Hejja månen!

Som jag skrev i förra inlägget så är det Kinas nationaldag imorgon, 1a Oktober. Det jag hade glömt bort var att detta även innedär Mån-/Höst festivalen som de har här då. Moon Cake Festival. Så när det knackade på dörren tidigare idag och vi fick ett stort paket månkakor levererade till oss vart det en väldigt positiv överraskning. Det var väl egentligen Andreas som de var tänkta till men jag tänker hugga in jag också. Jesper och Joanna har även dom fått en del. Kanske ska jag ge städerska en också. Får se hur långt min generositet sträcker sig.
Mmm månkaka!


Onsdagslycka är...

... När man inser att man inte behöver fixa någonting. Inte städa, inte diska, inte plocka undan. Inte göra någonting av hemmets måsten. Onsdag betyder idag aiyidag. Städerskan kommer. Våran kära Wang Aiyi kommer att entra ytterdörren cirkus kl 17,20. Vardagslyx. Äkta lycka. Jag jublar!

Imorgon är det Kinas nationaldag och i och med den 60-år sedan Mao Zedong proklamerade Folk republiken Kina. Eftersom nummer 6 är ett lyckotal i Kina kommer detta firas med dunder och brak. En stor parad ska tåga genom staden och sen kommer en ceremoni ske på Himelska fridens torg. På grund av detta är det full säkerhet som råder och för tillfället är det poliser och militära styrkor mest överallt och även internet fungerar lite halvkasst, så jag vet inte alls hur tillgänglig jag kommer att vara imorgon. Så ni vet det. Men ett tips är iallafall att ni slänger ett öga på någon av nyhetssändningarna imorgon för att få er en glimt av hur det kommer att vara här. Tror att det kommer att bli riktigt mäktigt.


Drömmarna och mardrömmarna är vävda av samma stofft.
Eduardo Galeano

Just nu...

...Befinner jag mig på Le Petit Gourmand och överdoserar Kaffe. Större delen av dagen har tillbringats i en frisörstol. Slog på stort och gick till en "kändisfrisör" som tidigare jobbat för bl.a Dior, Chanel och Fendi. Tyckte jag var värd lite lyx. Catherin, som min frisör heter, var riktigt riktigt bra. Vi började med en rådgivning och jag fick lite värdefulla hårtips. Sen vart det kapning. 1,5 dm ungefär var det som rök. Hur mycket jag än litade på hennes kompetens så kröp det fram ett pipande hjälp ur min mun. Så länge som jag sparat för att få långt hår. Efter klippningen så var det dags för färgning. Chokladbrunt var färgen hon valde, visst sa jag. Hon drog i det bruna i halva håret och sen fick jag vänta i en halvtimme ungefär. Efter 30 min så kom hon med ytterligare en färg. Morotsorange. De här ska vi ha i topparna sa hon. Eeeeehhhh sa jag. Sagt och gjort. Det oranga smetades in i håret på mig. Satt i ytterligare 10 min. Efter det var det dags för tvätt som följdes av en 20 min nack- och huvudmassage. I detta skedet var jag mycket nyfiken på hur jag egentligen såg ut i håret. När handduken drogs av så drog jag en lättnadens suck. Jag var chokladbrunhårig i hela håret. Inte orange så långt ögat kunde nå, och äntligen hade mina toppar samma färg som resten av håret. Tack!!! Efter jag var klar visade hon runt mig i salongen gav mig en kupong på en gratis kroppsbehandling till ett värde av 500 rmb och jag gick med i deras VIP klubb. Lättsåld? Jajemen. Adde kunde inte göra annat än att skaka på huvudet och ge mig en puss i pannan när vi möttes upp senare för lunch på Alameda.

Just nu sitter jag och väntar på att jag ska ta initiativet att börja jobba. Reserapport ska skrivas och dricksredovisningen ska göras. Har precis fika med Joanna. Trevligt. Nu i väntan på mig själv så tjyvlyssnar jag på Andreas och Jesper som sitter och planerar för framtida och pågående kolektioner med olika märken och hur de ska lägga upp arbetet. De är så duktiga så.... Och ja. Jag bloggar och dricker dagens 4e kopp kaffe och känner hur det börjar pulsera i händerna på mig. Funderar på om jag ska fortsätta skämma bort mig själv med lite massage och manikyr eller om jag faktiskt ska göra någon nytta. Livets svåra val. Lyx eller arbete?! Hmmm.....


Le Petit Gourmand


I made this letter longer than usual because I lack the time to make it short.
Blaise Pascal
Hört, läst och sett.....

Dagens kommentar stod tjejen som tar emot beställningar på Lily's för. Tidigare idag när det började närma sig lunchtid och det kurrade högt ifrån både min och Andreas mage så insåg vi snabbt att inte någon av oss orkade ställa sig och laga mat. Home delivery klingde ljuvt i våra öron. Adde drog nitlotten och fick ringa och beställa. Efter att han sagt vilken mat vi skulle ha så kom han på precis innan han skulle lägga på att han vill ha en Cola Light också så han skyndade sig snabbt att säga det så det skulle komma med. Som svar fick han en fnissande kines som klämde fram jaaaa, jag vet vad du dricker! Hahahaha. Någon som beställt från samma kedja en gång för mycket?!? Min humor. Mycket kul.

Nåväl. Har börjat lägga upp bilder på resedagboken nu iallafall. Fler kommer inom kort tillsammans med  dagboksinlägg. Mycket som ska sorteras, raderas och i vissa fall även censureras.

Lev välHemma med sanden

Har ganska nyligen åter landat i Peking efter helgens nei mongo'ska bravader. Ska under eftermiddagen ta mig lite tid att plita ner en text på resedagboken om vad vi varit med om. Bilder kommer också att läggas upp. Inte här. Kanske några. Eventuellt. Förväntningarna på mini-semestern är uppfyllda och mer där till. Inre Mongoliet is the shit. Vackert, fantastiskt, intressant, annorlunda, kallt, varmt,vänligt och helt underbart.


Att tänka är att samtala med sig själv.
Spanskt Ordspråk
för er som är intresserade...

...Så har jag startat upp min resedagbok igen. I och med att jag inte har tillgång till Facebook så kommer jag ju inte heller kunna lägga upp bilder där. Så om ni vill se lite bilder senare nästa vecka eller bara kika in o se om jag uppdaterar från mobilen nu i helgen så kan ni ju gå in på www.resedagboken.se och in på min sida, rebeccaeleonorah. Trevlig helg. Jag måste packa nu. En timma kvar och massor att göra. Oopsie.

En liten reminder....

...Eller jag kanske aldrig sagt detta!? Hur som, jag har varken tillgång till Facebook eller till blogspot i Kina. Stod ju över lagenb där ett tag men den kom ifatt och om mig. Goddamnit. Jag får bara mail om att bla bla bla har skickat mail bla bla bla på Facebook bla bla bla och Address not Valid står det så fort jag försöker komma in på en blogspotadress, så lägger internet ner. Hmmmmmm.. Såååååå... Jag tar det här istället.  

* Ja, räkna med mig + 1 på juldagsmiddagen. För mig kommer det nog aldrig att vara svårt att komma in i the Christmas Spirit om det så skulle vara 40 grader skitvarmt och strålande sol. Känner mig som jul personifierad. Har sedan 2 månader tillbaka till och med en countdown till hur långt kvar det är till Julafton och till min födelsedag. Idag råkar det vara exaktamento tre och sex månader kvar. Det närmar sig! Weeei!
* Terese K - sorry men utmaningen blir tyvärr aningens svår när jag inte alls vet vad den handlar om. Annars hade jag säkert lätt varit på!
* Sist men inte minst. Johan. Hur går det egentligen för dig med kläderna?!!?? Inte för att tjata eller så. Hehe. 

Så. Då kan jag stryka en av punkterna på att göra listan som gärna ska vara klar innan kl 17,00 punktum idag. Vad är Oddsen på att jag fixar det?!


Försök och du kan vinna allt.
Grekiskt Ordspråk


One sleep to go.

Inre Mongoliet here we come! Har äntligen bokat tågbiljetterna så imorgon kl 19,25 kinatid åker vi mot Hohhot. Vi blir borta t.o.m söndag så vi kommer antagligen tillbaka till Peking sent söndag kväll eller tidigt måndag morgon. Har inte bokat hemresan än. Det ska bli så fantastiskt roligt! Ska på två utflykter. En till Xilamuren och grässlätterna där vi kommer att bo i en fin liten mongolisk yurt och en till öknen och rida kamel. Får se hur det ska packas bara. Temperaturen ligger runt 0 grader på nätterna och cirkus 20-25 på dagarna. Kul. Beslutat är iallafall att jag ska ha en egen liten väska där jag får ha mina diverse produkter som jag ska bära på själv. Då blir det inget gnäll om dom. Från något håll...

Andreas kom förresten hem från sin affärsresa igår. Vaknade av att han öppnade ytterdörren. Mycket trevlig överraskning. Jag kände mig som ett barn på julafton! Kärlek.

Ju mer man vill, desto mer kan man.

Charles Baudelaire


Luring

Tji på mig! Imorse när jag vaknade så kände jag att det här var en dag då jag absolut inte ville göra någonting! Ville stanna kvar i sängen, burra ner huvudet i kudden och dra för gardinerna. Bara för det bestämde jag mig för att göra massor! Bara för att bevisa för mig själv. Så.... Idag har jag städat, tvättat, diskat, handlat, strykt, bäddat rent, lagat mat och planerat inför Inre Mongoliet resan. Jag har inte bara fått mängder av små "måsten" avklarde jag känner mig dessutom tusen gånger bättre än jag gjorde imorse. Nu är det bara Andreas som saknas. Förhoppningsvis har jag honom hos mig imorgon igen. Vem vet...


Lilla fröken envis

Också en väg om tusen mil börjar med ett steg我的爱

Jag och mitt huvud. Vi är inte alltid överens. Jag stänger gärna av, slutar tänka och koncentrerar mig på annat. Distraherar tanken. Mitt huvud däremot, det mal gärna på och går igenom, tolkar, funderar och struntar fullständigt i att tankarna river i själen. I vanliga fall brukar jag styra över hjärnan, men inte längre. Vilket kanske är bra. Jag har spenderat de senaste tre dagarna, ensam, funderandes. Gråtandes, leendes och tänkandes. På allt. Framtid, det som varit, allt jag gått gått igenom, kärlek, livskraft, stryka, tankekraft, tro. Det kanske är bra att det inte alltid är hjärtat som bestämmer. Huvudet kanske förstod att efter tre dagars tysthet och tänkande skulle jag kunna kolla på gåvan jag fick av Andreas då, innan allt var som det är nu, och le. Le och njuta av det vi haft. Känna sorg för att det gick förlorat, men mer glädje för att vi fått dela något så värdefullt om än bara för en stund. Jag har för första gången läst boken som jag började skriva till vår lilla Ängla. Jag läste och grät för det som inte längre finns men log för att jag har förmågan att älska. Älska av hela min själ. Det är så mycket som är osäkert, oklart och som varken jag eller någon annan kan styra över. Men det jag kan styra över är mina val, och allting vi gör gör vi av val. Även om vi väljer att inte välja så gör man ett val att avstå. Det jag vet är att jag är lyckligt lottad. Jag har gått igenom mycket. Mycket med mig själv, med min familj - speciellt min pappa. Jag har förlorat människor som stått mig nära, jag har gjort mycket dumt. Men jag är lyckigt lottad för jag har fått så mycket i livet. Jag har så mycket att ge. Och jag har stöd i allting jag gör och när jag inte orkar själv.

*

En av texterna i Andreas gåva.

"I love our little home even though there's work to do.
We got each other right, that's nr 1 and 2
and now you got a job and I've been working hard
Baby I don't see why that would change soon Insha Allah
this is no time for doubts seems like we in our prime
I want that title bout and you handle my corner fine
so I got no complaints we got food on the table
we're ready for our first born...

You were doing good before you met me I know that for certain
I was a little lost but i never lost it I was searching
for your stability a reason not to get so wasted
all of this other stuff's a bonus - we can replace it
with either more or less such a cliché I guess
but that don't make us or break us I think we passed that test
It's gonna be rough that I'll be gone 'til november
but I was home last night and I remember yesterday"
Looptroop


"What doesn't kill you only makes you stronger"

Je t'aime framboise

Jag älskar hallon. Både på svenska och franska och alla andra av världens språk. Hallon är lite av symbolen för kärlek. Rött och härligt. Vansinnigt gott men för mycket gör att du får ont i magen. Jag älskar hallon i alla former. Färska hallon, hallonsaft, hallonpaj, hallonkräm, hallonsylt, hallonsoppa, hallonjuice, alldelens säkert hallongryta. You name it, I'll love it! Hallon är det bästa jag vet och hade jag varit något av en poet hade jag skrivit en diktsamling om dom. Hallonen. Lika vackra som goda.
bloggare

Jag blir verkligen så trött ibland. Denna gången är det thépåsbloggare som får för mycket av min energi. Alla ser lika ut, alla har samma stil, alla skriver på samma sätt, alla lägger upp samma typ av bilder, alla har samma typ av pose. Kreativitet människor. K r e a t i v i t e t. Skriv om saker som faktiskt betyder något, lägg upp en bild på er själva i pyjamas, kanintofflor och otvättat hår. Våga stick ut på erat sätt, ett sätt som faktiskt också är erat och som ni inte bara tror är ert eget för att dagens mode har format det. Théet som är i thépåsarna är det som man på de ekologiska théplantagen använder som gödningsmedel.. Alla bra näringsämnen och egenskaper har torkats ut och dött när det landar i påsen. Det spelar ingen roll om det på etiketten står att det är av afrikanska rötter med hallon eller indiska kryddor. Det är färgämnen och tillsatser. Det kanske är jätte gott, men de flesta thésorter är inte så nyttigt som de många verkar vilja få det att verka som. Mina nya livsstil, jag går på ashtanga Yoga och dricker thé. Jätte bra, verkligen! Men drick lika gärna kaffe för det innehåller inte mycket mer koffein... Okey, nu kan det ju faktiskt vara så att många tycker om thé mer än de tycker om kaffe, och ja. Thé är bättre för kroppen, om än inte alla typer. Och ja, igen! Det finns även hälsosamma koffeinfria thépåssorter också, men de är knappast dom man ser doppade i det varma vattnet hos modebloggerskorna - men det är inte det jag vill komma till. Det jag försöker få fram här är att jag tycker att det är ganska så märkligt att för lite mer än ett halvår sen, kanske ett år - då satt alla och gottade sig med en stor kopp kaffe mellan händerna och såg svåra ut. Kaffe Latte, Cappuccino, Kaffe Mocca osv. Starbucks tillbads. Nu sitter samma människor och gottar sig med ännu större thémuggar fyllda med thé i all världens olika smaker. Gärna ska man se lite frussen ut när man dricker det, axlarna ska dras ända upp till öronen, en murrig tröja ska vara på och ett extra plus i kanten är det om man sitter i ett fönster och har en stor, tjock bok framför sig. De bilderna med lite mystik i är alltid de bästa. Vad hände? Vart världens théer tusen gånger godare eller var det bara så att en bytte smak gällande sin morgondryck och sen resten följde efter....?

Pågrund av det faktum att man numer egentligen bara behöver läsa en av thépåsbloggarna för att veta vad det kommer att stå i de resterande tusen har mitt bloggläsande minskat drastiskt. Jag läser nu mina vänners bloggar plus två "kändisbloggar" istället för dom sjutton som jag tidigare plöjde igenom dagligen. Kanske borde jag hylla bristen på kreativitet i bloggvärden. Kanske borde jag skriva och tacka de bloggerskorna som jag tidigare följde. Tacka dom för att de rekommenderar samma kläder, samma kejdor, har samma frisyrer, äter samma mat, åker till samma städer och går i samma skor. Samma. Lika. Det är trots allt tack vare bristen på deras egen självinsikt i vad deras jag är, och behovet av att omedvetet smälta in genom att sticka ut som gör att jag nu fått ytterligare 30 minuter av fri-, blogglös, tid om dagen.... Tack!

När apor härmar allt kallar man det inte mode utan efterapning.
/Robert LembkeHome sweet home

Snart är jag hemma igen. Sista dagen på resan idag, ikväll åker vi tillbaka till Peking. På dagens schema står Båttur på Kejsarkanalen och besök i vattenstaden Tongli, efter det är det flyg som gäller. Ska bli riktigt skönt att komma hem, speciellt med tanke på att det känns som små små putte människor sitter i min hals och skär i mig så fort jag sväljer samtidigt som det även känns som att någon stoppat upp en raggsocka i den.  Halsen alltså. Sjuk igen med andra ord. Otur - men tur att jag är ledig i två veckor efter att gruppen åkt tillbaka till Sverige den 18e. Yea well, nu är det Raus bitte som gäller så jag hinner packa väskan och göra mig i ordning innan vi ska åka. Innan dess vill jag bara meddela att jag verkligen gillar 70-åriga tanter som kan få in ordet "banga" i en mening på helt rätt sätt.

Peace out.

Nöjd.Glad.Lycklig.

Har haft en dålig dag. Kännt mig riktigt vissen. Sjuk, trött, utmattad och tömd på energi. Tankarna har ramlat in i negativa banor och jag har märkt att jag inte riktigt kommit lika långt som jag trodde att jag har. En månad sedan idag. En månad sen "aborten". Tycker inte om att kalla den för det. Tiden går fort, mycket händer men tankarna virvlar fortfarande runt i samma takt som ett höghastighets tåg. Jobbigt. Jobbigt att vara ute med en grupp och hela tiden vara 100% och till 150% super positiv när det skär i både hjärtat och själen. För två dagar sedan var det en månad sedan jag och Andreas var på ultraljudet och fick veta, den 12e Augusti, så i förrgår skrev jag en lista för att hålla den värsta sorgen borta och för att orka hålla skenet uppe. Den listan har varit min räddning idag då det kännts tungt.

Listan jag gjorde, gjorde jag för att jag ville fokusera på det som gör mig lycklig. Det som gör mig glad för att jag har det och nöjd för att jag åstadkommit det. Jag vill inte ramla in i negativa banor jag vill koncentrera mig på att må bra, och det är jag som har makten över mitt eget välmående. Jag gjorde helt enkelt en liten "ego +" lista. Det här några av punkterna som jag plitade ner på pappret.

"Jag är glad/nöjd/lycklig för att jag har....."
-En familj som älskar mig
-Många fantastiska vänner
-En underbar sambo/fästman
-Ett stort förråd av upplevelser
-Min hälsa
-Ett jobb jag trivs med
-En fin lägenhet i centrala Peking
-Ett stort hjärta
-Pengar, tillräckligt för att leva & resa
-Möjlighet att resa
-Massor av både positiva & negativa erfarenheter
-Förstånd nog att ta lärdom
-Möjligheten & friheten att göra det jag vill
-Konsten att känna empati & förståelse
-Fått lyckan att känna kärlek och att få älska
-Fått en god uppfostran
-Möjligheten att lära mig om många olika kulturer
-Styrkan att alltid klara mig

Jag rekommenderar alla er att ta er en rejäl funderare och skriva ner vad ni uppskattar i livet. När ni gjort det, läs igenom - reflektera och börja värdesätt dom sakerna. Ta inte allting för givet, för den bittra sanningen är att det kan gå förlorat när man minst anar det.

Lev, lär, älska.


Vi jobbar uppåt.

Har lämnat Guilin, Yangshuo, apbilliga kläder och Guanxi provisen för lite nordligare breddgrader. Shanghai. Efter att pustat, suckat och stönat i 38 graders värme och massor med luftfuktighet så var det faktiskt skönt att landa i Shanghai idag med "bara" 30 grader varmt och torr luft. Inte för att jag anser mig själv vara i någon typ av riskzon, men det kan inte vara bra att svettas bort 3 kg på en dag vilket jag enligt mitt eget lilla vågtest gjorde sista dagen i Yangshuo. Hmm. Borde vara omöjligt. Aja. Kilona är tillbaka och jag är nöjd. Lugn dag idag. Buss från Yangshuo till flygplatsen, flyg, Lunch på McDonalds!!!!!!!!!!!!!, in-checkning, båttur på Huangpu floden, middag, akrobatikshow, kväller. Helt O K. Imorgon är det "stora Shanghai dagen" som jag själv väljer att kalla den och på kvällen drar vi vidare ytterligare norr över till Suzhou. Ett evigt flängande. Fortfarande inte frisk vilket är väldigt irriterande, men det kommer. Bara att tänka på Topejas ledord; "Ha kul och må bra" Yes! Det var tider det. Oh, well. Sängen hägrar.

Nighty night.Update: I Shanghai väger jag 33.2 kg. Inte illa... Ehe.

Ruinerad!

Guilin tar kol på mig! Jag har precis köpt ett par gladiatorskor med "mocka" fransar, två tishor model stylish, ett skärp med "diamant" nitar, en påse saltade cashewnötter, två packet våtservetter och en munsårsalva. Allt detta för det brutala priset 135 yuan - vilket är cirkus 138 svenska riksdaler. Lika bra jag stannar hemma resten av kvällen så jag kan betala min hyra nästa månad! Just ja, en choklad var också med där i priset. Illa.

Time for Hitlers hund!

Hört, läst och sett.....

...Aftonbladet 09.09.10

Han kan ha Norges längsta namn - i Sverige får du ta hur många du vill
Det blir en rysare för prästen om den 30-årige norrmannen väljer kyrklig vigsel. Men Julius Andreas Gimli Arn MacGyver Chewbacca Highlander Elessar-Jankov har inga problem med sitt långa namn. Och funderar på tre nya. Busschauffören och cineasten Andreas Jankov bestämde sig för flera år sedan för att byta namn. Inspiration fick han när komikern Espen Thoresen bytte efternamn till Thoresen-Hværsaagod-Takkskalduha – bara för att testa den nya norska namnlagen. – Jag ville se hur långt det gick att töja lagen när det gäller hur många namn man får lov att ha, säger Julius Andreas Gimli Arn MacGyver Chewbacca Highlander Elessar-Jankov till norska tidningen VG.

Fick inte plats i passet
Och visst gick det an med sju förnamn och två efternamn. Förutom att en och annan tittat lite snett har det inte ställt till några problem ens att skaffa nytt körkort och id-kort. I passet fick dock inte Highlander plats, enligt VG. – Jag ville visa att man kan vara seriös och ändå ta sig namn man gillar, säger han. Julius Andreas Gimli Arn MacGyver Chewbacca Highlander Elessar-Jankov har valt sina namn med eftertanke. Alla är hämtade från filmens värld, utom Julius som han tog efter Norges mest kända apa: Julius i Kristiansands djurpark. – Han är kul, hittar på mycket bus och samtidigt en väldigt duktig konstnär, säger Julius Andreas etc.

Sagan om ringen är favoriten
Namnen Gimli och Elessar kommer från Sagan om Ringen, Mac Gyver från den amerikanska tv-serien, Arn från Guillou-böckerna, Highlander från filmerna med samma namn och Chewbacca från Star Wars-filmerna. Och Julius Andreas etc gillar alla sina namn lika mycket – men favoritfilmerna är Sagan om ringen-filmerna. – Jag försöker vara som en kombination mellan Gimli och MacGyver. Gimli visar att när man har besämt sig för något ska man inte ge sig. Och MacGyver är rolig och följer icke-våldsprincipen, säger han till VG. Men mycket vill ha mer. Nu funderar han på att ta sig tre namn till: Frodo och Aragorn från Sagan om Ringen och Ludvig efter en av figurerna i norska filmen Flåklypa Grand Prix.

Helena Utter

Allså.. Ja, vet inte vad jag ska säga. Ruggigt dåligt skriven artikel om en ytterst märklig norrman!? Det la ribban för dagen, även fast det är kväll. Dags att ge upp.

Godnatt


Andreas Gimli Arn MacGyver osv..


Idag bär det av....

.... Till Guanxi provinsen och Guilin. Först flyg till Xian för att möta upp gruppen och sedan direkt därifrån vidare till Guilin. Imorgon kör vi ett lugnt schema pga av halvbra status på guiden aka mig. Börjar med ett besök i rörflöjtsgrottan, sedan vidare till ett teplantage och sen avslutas dagen med en båttur och skarvfiske. Inte illa.

God Torsdag.


Guilin, ännu vackrare i verkligheten.


Update: Goddamn it! Vad sägs om att jag packar kanske?! 1 timme kvar tills jag MÅSTE åka och jag insåg nu att väskan är tom... Shit and pancake också.


guide-to-guide

Hade precis en sms konversation med E som tar hand om min grupp nu när jag är sjuk;

E. Hur mars det idag?
R. Jodå. Inte alls lika hög feber, och känner mig allmänt lite bättre. Skönt. Svinet vände vid tröskeln haha. Hur går d med gruppen?
E. Jo da, dom ar snalla . Trott som en kuk dock, men det ar mitt eget fel =)
R. Haha för mycket baijiu på tåget =P
E. Jo tack. Suck, man ar ju obotlig o sa har du en tjej som ar en javul pa att overtala =P =(
R. Hahaha M (namnet på tjejen) i gruppen? Sweet =)
E. ha ha, jo. om hon anda gav lika mycket som hon snackar. =(
R. Hahaha Hahaha Hahaha Hon är väl tjej eller =P kul att du har någon som roar dig iaf!
E. Vet inte ifall hon roar mig eller plagar mig =P
R. Du har ju en chans till innan o forska lite i de. Märkligt. Kul!
E. Ha ha, jo du. det kan du lita pa att jag ska!
R. Good luck Chuck! haha =) Keep me posted! Hahaha.

Märklig konversation när vi aldrig träffast och endans skickat sms gällande hur han ska ta gruppen innan. Hur ska jag kunna låta bli att garva när jag träffar dom två i Xian imorgon?!?

Intressant


09.09.09

Undrar hur många som gifter sig idag!?

Inte jag iallafall. Jag är sur och grinig och har en allmänt dålig dag. Febern är borta men livet är fortfarande orättvist. Dessutom såg jag precis det sista avsnittet av DHW säsong 5. Vad att göra nu lixom? Finns det ett liv efter serien? Hmm. Äta kanske hade varit något - var visst ett par dagar sedan. Såg på FB att Idol tydligen börjat igen, kanske skulle man försöka ta sig en kik på det också. Steg ett i rätt riktning; duscha. 

Laters 


Update; Tydligen något av kärlekens dag här i Kina idag i och med att 9 är det största "heliga" talet. Märker inte mycket av det kan jag säga. Hmpf. Inte gör jag mycket åt det själv heller - men jag skyller på att jag är sjuk. Punkt.


Gissa texten till bilden...

...tänkte ha en liten gissningslek.

I våras då jag och Andreas var i Hangzhou så fick vi syn på en, enligt oss, väldigt märklig grej på hotellrummet. Tänkte dela med mig av den och att ni skulle få gissa texten till bilden, en till varje - alltså totalt 5.

Lycka till!det är alltså dom små runda som är bilderna...

...vill inte...


Jag börjar med att utfärda en varning till känsliga läsare; Följande text kommer att innehålla extremt mycket gnäll.

Jag är sjuk! Och det hade inte kunnat kommit mer opassande. Började ju jobba igen i Lördags och har en super gullig och bra grupp på alla sätt och vis. Har haft riktigt kul tillsammans. Så går jag och blir sjuk! Dagen innan vi ska åka iväg. I kväll går tåget till Xian och jag kommer inte att vara med på det. Jäkla skit. Så typiskt. Har varit ledig i tre veckor och efter denna gruppen är jag ledig i två till, hade jag inte kunnat bli sjuk då istället?! Började känna mig krasslig igår redan efter frukost och sen gick det bara åt ett håll. På kvällen låg jag ihopkrupen i soffan och natten har bestått av feberdrömmar, ett jäkla snurrandes hit och dit och ett evigt springande till min nya bästa kompis, toaletten. Imorse när jag vaknade så hade jag panik - hur skulle jag kunna åka med tåget nu? Jag kommer ju smitta gamlingarna. Ska jag gå runt med ansiktmask? Hur ska jag kunna gå runt överhuvudtaget så yr som jag är?! Var rätt mosig i huvudet och mycket förvirrad vilket snabb förklarades då jag såg att min morgontemp var på 39,3. Bad Andreas att skicka iväg två sms åt mig. Ett till min guide Michael där jag ville han skulle skriva att jag möter upp honom senare och ett till mamma. Till mamma bad jag honom skriva; Mamma jag har feber. Jag mår inge bra, tyck synd om mig! Buhu vilket resulterade att en orolig mamma ringde för att kolla hur det var med mig. Jsg kommer inte riktigt ihåg vad jag sa, tror jag sov medans vi pratade.

Nog för att jag vet att man brukar få ont o kroppen då man har feber - med det här är ju löjligt. Nu har, tack och lov, min andra bästis Fenbid börjat verka men jeeeeeesus va ont jag haft. T.ex Vaknade från en feberdröm och bara skrek för att det gjorde så ont i höftbenet på mig. Senare skulle jag berätta om detta för Andreas iom att jag trodde jag hade drömt att jag hade ont, men då säger han att så inte var fallet. Jag hade skrikit och bett honom dra av mig benet för att det värkte så hemskt i det. Han valde att strunta i mina krav och smorde istället in höften med Fenbid i flytande form. Efter det hade jag somnat om. Tack.

Äh, känner att jag inte riktigt kan focusera tankarna som jag vill så det här blev ju verkligen mest bara dravell. Aja. Bitter är jag iallafall. Jag vill ha en packad väska och vara ute med min grupp nu, inte sitta i soffan och tycka synd om mig själv. Det blir verkligen inte alltid som man tänkt sig.

Avslutar med detta;

Symptom på svininfluensan
Symptomen på svininfluensan är generellt ganska lindriga och symptomen påminner i princip om vanlig influensa. Vanliga symptom vid svininfluensan är:

  • Feber och frossa (check)

  • Hosta och halsont (check)

  • Värk i kroppen och huvudvärk (check)

  • Diarré och kräkningar (check)

  • Trötthet (check)

Jag tror Kina fått sin första Svensk med Svininfluensa.


Tillåt mig presentera....

....www.theherring.blogg.se

Det är med stolthet och skräckblandad förtjusning jag rekommenderar er att ta en kik in på min älskade pojkväns blogg!! Efter, väldigt, många om och men så har nu även Andreas blivit en bloggare. Ge honom ett varmt välkomnande in i bloggvärden med många "hitar" redan första dagen!

Over and outWarning; Den är på engelska! (Jonna..... bara så du vet =P)ihh...

...Hittade ingen annan lösning på mitt stiltje gällande rubriktänk.

Idag är det Fredag vilket för mig innebär att jag börjar jobba imorgon. Säsongens första grupp, Kina Runt 15 personer, 15 dagar. Beijing-Xian-Guilin-Yangshuo-Shanghai-Suzhou-Beijing. Ska bli riktigt roligt att köra igång igen. Två år. Jeez, jag har guidat i två år och fortfarande blir jag nervös inför varje ny grupp. Man vet aldrig vad det är för människor som kommer och hur dem kommer att gå ihop med varandra och iom att man umgås så tätt i två veckor så spelar det verkligen in. Jaja, nog om det.

Förutom att jag i skrivande stund laddar med energi inför den gigantiska strykhögen i fönstret, förbereder mig inför imorgon och tar fram bilder som jag ska framkalla så planerar jag också en resa. Inre Mongoliet. Vi ska åka dit över en långweekend sista helgen i september är det tänkt. Om ingen vill komma och hälsa på då?! Ska bli riktigt riktigt roligt. Ett av ställena här som vi måste ha ett check på innan vi flyttar hem. Förhoppningsvis blir det en hel del resor framöver.

Trevlig Helg!


Inre mongolietOoh förresten, iom att jag inte fått några kommentarer på föregående inlägg - kan jag tolka det som att min sambo har lite av dålig humor?!ont i rumpan...

Okey, ett test. Jag skulle vilja att ni läste artikeln nedan, efter ni gjort det - be er flickvän, pojkvän, sambo, kompis, lärare, mamma eller pappa, vem som helst av motsatt kön, att läsa den. När båda läst den skulle jag vilja att ni skriver en kommentar och säger vem som tyckte den var roligast. Killen eller tjejen. Tack. 

Hej. Är en 20 årig kille som precis varit i Tyskland en vecka. Hade oerhörda problem att komma till skott på toaletten. Har nu på en vecka inte varit på toaletten. Har försökt och krystat som attans. Men igår använde jag något man körde upp i "röven" och tryckte ut en tub (typ 10 mg eller nått). Efter det så kom en del ut, och lättade på spänningen. Men jag har fortfarande oerhört ont i rumpan kan man förklara det som. Kan ibland knappt nästan gå, allt mindre gå ner för trappor. Har läst lite om detta och det står att man kan få "sprickor" och att det också kan bero på hemerojder. Har blött en gång för någon dag sedan, men det var inte alls mycket--- så vet inte. Ska iväg till Stockholm imorgon, och har inte tid att besöka läkaren.... Men vet inte hur detta ska gå... Läste någonstans att "Xylocain " kan vara bra mot både sprickor och ev. hemerojder. Stämmer det? Är det receptfritt? Vad har ni annars för tips? Gärna egenvård så jag i alla fall slipper gå till läkaren förräns på Måndag? (har släppt ut skiten så är ingen förstoppning längre....) Äter just nu mycket fibrer, dricker mycket vatten och så. Tvättar också rent två ggr per dag med vatten runt "öppningen". Har känt lite med fingrarna och känner en liten liten liten "knysta" precis runt öppningen. Men man det vara en hemerojd? Kan man fått den av allt kämpande på toaletten? Satt jätte länge och tryckte för någondag sedan. Det beror till 99% säkerhet på Tysklands resan, för har aldrig tidigare haft dessa problem..... Och de kom precis under Tyskland resan. Förmodligen på grund av ny miljö, mycket sittande på bussen (10 timmar utan möjlighet till toa) och dålig mat / dryck. Ber om tips om läkemedel och övriga husknep.. Och när är det dags att gå till läkaren? Är lite rädd efter att ha läst vad läkaren gör (kör upp finger, och kör in något rör på 10 cm)

Jag förstår att ni efter att läst detta eventuellt undrar varför jag hittat denna artikel... Som de flesta av er säkert redan vet så får jag lite då och då en släng av hypokondri - senast förra veckan då jag googlade runt lite eftersom jag fått för mig att jag nog hade ischias. Numer vet jag tre saker. 1. Jag ska nog inte åka till Tyskland. 2. Jag har inte Ischias - bara olika långa ben. 3. Hur ischias stavas så nästa gång behöver jag inte söka på "ont i rumpan". 

God läsning


time to vistit?

Jag vill bara göra er uppmärksamma på att vi med över 50% säkerhet flyttar hem till Jul. Om inte till Jul så flyttar vi med all säkerhet hem innan sommaren. Allting hänger på jobb för mig och på hur snabbt dom vill ha Andreas i Sverige, närmre destination Göteborg. Med detta i bakhuvudet så kan ni ju kanske börja fundera på om ni inte skulle ta och hälsa på eran vän i fjärran öster.. Det finns IT brudar, IT saker, IT bla bla bla. Peking är IT staden. Staden där det händer mest nu. 2000-talets New York och den nya Sidenvägen. Det bubblar, det brinner, det händer. Jag är fullständigt superledig från den 18e Sept tom den 6e Okt. Biljetter finns för under 5000 på www.flystolen.se. Ni har gratis boende, billig riktigt god mat, massa shopping, grymma klubbar, värme, guide, äventyr.

Take a second, Think about it.

RSS 2.0