov (har ni andra,  tjejer, gjort de redan eller?) sen direkt vidare till Sälen för lite mer jobb. Full rulle.


Hemligheten med lycka är att beundra utan begär.
Carl Sandburg


Datanord sokes ASAP!!

Mina Thailandsbilder ar borta! Jag satte mig vid datorn och skulle visa bilderna for mormor, trock (tryckte jag vet!!!!!) pa Thailand november -09 mappen sa plotsligt later det som en valdigt dalig cymbal typ istallet for att mappen oppnas. Ett  oooh shit ljud. Och sen nar jag skulle forsoka trycka igen sa fanns inte mappen kvar. Den ar helt borta..!! Hur ar detta ens mojligt?! Jag har inte tryckt delete. Nagon som kanske kan sprida lite ljus i min oforstaende tunnel???!!!


Man blir som man umgas?!

Snapshots. Tankte lite snabbt bjuda pa nagra bilder pa Leia da hon at mat hemma hos mig i forrgar. Jag och Isak at Thaimat och Leia korv, men hon ville ocksa ata med pinnar! Hahah. Sa sot. Ar nu hemma hos mormor och ska snart ata lite god mormorslunch. Yumm. Det basta! Sen ska vi ha bildvisning.


Piggnade till.


Afrika

Jag ar uppe och energin ar pa topp. Sitter just nu och planerar och lagger upp en budget infor Afrika resan. Oh! Va jag hoppas att det blir av!!! Vill vill vill!!


eh vill inte!

Idag ar en akta vill inte dag. Vill inte stada, vill inte ga upp ur sangen, vill inte ata, vill inte duscha, vill inte kla pa mig. Inte mycket alls jag vill gora faktiskt.. Kanner enbart for att ligga kvar under tacket och tryna hela dagen. Men jag antar att jag maste putta mig sjalv over sangkanten snart och ta tag i mig och alla sysslor pysslor. Lunch hos mormor vankas vilket kanns trevligt. En kaffe pa siljan och lasning i senaste VAGABOND Afrika special later inte heller sa dumt. Sen lar jag val ta tag i julpysslandet igen. Problemet ar nog bara att det ar sa himlans trakigt att gora allt sjalv. Man kan nog latt konstatera att nagon saknas. Julmusik och juldoftpasar rackte ganska langt, men inte riktigt anda fram. Med lite sno och en pojkvan hade det varit fullandat. Dessvarre verkar bada tva lysa lika mycket med sin franvaro.

Antingen vet man vad livet gar ut pa eller sa ar det bara snurrigt och flamsigt.
Anton Tjechov


Ett ps. Jag har lagt upp bilder fran bade Inre Mongoliet och Thailand pa FB nu.Tips.


allas var Rudolf

Eftersom jag har IQ jamstallt med en krubba da det kommer till datorer sa kan jag inte lagga upp filmer har. Istallet ger jag er ett hett tips om att ga in pa Youtube och soka pa Sunes Jul: julbaket. Underbart. Kan man annat an alska Rudolf? Han ar lite av min idol. Nu ska jag fortsatta att fixa har.

 

 


+

Jag vill bara komma med ett litet tillagg. Jag alskar ord som t.ex saledes, dessvarre och givetvis. Bland andra.


En manad kvar

Det gar fort nu! Bara en manad kvar till julafton (vilket aven innebar bara fyra manader kvar tills jag fyller 25) och pa sondag ar det forsta advent. Jag tanker trotsa det hemskt trakiga vadret och borja julpynta av bara tusan. Gardiner ska strykas, dukar ska laggas pa, sma tomtar och julgranar i varje litet horn. Mamma kommer inte ha mycket att saga till om, vilket jag tror ar helt OK med henne faktiskt. Snart ska gloggen koka pa spisen och ur ugnen ska pepparkaksdoften sprida sig. Jag alskar alskar alskar julen och det marks och kanns i hela kroppen att jag var borta forra aret. Det lixom spritter i hela mig sa fort jag kanner lukten av kanel, ser ett julkort eller hor julmusik. Pulsen blir hogre och jag kan inte lata bli att klamma fram varldens fanigaste leende. Julen.. Mmm. Jag alskar den som Homer alskar sina Donuts, det vill saga inte lite! Sa nu ska jag fortsatta sjunga ikapp med Carola och bara in kartonger fran forradet.


Glom aldrig att om julen inte finns i ditt hjarta sa kommer du heller inte finna den under granen.
Charlotte Carpenter


Huu...

Det ar ju sa rakallt! Regn och gratt.. Som ratt snabbt blir svart. Snon, vart ar du? Hade garna borjat fa dala ner lite vita gnistrande flingor. Yr.no och vadergudarna vill tydligen annorlunda. Pa sondag, forsta advent, ska det sporegna. Jippi?!

Kyla, dags att vara två
Grekiskt ordsprak


the time that will pass and has passed byDet ar tjugofem ensamma natter kvar tills jag far somna med babbiss armar runt om mig.
Kanns langt bort, men dagarna fram tills dess ar ganska fullbokade med jobb, jobb, jobb och forhoppningsvis aven lite roligheter. Men det kanns anda.  Mycket tankar som virvlar i huvudet nu. Mycket som kom tillbaka da jag kom hem. Hade behovt min lugnande famn att luta pannan emot, men jag vet att han finns dar. Om det finns nagonting jag kanner mig saker pa ar det min och Andreas karlek. Sa manga provningar som vi stallts infor sa vet vi battre an manga andra vart vi har varandra och hur starka vara band till varandra ar - vilket ar en enorm trygghet. Trots att framtiden ar vag och jag inte vet vad som vantar bakom narmsta horn sa kanner jag mig inte oroad. Lite smatt stressad da och da, det ska jag inte saga annat an, men jag ser fram emot det. De senaste tre manaderna har varit en personlig resa for mig. En utveckling av tankade, handlande och av kraft. Av min paverkan till livet. Trots allt det hemska sa ser jag det som nagonting som varit, pa sitt lilla vis, bra. Jag har lart mig mer om mig sjalv under denna korta tid an jag tidigare gjort under flera ar. Nyttigt. Behovligt... Jag kanner mig redo for livet nu.

Amor vincit omnia, karleken overvinner allt
Latinskt ordsprak


Barndomslycka!

 

Sa som jag langtat! Senast for nagra veckor sedan beklagade jag mig infor Andreas att det inte finns langfil langre, sa kom jag hem och har ar den! Mina alskade langfil som vi kopte hem som helglyx nar jag var liten. Bor avnjutas med kanel och socker. Karlek, lycka och barndom.

 

 


Lite yr men med


En all-time favourite

Det känns att det var nyss jag landade pa Svensk mark. Jetlaggen är betydligt lättare än vad den brukar vara - men jag känner mig rätt yr då va'. Igår var det OK i och med att jag bara umgicks med mafian men idag, då jag har mitt första pass pa Dalle, så känns det lite mer. Ensam i receptionen med ut-check, men so far so good det är bara att hålla tummarna att jag inte blir väckt av någon gäst sen för att jag råkat somna här.. Vore inte toppen, men jag tror nog inte att det ska vara någon fara med det heller. Men hallå! Vet ni hur glad jag vart då jag kom hit och märkte att de har bytt produkter på Spat!!??! Innan har de haft Babor, som i och för sig inte är alls dåligt, men nu har de börjat med min all time favourite - Kerstin Florian. God Bless! Här ska shoppas. En himla tur att mitt ansiktskit som jag har nu är på sluttampen, om en vecka behövs det nytt. Precis lagom till löning. Score! BTW så ska jag våga lämna över mitt hår till en Leksandsfrisör igen på Fredag. Lisa denna gång så det blir nog bättre än i somras. Förslag på hårförnyelse tas emot med öppna armar.


Skjut inte upp sådant till i morgon som precis lika gärna kan skjutas upp till i övermorgon.
Mark Twain


Nu far det va' nog!

Jaa a det far det! Jag ar trott pa min Thailandsbakterie som inte vill slappa taget om mig. Lat mig fa behalla lite energi i kroppen, tack. Borjar kanna mig sa som kanske en Koala hog pa eukalytus kan kanna sig, eller nagot - fast antagligen ar jag pa lite samre humor..?! Jag kanner mig iallafall lite som dom ser ut, graglamig, svullen, och seg som tusan. Jaja. Jag ska ta och gaska upp mig sjalv genom att sla in lite forsenade fodelsedagspresenter till lilla Leisan som jag hoppas pa att fa traffa senare idag. Fast forst ska jag forsoka pilla i mig lite frukost, kolla pa the world's great events samtidigt som jag tankte snegla ut pa regnet och stilla fraga mig sjalv varfor det inte ar sno?!


A lot of people like snow.  I find it to be an unnecessary freezing of water. 
Carl Reinerallman bloggtorka?

Verkar inte battre. Tycker var och varannan klagar pa bloggtorka nu, sa varfor inte jag ocksa...?! Jag har bloggtorka. Egentligen inte sa mycket - jag tror, innerst inne, att jag nog bara ar for lat for att lagga upp en ens halvvettig text.. Men jag kan delge tva saker idag. Tre. Ett. Jag ar hemma i Svedala, mer precis Leksand. Oh va' kul! Det ar morkt.... Tva. Jag ar jaklarns glad over att jag kopte Elisabeth Ardens 5th Avenue Style parfymen idag. Tre. Jag saknar Andreas hen duo hen duo hen duo hen duo. !! Det var kort och gott allt jag hade att saga. Nighty folks.


Happiness is not a goal; it is a by-product.
Eleanor Roosevelten familjestund har guld i mund....Sahar ser det ut hemma hos familjen Kebab just nu. Tapas star pa menyn och imorgon aker jag hem till landet lagom/mellanmjolk (som for ovrigt ska bli gott). Varan never dieing fisk lever och har det smutsigt. Jag har varit pa Yashow sa jag ar nog ratt smutsig jag med. Ikvall ska jag packa, men for att palla det ska jag inmudiga minst tre liter vin forst. Kul. Jag alskar Onsdagar. Tjing Tjong!


Fy fan va glad jag ar over att jag ar sa javla grym pa att laga mat!
Andreas Andren


ENFJ

That's me! Har val alltid vetat att jag ar ett bokstavsbarn =P Har gjort ett personlighetstest pa intranatet och tycker nog att det stammer. Bara fyra stycken fragor men det galler att tanka efter pa dom innan man svarar. Jag tyckte att det var klockrent iaf. Vad ar ni for bokstavskombination?

http://haleonline.com/psychtest/


Ah nej!

Jag tror jag har rakat frysa halva min hjarna... Vi tog moppen till SOHO och jag hade inte mossa pa mig. Sa from now on, om jag borjar betee mig markligare an vanligt pa nagot vis sa kanske ni kan ha overseende med detta. Det beror antagligen pa frysta hjarnceller.

 

 


Geeeek

Jag kan inte hjalpa det! Jag ar en san nord! Jag alskar verkligen att sitta hopkrupen i soffan, vilken dag i veckan som helst, och kolla pa naturfilmer. Speciellt da David Attenborough pratar. Det ar magi i mina oron. Och nar jag val borjat kolla kan jag inte sluta. Jag tror att vi plojde Planet Earths alla dvd:er pa tva eller tre dagar forra hosten och nu ar vi dar igen. BBC har slapp nytt materiel pa DVD som inhandlades igar. Inte nagon romantisk komedi (sag dock en i forrgar, The Ugly truth - riktigt rolig!!), inte nagon skon Guy Ritchie rulle (typ Rocknrolla eller Snach) eller ens en vacker Tim Burton (alskar 9!!)... Utan en naturfilm. Med motiveringen att det har alla de inslag som tidignamnda filmtyperna har. Mys-gos, romantik, slagsmal, brutal dod, spanning, markliga varelser och mystik... Kan inte bli battre helt enkelt! Nu ska jag aterga till The Big Artic Melt och stryka lite samtidigt. Forena nytta med noje ni vet..


Smile, it enhances your face value.
Dolly Parton in 'Steel Magnolias'


vardagslycka


Julsmakerna toffe nut latte och holiday turkeysandwich

Lycka

Ugly Sweater x-mas party hos the Korkidis brothers -06

Jag har den och tanker behalla den i de tre dagar jag har kvar har. Starbucks. Det spelar mig ingen roll hur hypat det an har varit och kanske fortfarande ar, jag kommer strunta i om alla alskar det eller hatar det. Jag ar fullkomligt upp over oronen stormfortjust!. Min vackra riddare i blankande rustning pa vit hast.. *host host* nu kanske det kom en viss overdrift har, men summa sumarum av ovanstaende text ar att jag alskar Starbucks. Any day, every day. Speciellt nu da julen borjar komma krypande och det ar julpyntat och personalen har pa sig typiska "ugly sweater x-mas party" trojor. Kanslan man fylls av da man stiger in ifran Pekings minusgradiga rakyla till deras varma kaffedoftande mysvra blandat med deras Toffe Nut Latte och Holiday smorgas ar akta vardsagslycka. Och jag kommer utnyttja den minst en gang per dag till jag aker hem till landet mellanmjolk.


Without my morning coffee I'm just like a dried up piece of roast goat.
Johann Sebastian BachUppdaterat


Oknen i Inre Mongoliet September -09

For er som ar intresserade av mitt resande hit och dit; Nu ar de sista bilderna fran min och Andreas Inre Mongoliet resa i septemeber upplagda tillsammans en sista liten dagbokstext pa www.resedagboken.se . Mitt anvandarnamn ar rebeccaeleonorah. Jag ska forsoka ta mig tid till att skriva lite och lagga upp bilder fran Thailand ocksa. Mest for att det ar kul for mig och Adde att ha senare i livet men ocksa for er, om det ar nagon som tycker att det ar kul att se och lasa.. Nar det blir ar dock valdigt oklart. Aker till Sverige pa tordag och iom att jag haft 15 start- och landningar med le aeroplane sedan den 19e Augusti har jag levt i en kappsack den senaste tiden sa det borjar nog bli dags att packa upp den forst for att ganska omedelbart packa ner den igen. Ren. Plus lagga undan sommarklader som Andreas far mota mig med i Afrika i Februari. Tjoho! Snart dags att boka....


The way to get started is to quit talking and begin doing.
Walt Disney

 


Slutet gott, allting gott...?!
Sa har kul slutade var lilla semester i Thailand. Men nu ar vi hemma i Kinalandet igen, nagot senare an beraknat, men hemma. Och trevligt hade vi! 


Part of the secret of success in life is to eat what you like and let the food fight it out inside.
Mark Twain


Men va fan.

Ja,  jag svar. Javla javla skit. Sista dagen pa semestern, vi aker tillbaka till Kina ikvall, sa blir vi sjuka! Andreas ligger och ar matforgiftad och mar riktigt daligt och jag kanner mig orovackande illamaende. What the fuck!? Sa himla onadigt. Grr. Kanns skitlockande med 6 timmars bilfard upp till Flygplatsen nu. Tur ar kl inte ens ar atta. Kanske lagger det sig.Framme


Blue Lagoon Resort

Stranden


Vi har landat i Paradiset. Efter en 6 timmars nattbussfard med punkterat dack och bilfarja over till on har vi antligen landat pa Koh Chang. Sitter for tillfallet och vantar pa att var bungalow ska bli fardig att flytta in i. Allting ar bara toppen!!


Hmm.

Regn och aska ar vad som forutspas... Av alla vaderstationer... For alla resterande dagarna vi har har... Aja, ett miljoombyte ar alltid ett miljoombyte och 30 grader kanns fortfarande mycket battre an -5 i Peking. Peace out.


Greetings from Thailand!Befinner mig just nu i Thailand! Narmare bestamt Bangkok. Vi bestamde oss igar och akte nagra timmar senare. Det hela gick sa fort att mitt har, som jag tvattade da jag fortfarande var fullt omedveten om vad som komma skulle, fortfarande var blott da vi landade. Det blir en snabbvisit denna gang. En vecka. Aker soderut till en av oarna senare idag men forst - Bangkok chillout vilket innebar solning pa takterass, thaimassage, shopping och massa massa god thaimat!


Carpe Diem


Woooooho!Jag ska hoppa fallskarm! Inte nu, men i var. Inte datum satt, men jag ska! Fick halva tandemhoppet betalt av gruppen jag hade sist med motiveringen "Vi vet att du nog vill gora det - men det kommer aldrig bli av om du inte blir tvungen". Hur kan man lara kanna nagon sa bra pa 10 dagar? Hmm. 

Learn from the mistakes of others. You can't live long enough to make them all yourself.
Eleanor Roosevelt


Jag ser det snoar......Jag ser det snoar... Att jag skulle fa se sasongens forsta sno i Kina, det trodde jag inte. Men igar da vi landade, 16 timmar forsenade, med flyget fran Guilin mottes vi av ett vitklatt Peking. Idag lyser solen och den vita snon gnistrar vackert i parken nedanfor oss. Vinterlycka. Ska ut och ga en promenad och inviga nya vinterkladsen nu innan snon forsvinner och det ar dags for Pekinganka. Two hours to go. Imorgon aker gruppen tillbaka till Sverige - kommer troligtvis en langre uppdatering da.


Never look down on anybody unless you're helping him up.
Jesse Jackson


RSS 2.0