Gästblogg: Johanna, avd RKS 368

Japp, entre som Kinakulla såhär på fredagskvällen. Kanns bra. Har ju ändå aldrig varit i Kina, så det måste ju anses vara ett avancemang utan speciellt stora arbetsinsatser.

I Leksand äts det hur som helst just nu thaimat och leks med Abtronic (stavning okänd), vilket är något av det roligaste man kan leka med (efter ett eller två glas vin, jag erkänner). Vad som händer kan inte beskrivas med ord och måste upplevas på plats. Därför är det bara att höra av sig till Rebecca eller mig vid intresse att uppleva detta fenomen och vi kommer till en plats nära dig. Det får bara inte missas.

Annat som inte bör missas är Rebecca Karström i sin ungdomsdagar, på bredaste dalmål, konstaterande att "Rebecca är ju jag, Karlström är fortfarande jag har sex 368 gånger om året, och det är mer än 365...hur många dagar är det på ett år? (sara: 365 vettu) ...skottår 366, kan du tänka dig hur bra jag har det??"  till en registreringsskylt. Har ni inte sett den videon heller, vänligen kontakta mig.

Skutan hägrar nere vid kajen, bara en sväng. Vi måste ju tillbaka till vinförrådet i lägenheten (ärligt halvsnott från mor min) och vår älskae Abtronic (stavning som ni vet).

Höstens schema...

...Har en tendens att bli lite taight. 14/8 jobbar jag sista dagen på Dalecarlia. 19/8 åker jag tillbaka till Kina. 5/9 startar första Kina Runt gruppen, de åker hem den 19:e samma månad. Dagen där på kommer höstens andra Kina Runt grupp och stannar till den 3/10. Den 4/10 ska jag ha en, för mig ny typ av resa. Södra Kinas Pärlor som enbart går till ställen där jag inte varit. Det ska bli enormt kul men sätter också en stor press. Den 14:e åker dom hem. Då har jag cirka två veckors vila till den 30:e då det bär av till Vietnamn, Hanoi för ytterligare en, för mig, ny resa. Vietnamn runt inkl. Siem Rep, Kambodja. I denna resan är det inte bara nya städer utan två helt nya länder som jag ska presentera för fjorton förväntansfulla människor. The pressure is ON! Vietnam resan kan bli hösten/vinterns sista resa. Om inte så kommer jag åka tillbaka till Hanoi och ta emot en ny grupp den 21/12 och hålla grupp över jul- och nyår. Frågan är om jag vill det..? Det är något jag får fundera på samtidigt som jag ska försöka samla kraft till trettionio dagars jobb utan att vara ledig någonting mellan. Puh! Relax.?

Va kul man kan ha med...

...en dator och lite Photo Booth.

Haha, förresten! Gällande föregående inlägg så var det ju charmigt att ni trodde att jag blåste runt i hundratrettio på vägarna runtom här i Dalom....... Men det var faktiskt mamma som körde, bilden vart tydligen spegelvänd!


Update....

Mamma fick panik när vi blåste förbi en fartkamera i 130... Hmm, vi kanske inte ens kommer till Mora?


På väg till....

...Mora för att förnya passet. Alla sidor slut efter bara tre år... Kina, sluta stämpa så mycket?! En liten sväng till någon skön inredningsbutik kan bli av också. Vi får se. Kanske slutar med att vi åker till Östersund för att äta hamburgare.. Den som lever får se.


Saknar!Jag har träningsvärk...

...i rumpa och lår av all ass-shakin' igår! Inte nog med att det rimmar, det är sant också! Jäkla skoj kväll och såååå så så kul att ha alla samlade för en stund, guld värt! God var maten, mysig var lokalen, sällskapet var tipptopp, stämningen underbar och ja.... En riktig höjdarkväll helt enkelt. Det känns idag, på fler sätt än träningsvärk. Huvudvärk och ledvärk. Jag lider av uttorkade ögon och någon typ av dödensdrottningstank ur munnen. Den påminner om gammal alkohol... Imorse när jag vaknat och tillslut lyckades ta mig upp ur sängen så försökte jag stärka mig själv med en kalldusch för att få bort mina pandaliknande drag, när det inte hjälpte så hällde jag en halvliter eye-make up remover på en tuss och började gnugga runt ögon. Dessvärre var det inte smink som svärtat ner mitt ansikte. Det var slitage. Det är kvar. Ser ut att vara fyndad på loppis. Men det är det värt! Lätt. Nu ska jag fortsätta jobba. Jepp. Jobb idag också. Alltid redo.

Ofrivilligt...

...alarm. Hemma, som jag ju konstaterade i förra inlägget var i Peking, blir jag väckt klockan tio varje morgon av att grannen påbörjar sitt pianospelande. Här i Leksand blir jag väckt klockan nio av att klockspelet drar igång. Oftast är jag väl i och för sig vaken innan men det är irriterande iallafall. Dessutom har jag kommit på att mitt hem är där jag inte är. Nu ska jag köpa mat och fixifixa inför vår hundrasjuttiofemårs fest som går av stapeln senare i eftermiddag.

Det spelar antagligen inte...


Utsikten från vår Pekingbalkong.. Skapar knappt zebrabränna.

...er någon roll, men jag tycker verkligen om CityWeekends nya design på hemsidan. Enklare och snyggare. Bra. Sitter för tillfället och söker lägenheter, längtar hem men vill också flytta. Till något med en balkong med bättre utsikt än från våran. Kanske lite mindre med samma hyra och mer centralt. Närmre San Li, men Guo Mao blir verkligen bara bättre och bättre. Hmm. Hur som helst, jag längtar hem! Lite mer än en månad kvar i resväska, innan hemfärd. Då tre veckors ledigt (besök hemifrån är välkommet!) innan väskan ska packas på nytt. Även fast jag trivs bra här och det är skönt att vara hemma, leksandhemma, så är ju mitt hemhem, Pekinghem, hemma i Kina nu. Konstigt, men sant.

Antal hem i texten = 11. (12 ink. denna rad.)

Jag ska delta i......en fototävling.
Vagabond har en tävling där man ska skicka in bilder från Thailand (oredigerade) som är tagna någon gång de senaste förtio åren. Personligen tycker jag att jag har endel grymma bilder, men även om jag inte vinner så kan det ju vara helt klart vara kul plus en bra anledning till att sitta och fippla med gamla bilder i några timmar utan att behöva få dåligt samvete! I say yes!

Kommer det gå...

...hela vägen? Insåg precis att det för tusan är allmän flaggdag idag! Allas vår Vickan fyller år och detta borde självklart firas med flaggning. Men det är bortglömt... Märkte jag när jag skulle gå ut för att ta ner den... Och ingen har sagt något. Ingen. Inte någon personal. Inte en enda gäst. Måste vara första gången. Annars brukar man få bannor, om inte för att det är bortglömt så för att den hänger snett eller kom upp för sent eller att den är skrynklig. Men nä. Inte idag. Trettioen minut kvar tills stängning och jag håller andan.

What a...

...day! Började dagen med att kolla på 2012. Hmm. Jädrans Inka folk och hejja kineserna! Sedan sprang jag ner till tåget för att pussa av Adde som åkte till Örebro för att imorgon fortsätta till Arvika och festivalande. Efter det handlade jag, duschade, åt lunch, diskade, bäddade, åkte till jobbet. Väl på jobbet var allt som vanligt, inga kommentarer, tills efter ca tio minuter då mamma meddelar lite fint att Isak (som är i USA på en coaching grej) är omringad av fem tornados och påväg ner i ett skyddsrum. Eh, jaha.. Scary! Efter det så har det tuffat på här på det anrika och jag börjar känna mig som jag blivit överkörd av en traktor. Eller fyrhjuling, tänk Håkan i Sunes sommar. "De här ska han få fa-an för" förutom att jag inte är direkt sur på någon. Har till och med fått dricks. 15 usd. Fifteen bucks. Känns internationellt och nästan lyxigt! Nu ska jag påbörja kvällsrutinerna och försöka få i mig lite middag.


Update: Fick förresten besök av en av mina gamla kinaresenärer på jobbet idag! Trevligt!

Sjörövarfabbe...
...det var jag.
Jag föll för grupptrycket och svirade om till piratinna efter jobbet igår, bra beslut. Riktigt kul fest, pråmen gjorde allt. Fick euforikickar varje kvart och det kändes nästan som en båtfest på Ayia Napa från barndommens år! (haha). Kanonfint väder och humöret i topp hos alla passagerare. Skön kväll!

Zoegas...

...när du får oväntat besök. Iallafall på jobbet. Johanna och Fredda kikade förbi och förgyllde min vardag. Halvplanerade in fjällvandring och Hurtigrutten i framtiden. Toppen! Mycket trevligt med sällskap, vart så glad att jag nu mer överväger att cykla runt siljan. Det ni.

Jag väljer varken Pirater......eller Marlena Ernman.
Jag väljer Dalle. Word! Varför spöka ut sig eller lyssna på någon som gör det när man kan jobba..?! Jag förstår inte uppståndelsen. Fyratusen till Dalhalla resten, eller iallafall cirkus trehundra, till The Black Pearl. Eller liknande. Jag skulle kunna tänka mig att vid midnatt gästspela som Bootstrap Bill. Det behövs så lite för det. Jag kan nästan vara mig själv. Vi får se. De är helt klart the easy street på hotellet idag, kommer nästintill tömmas på folk efter kl arton. Marlena. Det innebär städkväll för mig. Endel ut-check imorgon, men det kommer belönas med söndagsstek hemma hos mormor efterföljt av VM-final. Schweeeeet. Hejja Espania. Btw, någon som vill åka utomlands med mig? Jag är öppen för förslag men Italien, Frankrike, Portugal, Spanien eller Kreekland lockar.

Mmm......jag tog semester!
Inget bloggande, inget internetande, nästan inget telefonande. Skit skönt. Nu är jag tillbaka i det verkliga livet och bloggen återuppstår. Har haft åtta riktigt bra dagar sedan jag kom hem från Kina, dunderförkylning till trots. Har knäppt massa foton så det kommer senare. Tyvärr glömde jag min livskamerat (haha) herr Nikon hemma, men Ixan får duga! Har hunnit med Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Höllviken, Malmö, Örebro och Leksand. Ingen rast ingen ro men har faktiskt hunnit med att träffa mycket bra folk redan och har ju haft rent fantastiskt väder. Sverige när det är som allra allra bäst. Underbart. Kanon. Superlativen haglar, det blir lätt så när man omfamnas av detta. Johanna, du är med mig - visst..?..!
 
Dalle. Första dagen på jobbet idag, kändes som jag jobbade senast igår. Förutom några rutinändringar är allt sig likt, gott. Kommer jobba nästan hela tiden fram tills Adde åker tillbaka till Chinaland nu men har, tack Tina, fått ledigt den sjuttonde. Hade varit ruggigt trisst om det inte hade funkat, så nu hoppas jag på en riktig höjdarkväll! Ska bli kul att få många av de bästa samlade för en kväll! Mys. Nu ska jag jobba vidare och fortsätta min artikuleringsskola med mig själv. Har märkt att jag börjat sluddra som värsta fyllot. Medium okey.


RSS 2.0