idétorka...

Eller, jag har väl en hel del som jag skulle kunna skriva. T.ex gällande mitt telefonsamtal igår eftermiddag. Min panikattack igårkväll/natt eller Andreas flyttlockelser.... Det får bli en annan gång - men kände att jag iallafall ville uppdatera någonting, så jag lägger upp en bild på Katy Perry iklädd en Christopher Kane tisha. And Trade går alltså fortsatt bra. You go guys!
Fredagsmys?

Godmorgon allihopa, everybody. Maste saga att jag kanner att jag mar battre idag. Langt ifran tipptopp som jag hoppades jag skulle gora, men jag har ju nagra timmar att vila upp mig pa. Borjar 19,30 sa lite segande framfor tv:n kanske gor susen. Sen ska jag eventuellt ocksa forbereda en bomb som jag ska slanga in till grannen under. Vilka javla idioter. Nolltva,tjugo cirka satte uns uns dunka dunkat igang... Och pagick till minst fyra tiden, da lyckades jag iallafall somna om. Sen vaknade jag till det imorse igen runt halv tie. Mordtankar. Detta skickade jag till Andreas kl nolltre,tretton;"Fy fan va jag hatar vara grannar. Onskar jag kunde sla ner dom. Uns Uns dunka dunka sa det vibrerar i golvet. Nu bytte dom precis till Van Halen. Jag skulle inte grata om dom dog. Jag blir vansinnig!"  Lat oss hoppas pa att dom dackar tidigt ikvall. Nu hor jag att Jessis har vaknat sa det ar dags att ga upp och socialisera lite. Imorgon aker vi hem. Yes!


VAM

Halssmycket jag kopte pa Dalecarlia fran Kreativ Insikt. harmoni. sinnesro. frid.Jag vam:ar. Vard Av Mig... Skulle jobbat nattklubb idag men kanner mig overrisig. Kan vara vinterinfluensan, kan vara vinterkraksjukan, kan vara alldeles for mycket jobb. Hur som helst sa har jag ont i kroppen, ar svullen i ansiktet, fryser, svettas och kanner mig allmant ynklig. Detta innebar att jag baddar ner mig i varldens, kanske, mysigaste filt i soffan och bara vilar och sover resten av dagen. Kanner en stor karlek till Morgan och Jessica som fixade sa jag fick vara ledig utan att jag ens bett om det. Tack! Imorgon ar jag tipptopp igen! Sen far ni, readers, hjalpa mig att halla tummarna for att grannarna nedafor oss tar det lite lugnt snart.. Dunka dunka i hundranittio under golvet. Vaknade till det kl nollnie,nolltre imorse och sedan dess har det gatt mer eller mindre non stop. Woho! vecka fyra pa hogis. Valkommen!


27/1 2010 update

Jag vet precis vad jag ska gora idag. Jobba. Jepp. Lange leve vinterkraksjukan - den gjorde det sa valdigt latt med alla val, sa nu blir det hopp in i duschen och sen jobbing jobbing, keep on jobbing. Sa nu ser jag fram emot mandag, da hoppas vi pa ledighet pa nytt. Forovrigt gor jag allt for att min hy inte ska krakelera. Det ar torrt!
Tokater tomater, avokado och notter. Vad mer. Lax... Kommer snart ga till extremer typ smorja in mig med matolja.


27/1 2010

Ar dagen da jag ar ledig!! Efter 19 arbetsdagar i rad sa var det dags, sa imorn ar jag alltsa fri och vet inte vad jag ska gora med all tid som givits till mig..! Forslag nagon? Om det inte blir snostorm och rysskyla som det ryktas sa tror jag nog att jag tar mig en skidtur pa fjallet. Men det ar ju dessvarre ett ganska stort OM. Annars kan jag ju ta ett spinningpass i mina UGG's. Eller sola solarium med min koldtorkade hy... Eller sa kan jag proppa godis och chokladkaka som jag gjort mest (forutom att jobba) den senaste tiden. Blir nog bra dag! Det spelar egentligen mindre roll vad jag kommer gora, det jag kommer gora i tankarna ar att aka till Nairobi. 15 sleeps to go.                       Afrikalove


Simon WarrFar mig att vilja krakas. Han forutsprakar aga i skolan for att uppfostra elever. Barn. Att sla barn ar, enligt mig, inte okey under nagra omstandigheter. Kollar pa Halsa i Europa pa Svt 1. Just nu sitter jag och lyssnar pa en familj som med gladje slar sina barn, minst 5-7/veckan och har gjort sen de var 10 manader gamla. Men det ar inte vald... Vald sker pa gatorna. Jag kanner mig sprickfardig!


ChocolateFick precis nys om att det var nunnorna som under 1700-talet kom pa chokladen da de blandade kakaobonan med vanilj och socker... Har val alltid sagt att det ar nagot heligt med choklad!


irritationIdag har jag varit irriterad hela förbannade dagen. Fan. Jag vaknade irriterad och kommer säkert somna irriterad också. Självklart, dalleläsare, så är jag trevlig som tusan mot gästerna - no worries =) Men i övrigt superirriterad. Är trött, frustrerad och less på folk som inte kan var ärliga. Vill man inte något säg det då! Jag förösker så gott jag kan. Jag gör mitt bästa för att vara en god vän, flickvän, dotter, syster, medarbetare... Allt vad jag nu är. Och jag har sagt till mig själv att jag ska fösöka bli mer positiv och bli bättre på att hålla kontakten med folk. En bättre människa helt enkelt. Vill man då inte att jag ska vara det, eller tycker man inte om mig - eller att vara i min närhet eller vänskapskrets, var god och tala om det! Är så trött på att folk är så jävla fega och inte kan öppna munnen och säga som det faktiskt är! Det tar betydligt mycket mer att känna det utan att få det konfirmerat än att få det sagt till sig. Så är det med det. Jag uppskattar ärliga människor - vad det än gäller!

Tack för mig.

Ps, Ja!!! mamma jag svär i detta inlägg men nu för tiden är det helt OK och godkänt att göra på detta viset för att förstärka texter. 2000-talet.


Haiti

Fick mail av Plan International igar med rubriken "Katastrofhjalpen nar fram till Haiti!"


"Den här gruppen av leende barn som leker skulle inte väcka någon uppmärksamhet på en skolgård någon annanstans i världen, men i jordbävningsdrabbade Haiti är det en ovanlig syn. Barnen deltar i Plans lekgrupper. Grupperna skapas för att ge barnen ett avbrott i deras annars svåra tillvaro på gator täckta av rasmassor. Aktiviteterna hjälper också barnen att bearbeta de traumatiska händelser som de varit med om."

Antligen ett nagot positivt besked, kanns sa skont! Tack alla som bidragit till detta - Ni har varit med att radda liv!


Jag är en ängel!Ibland... Inte jätte ofta men ibland är jag så himlans snäll och gullig mot gästerna på hotellet jag jobbar på för dagen att jag nästan börjar gråta. Jag blir rörd av mig själv. Ibland så blir ögonen till och med alldeles blanka har jag sett och jag får en klump i halsen. Då jag känner mig lite extra rörd av mig själv och någon säger "Du är en ängel" och ler sitt bredaste leende - ja, då kan jag knappt hejda det. Då blir jag så lycklig att jag nyser. Så nu vet ni det!


langtar!

Jag langtar till Peking.... Jag langtar till Arlanda... Jag langtar till afrikarutten... Jag langtar helt enkelt bort!! Borjar bli lite smatrott pa att jobba var enda var eviga dag, vad hande med helg lixom??!! Men men, det ar bara att bita ihop, le och vara glad ett tag till for snart snart snart aker jag pa ytterligare en dromresa. Ska bli helt underbart!Ligger och laser i mina guidebocker varje dag och uppfylls av sa mycket forvantan och langtan. Om 21 dagar springer jag (las lunkar jag trott) ut fran Nairobis flygplats - in i Andreas famn! Yummi!

I ovrigt snurrar, som vanligt, vad ska jag gora nar jag blir stor fragorna runt i mitt huvud... Bo i Sveirge? Italien? Kina? USA? Island? Peru? Vad ska jag jobba som/plugga till? Event koordinator? Hotellansvarig? Med mitt eget resebolag? Som bistandsminister?? Varfor inte dra pa lite nar man anda funderar?? =) Nagon som vet??

Jaja, dags for en liten uppfriskade promenad da kanske. Tjingeling.


vad kan lilla jag gora?


http://www.sfn.se/press/nyheter-fran-fn-forbundet/insamling-till-haiti/

Jordbavningskatastrofen I Haiti kan ingen ha missat vid detta laget. Det pratas om det i radio, pa nyheterna och pa stan. Och det ar nog fler an jag som kanner sig oerhort liten. Liten och maktlos... Vad kan lilla jag gora??? Vad kan jag gora? Jag vill inget hellre an att aka dit och ta hand om de stakars barnen som ligger och skriker, overgivna, ensamma i talt. Utan nagon som kan ta upp dom, trosta dom, lugna dom. Jag vill inget hellre an att aka dit och hjalpa till att bygga upp. Fa ut vatten till de aldre och hjalpa vanner, foraldrar, syskon att leta overlevande. Gora nagonting, vad som helst. Det ar nog manga som kanner som jag.. Om alla som kanner som jag gor nagot, sa blir det ganska mycket. Statistiken visar att vi svenskar varit bra pa att donera - men vi kan bli battre! Det finns massor av organisationer som har insamlingar for att hjalpa offren i Haiti. Roda Korset, Plan International, Sida och Unicef ar nagra av dom. Bara 50 kr racker till mycket. Lite ar betydligt mycket mer an ingenting. Ni har rad! Det ar ett paket cigg pa konsum, en ol pa baren, en godispase pa pressbyran, eller en ELLE tidning i posten..... Jag ber av hela mitt hjarta, hjalp till pa det sattet ni kan gora - ju fler ju mer hjalp. Vid varje bild finns en lank dar kan klicka in er for att hjalpa till.


http://www.redcross.se/rksf/sfdesign.nsf/main?openagent&Layout=Haiti&docid=4E676D30550489E7C12576AB0025B202&size=&menu0=0&menu1=1


http://plansverige.org/


http://www.unicef.se/stod-oss/haiti


http://www.sida.se/Svenska/Lander--regioner/Latinamerika/Katastofen-pa-Haiti/

Tack.Extra till dig, Jonna....

Vad jag menar med blasfiskperiod....?
Do I need to say more?!

Ja, det maste jag ju kanske.. Till den nyfikne - det under min nasa ar ett sar, vad ser det annars ut som?! Mina munsar kommer under nasan istallet och det ar vad du kan skada sa grannt pa i bilden i det forra inlagget.


Blond.... Hot or Not?Kanske inte den basta bilden, men den enda da jag inte sag helt uppblast ut.... Var tydligen blond under hela min blasfisk period.. Very well... Blond eller inte, that's today's question.


tankar som gar...

Idag ar det den 14 januari, vart beraknade forlossnings datum. Dagen da eventuellt en liten angla skulle ha kommit. Va snabbt tiden gar.. Och vad saker kan andras fort. Ofta blir det inte alls som man trott eller tankt - men aven fast det kanske inte kanns sa ibland, sa kan det faktiskt bli bra anda. Aven fast det vissa dagar ar lite tyngre an andra. Hade garna haft min panna mot min alsklings trygga famn och kanna karleken... Fatt mysa ihop i soffan och ha ett av vara underbara samtal. Ah va jag saknar dom. Har inte pratat med Andreas mer an samanlagt fem minuter sen han akte tillbaka. Visar statusen i vara liv for tillfallet. Jobb. Jobb. Jobb. Och imorgon aker han till Tyskland fram och tillbaka over dagen. Men jag ska allt annat an klaga, om 27 dagar aker vi mot starten till en av vara livs basta resor och om 28 dagar pussas vi i Nairobi. Sa som sagt jag ska inte klaga. Det kunde varit betydligt mycket varre, men onska far man ju alltid... Och dromma.

Nej nu ska jag kolla pa antikrundan fran Hoganas. Kul.

Update; uuuuuh, mina fotter luktar langt ifran hallontarta! En dusch blir det!


FYI...

...sa kommer det nog bli ganska daligt med inlagg, igen jag vet, den narmsta tiden da jag har minst sagt endel att gora pa jobbet. Men har ni tur, eller otur - vad ni nu tycker, sa kanske det blir tvart om och det kommer en massa trotta inlagg istallet. Tio per dag. Jag tror verkligen inte det, men da vet ni iallafall. Jag kommer forhoppningsvis ha tid att skriva om inte annat sondagen den 24e denna manad. Da tror jag det kommer vara lugnt pa eftermiddagen.

Until then... byebye!


bolpol!.... med prickar helst...

Sitter och kollar pa mastarnas mastare och bara kan inte lata bli att bola nar jag kollar pa Brolin fran filmen med VM -94. Ni alla vet att jag inte ar ens nagonstans i narheten av en sportnord men oj! De ar verkligen nagot speciellt med vad han var da, och hela VM cirkusen som var. Antar att typ alla ni, liksom jag, satt uppe pa natterna och skrek er hesa. 


Sweeeeeet


Ar jag dum som ar glad?

Jag kan inte hjalpa det, men jag kanner mig lycklig. Jag vaknade imorse och ville visseligen inget hellre an att somna om men jag vaknade och kande mig sa sa lycklig. Eller kanske inte just lycklig men lyckligt lottad. Jag har skit daligt samvete. Borde jag inte sitta hemma och vara ledsen? Grata?! En van har dott. Det har jag gjort, men idag kanner mig glad. Jag saknar Junior - men jag tror, istallet for att grata sa sorjer jag genom att hylla... Later det konstigt? Jag forsoker tanka pa hur Junior var... Vad har han lart mig? Vad kan jag lara mig av vad som hant honom? Det ar nar sorgliga saker sker som jag inser. Inser vad jag har och vad jag kan ga miste om.... Jag borde val inte skammas? Eller? Nej... Ha daligt samvete? Nej... Jag alskar livet och livet ar ju just livet. Det ar skit och helvette. Sorg, smarta. Avund, Ilska. Forluster... Gladje, lycka och skratt. Och Grat. Och valdigt mycket karlek... Livet ar livet och att ta bort element ur det hade forstort det, hur mycket man ibland skulle vilja. Lev, lar, vax.

Keep spreading the love and light. Light of love.

Grattis Junior

Vart du an ar, Grattis pa fodelsedagen. Du ar saknad har nere... Stor sorg i manga hjartan.Sa manga fragor. Sa manga tankar. Sa mycket sorg.

19860111-20100109
tomt

Idag gar mina tankar till Fredrik "Junior" Johansson som dog igar under sin resa i Indien. Alskade van, du lamnar ett stort tomrum... 19860111-20100109. Saknad. Tack for fem fina ar av vanskap.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6404065.ab


Vila i frid Junior

tidig morgon med CM


Det är inte soluppgången på bilden som nämns i texten

Sitter och ruggar ihop mig med mitt morgonelexir i receptionen och njuter av tonerna till min favvo pianist CM klingade, vibrerande från spelaren. Wonderful tonight. Min & Andreas låt. The one and only. En klassiker. Utsikten är slående. Måste ha Sverige vackraste arbetsplats?! Solen är påväg upp bakom bergen och dess strålar sprider sig på siljans rykande is. Rimfrosten på fönstren glittarar som i en disney film, rönnbärens blodröda färg gör det magiskt och jag bara andas. Underbart. Men snart börjar ut-checken och jag ska börja få upp lite action i kroppen. Men tills dess ska jag njuta lite till... Bara en liten stund till.... 

I feel wonderful because I see
The love light in your eyes.
And the wonder of it all
Is that you just don't realize how much I love you


Provat på livet innan IT-boomen...

... Och det har varit så så så skönt!! Och med IT-boom syftar jag mest på mail, facebook och blogg. Semester.

Jag tänker inte försöka mig på en uppdatering för det kommer bara bli svammel i allra högsta grad - istället skickat jag ett stort tack till alla fina vänner som jag fått chansen att hinna träffa, även om väldigt kort, under de senaste veckorna. Ni saknas mig väldigt när jag inte har er nära och jag önskar vi hade haft tid att umgås betydligt mycket mer. Men nu drar alla iväg igen. Örebro, Kiruna, Luleå, Linköping, Tranås, Göteborg, Karlstad osv osv osv....  Sverige är rätt stort.

Annars så har jul- och nyårs helgerna varit fantastiska. Har varit underbart att få ha Andreas hemma, men nu är det slut på det. Ses i Afrika nästa gång. Spännande..! Med nyår så kommer ju inte helt otippat lite nyårslöften. Årets för mig är att leva ett mer sunt- och hälsosamt liv. Det började bra med påbörjad detox 1/1. Härligt....?! Uh. Ja, vad säger man. Det som sakar illa gör nytta eller något sånt. Det är bara att hålla tummarna för imorse var jag väldigt väldigt nära att spy. Jag har planerat att vara färdig med kuren dagarna innan resan så det blir nog kanon. Vet dessvärre inte riktigt om jag ska styra min kost något efter pulvren och oljan men men. De ger sig.

Avslutningsvis, ett försenat GOTT NYTT TJUGOHUNDRATIO!min underbara detox kur ser precis ut som denna!RSS 2.0