3 days to

...go and counting. Första advent närmar sig och julstöket har börjat så smått. Var på IKEA i söndags men åkte hem därifrån besviken. Tyckte de hade riktigt trisst julpynt men handlade, som vanligt, iallafall. De blev nya kuddar, en julbock, lite juliga sängkläder och annat som nog kan komma till pass. Bäst var naturligtvis matavdelningen där vi fick köpt glögg, julöl, pepparkakor, laxpastej, ost och pepparkakskola (mumma! den är redan schlutt...). Dock ett stort minus att de slutat ta in svensk sill... Vad hände där??? Sara, any inside info???? I eftermiddag kommer vår ängel Wang och städar så från imorgon hoppas jag på kunna påbörja adventsfixet som normalt. Idag får bli en tvätt- och strykdag. Oh, förresten! Hjälp mig hålla tummarna för att mina två kartonger julpynt från Xiamen kommer och knackar på dörren imorgon, vore inte annat än toppen!!

Ugg me



...Uggs!
Jag kan inte med ord beskriva kärleken som infinner sig mellan mig Lynnea. We are a perfect fit. Made to fit. Skönare skor får man antagligen leta 25 år efter, värda vart enda öre. Jag glider fram som en puma. Har förresten äntligen beställt ett par nya glasögon. Korr. Beställt två par nya glasögon. Jag hoppas de kommer förbättra mitt liv ytterligare. Bra dag idag. Shoppingdag. Drakortetdag. Dollarteckeniögonendag. Kärleksdag.

For now


In a purple state of mind

...lite info.
Vad gör jag? Jag fryser. Fortfarande. Kom hem från jobbet för över en timme sedan och jag fryser fortfarande. Var med "min familj" till en pärlfabrik och sommarpalatset idag. I stormväder. Härliga tider. Jag kollar på när A spelar tv-spel. Jag funderar på om jag ska fortsätta med min stickning så den blir klar någongång. Jag har laddat filmen Cloudy with a chance of meatballs (det regnar köttbullar på svenska??!!) och jag funderar på att åka till IKEA för att jula lite inför advent nästa helg och lyxa till det med svennemat denna söndagskväll. Jag ropar på Mochi att hon ska komma och värma mig, helt utan framgång. Det är jag det. Nu. Förresten är jag hungrig med och fnurar på att värma upp den fabba lasagnen som ropar från kylen. Eeeeeeat me. Eeeeeat me. I'm gooooooo od!

Saturday mornings



...can be beautiful!
Vaknade tidigt imorse och passade på att göra mig en riktigt god kopp varm choklad som jag avnjöt till utsikten av ett Peking i dränkt i morgonsol för att sedan fortsätta till flygplatsen där jag skulle möta min lilla grupp på tre personer. Trötta med glada mötte dem mig och verkar vara en riktigt go familj! Kul! Nu sitter jag på Starbucks och dricker första koppen julkaffe, Toffee nut Latte, och äter favoriten Chicken Foccatia samtidigt som jag väntar på my Love. Det hade kunnat vara värre. Betydligt mycket värre. God Lördag.

Inspirations

...tips tack! Jag drar iväg och tränar lite nu, när jag kommer hem vill jag börja fippla lite inför advent. (JK, jag väljer att inte lyssna på dig gällande julmusik och 1a dec iom att 1a advent infaller 28e nov iår!!!!) Har ni nå bra inspirations tips eller bloggar som ni vill ge mig? Vore redigt uppskattat senni. En konstigt grej förresten. Jag skrev ju tidigare att A köpt mig en ny Ipod iom att min gamla tokdött... Tror ni inte att den började funka igen samma dag som jag började använda den nya!!!? Hur skumt? Hah.

Apelsin

...eller gummiträd. Lite bilder från gatuprojektet här nere fick vi - men det är inte väsentligt. Så det kommer senare. Det som upptog den större delen av kvällen, som för övrigt spenderades på det härliga kvartershaket Daole, var diskussionen mellan mig och A gällande vad som är viktigast. För mänskligheten. Apelsin eller Gummi(träd). Vad tycker ni?

Update: Mochi tycker helt klart sömn är bäst för kattligheten iallafall.


Move baby

...mov(i)e! Det är ett hejdundrans dunka dunka utanför Pingguos norra distrikt, numero uno. International Art Plaza håller i en filmfestival här i Peking, nedanför oss, och självklart ska vi ner och kolla fussen. Lovar att ta kort och återkommer senare med en något mer fullständig rapport. Tjing!



jag klunkar, i väntan på A, lemonad ur en burk i size med mitt huvud. Biggo!

En morgon fundering.

När är det egentligen legitimt att börja spela julmusik? Högt. Radio Rebecca går inte att stoppa - där spelas det ena julmedleyt efter det andra. Härliga tider och kroppen spritter i julaktiga rörelser. Men när kan högtalarna börja poppa?

Hela min person

...är trallvänlig! Vet inte hur jag annars ska förklara det. Skönt att vara hemma igen, fast det är seriöst griskallt! Hur som helst, jag har under den senaste månaden börjat komma på mig själv med att gå runt och klappa händerna...!! Tack och lov till musik, men vf! Nu senast då jag drog igång Från och med Du - händerna fick ett eget liv! Klapp klapp klapp. Låtmiginteslutaklappaminahänderklappklappklapp. Som en bäbis på rytmikgympa. Låten efter Ocean Spray, samma sak. De går inte att hindra. Jag har till och med strövat runt på Vietnams gator nynnandes och klappandes i händerna och haft folk stanna och glo, velat ge mig en slant? ... Jag tror seriöst jag börjar bli störd! Att jag nynnar och sjunger för mig själv är åkej, de gör många i Asie men handklappningen. Not so much.

I'll soon be back


Snart Babe... Är det du, jag och en ouppackad väska.

...to normal.
A, sry alltså! Alldeles för mycket jobb som legat på mina axlar sista tiden - och även fast det varit kul att resa så ska det bli så jävla (ursäkta franskan) skönt att komma hem och.... Ja, ta mig tusan, bara sova!! Bäst blir såklart att träffa A och hämta kissen.. Som vi måste hitta ett nytt namn till. Jag röstar för Keso.. Hon heter Sisi just nu - inte ett vinnande namn.

I löööööv



...surprises!
Igår när jag skypade med A så sa smilade han fram att han hade en grej till mig. Ooooh sa jag med det största leende du kan tänka dig, vaddå? Du får gissa - så här ser påsen ut. Han håller upp en påse framför kameran och jag synar den. Mellanstor, vit med gröna typ marimekko liknande blommor på, något fyrkantigt verkar ligga i.. Öööh. Skor? Frågar jag - i vetskap om att det till största sannolikhet inte är det. Nä. Ett armband? Nä. Okey, ja kan inte - säg! Nej gissa nu! Aja, hmm. Örhängen...? Neeej. Kan du verkligen inte? Nej! Jag kan inte.... Säg! Jag är jätte nyfiken! Äntligen ger han efter och upp ur påsen fiskar han en språjlans ny Ipod Nano 6th generation. Taaaaaaaaaack! Underbara människa! Min gamla Ipod gav upp precis innan jag åkte iväg på resan så detta var det absolut bästa jag kunde fått!!! Tacktacktacktacktackpusstacktacktackkrampusstack!


*Shout out;
Grattis till Tomas och Fia som natten till lördagen födde lilla Texas. Även fast du, Tomas troligtvis inte kollar bloggen så önskar jag er all lycka tillsammans med ert under även här.

After rain



...comes sunshine.
Jag vet inte om jag nämnt det, eller om ni kanske sett det på nyheterna, men det regnar i Vietnam. Väldigt mycket. Rätt så jädra skit mycket till och med. Det har varit totalt skyfall alla de tre dagarna vi varit i central och det verkar inte ens vara i närheten av att ge upp. Floden är översvämmad och vattnet är påväg upp över gatorna och folket i staden Hoi An, där jag befinner mig, har börjat flytta sina möbler till övervåningen. Vana vid vattnets framfart. Åkrarna är översvämmade och folk i många av städerna och byarna runt om har börjat evakuera. I en by bara fem mil här ifrån dog cirka 50 personer förra veckan på grund av vattnet. Och detta är bara början av regnperioden.

Vi ska bli med



...katt!
På fredag när jag åter landat i Peking åker vi och hämtar den här lilla donnan. Ska bli så mysigt!! Och JA!!! Det är vi två om att tycka. Tre om man räknar katten som inte har det så bra där hon är nu. 

Hur många koppar kaffe



...kan man dricka under en dag utan att bli pigg?
Finns det några vetenskapliga studier??? Det verkar vara en herrans massa iallafall. Jag har sänkt X antal koppar/muggar/glas under dagen och jag är så trött att jag skakar... Kanske kan vara coffee shakes men ja. Whatever the case så är jag ruggigt trött. På gränsen till svimfärdig. Så trött att jag inte orkar äta. Dumt som fasiken. 9 dagar kvar tills jag ska skicka mig själv på arbetsrehab och bara ligga still en hel helg.

Jag kan inte hjälpa det -




...ibland är jag helt enkelt sjujäkla snygg.
Idag var en sån dag, middagen var speciellt ett sådant tillfälle. Vive le royal dinner.

To love or


...not to love.
Min pojkvän. Fick en länk skickad till mig nyss, såååå charmig. Jag skrattar baklänges. Segnälkab. Du är så störd Adde!!!! Puss*

RSS 2.0