With a little help from my friends



Håller på och fipplar med lite grejer för Svenskkinesiska och skulle uppskatta er hjälp! It's simple! Jag förutsätter att de flesta av er, om inte alla, har facebook. Kan inte ni, nästa gång ni loggar in där söka på Svensk-Kinesiska Resebyrån AB och bli ett fan? Det ska vara sidan med AB på slutet och den ska ligga som page på travel/leisure. Det vore så fantastiskt toppen om ni gjorde det. Vill ni kan ni avfana eller unlika eller vad det är man gör dagen därpå men jag måste komma upp över 25 fans.. Please! Tack. Puss. Kanske funkar det att bara klicka på länken här, det funkar också bra.

When you're strange



Vi kollade på dokumentärfilmen "when you're strange" i förra veckan, en riktigt bra film som handlar om rockbandet The Doors och framför allt dess sångare Jim Morrison. Intressant, tragisk, insiktsfull och levande med en perfekt blandning av musik och information och dessutom med Johnny Depp som berättarröst. Helt klart sevärd och jag har fått ett enormt uppsving i min kärlek för 60-70-tals rockmusik och kan inte sluta lyssna på The Doors, Janis Joplin, The Rolling Stones, Iggy and the Stooges och Black Sabbath. Band som jag alltid gillat men inte lyssnat på allt för mycket. Nu däremot går de runt runt på spotify and I goddamn like it!

"When the doors of perception are cleansed, things will appear to man as they truly are...infinite."



Yesterday



Igår tog min fina kille med mig ut till en av våra favorit restauranger här i Peking. Vino Paletto, eller Palette Vino om man så vill. Restaurangen ligger väl dold i en utav stans hutonger och är väldigt lätt att missa. Med bara 20 sittplatser skapas lätt en intim känsla och hyllorna av finflaskor på väggarna ja.. De gör ju en lite törstig. Att de dessutom har läskigt bra middagsdeal gör bara allting till en stor guld stjärna. 168 rmb för en 3-rätters middag eller 188 rmb för en 4-rätters. Det är dessutom riktigt bra kvalité på maten och de har vunnit ett flertal priser för bästa vinsortiment. Do I need to say more? Vi hade en riktigt trevlig kväll som avslutades med 60-tals dans hemma i vardagsrummet. À Woostock.






TGIS

Tänkte skriva igår, då med den högst orginella rubriken TGIF, men tiden ville inte samma som jag så jag modifierar och kör idag istället. TGIS. Den funkar imorgon med. Dessutom är det väl lika skönt med lördagar!?

Jaha. Vissa av er, säkert de flesta, är förmodligen helt super stoked inför kvällens ishockey sammandrabbning Slaget om Siljan. Right?! Själv kunde jag nog inte brytt mig mindre.. Men jag tror dock att det kommer bli ett jätte roligt event och alla ni som är hemma, ha en riktigt grym Lördag! Och självklart kan jag stäcka mig så långt att jag slänger in ett Heja Leksand! i min bloggtext för att Mora vinner, det vill jag trots allt inte

Idag då. Jag sportar nästan birth-suit och njuter lite av att vara snowboardänka och får vara riktigt sunkig och drömma om en onepice jump-in. Är ensam hemma och bara ligger i soffan och gör vettiga saker som att kolla på Glee, Gossip Girl, Desperate Housewives och Human Planet. Fila naglarna och pilla i naveln. Beställa hem ska jag göra med. Har bara latat mig och tänker fortsätta att bara lata mig. Kanske till och med chilla i kapp med katten. Adde drog till Nanshan tidigt imorse och har det, enligt smsrapport, jäkligt gött i backen. Det är ett night-rail event med tävling där ikväll som han stannar för så en riktigt heldag.

I övrigt inte mycket att förtälja. Eller jo för bövelen! Det snöar! Inte lite heller, vaknade av att det var alldeles vitt på maken och det är en midre bedrift då det gäller Peking eftersom det är så mycket avgaser så marken ständigt hålls varm. Stora, fina, vita flingor dalar ner utanför fönstret och jag..... tycker inte ens det är kul. Hade det varit December. Tjoho! Nu.. Not so much. Vår kanske?

For a good morning



Dricker så ofta jag kan smoothies till frukost. Dels för att det finns en stor variation av frukt här som går att köpa till vettiga priser och dels för att det är så jäkla gott! Imorse då jag vaknade kände jag mig riktigt hängig och supertrött, hade sovit dåligt med mardrömmar och en speed-busande katt. Nu dock, efter min morgonsmoothie, känner jag mig närmre en solstråle än någonting annat. Så, detta kommer bli en av de få gånger jag delar med mig av recept eller mattips. Enjoy!


Piggelinsmoothie;
1/3 vattenmelon (räknat på en 1,5 kg melon)
1 välpressad stor apelsin
1/2 tunn ingefärsskiva

2 små passionsfrukter
ca 20 gojibär (vilket är kinesiskt rekommenderat intag per dag)
2 1/2 msk honungsyoghurt (går bra med naturell yoghurt + en klick honung, inget socker! ... helst)
Super mixa. Mixar man för lite fylls munnen av mindre goda halvstora bitar passionsfrukts kärnor.

Det jag gjorde räckte till två välfyllda rödvinsglas. Smaklig frukost!


Cupcakes and cravings

Då jag www:ade blogg.se idag och såg deras sneakpeak från kalasgott svimmade jag för en sekund. (typ så som när man svimmar då man nyser ni vet...?) Det är inte någon större hemlighet att jag är en äkta sweet tooth och kanske inte heller att jag absolut älskar hallon. Så ja, jag dog lite grann då jag tröck...tryckte... mig vidare in på bloggen och såg halloncupcaksen. Kan inte någon komma hit och baka dem åt mig!!?? Snälla.....!? Eller iallafall expresskicka mig lite frysta hallon.

The Black Swan



Har ni sett den? The Black Swan? Vi kikade på den igår, och shit my god! Riktigt bra film! Oväntad och skruvad samtidigt som den var mästerligt vacker med en mörk sida. Som ett konstverk. Jag har ju dansat lite ballet på dansskolan i gymnasiet och kunde riktigt känna plågan, även fast det vi gjorde var på lekisnivå i jämförelse. Natalie Portman gjorde dessutom, som alltid, en stark insats i huvudrollen och det var även kul att se Mila Kunis göra något lite annorlunda. Hur som, en underbar film som jag starkt rekommenderar och verkligen inte bara till er tjejer! Adde gillande den precis lika mycket som jag själv.

But Hello Sir!

Det är inte alltid skitkul att ha ett företag i lägenheten..! Idag, imorse, var en av de gångerna.. Andreas var inte hemma, jag var påväg ut och skulle bara gå på toaletten innan. Så ja, där sitter jag med jeansen nere vid fotknölarna, visslandes, rätt nöjd och med toalettdörren helt öppen då det knackar på ytterdörren. Fan. Är jag bara tyst så går de nog här ifrån var min tanke. Så jag knep igen på alla sätt o vis och hoppades på det bästa, men nejdå. Inte det. Kinesfan öppnar istället dörren in till lägenheten och kikar nyfiket och storögt (tro mig - tjipptjopps kan få redigt stora ögon bara de vill!!) in. Till er som inte varit hemma hos oss så kan det vara bra att veta att toan ligger direkt bredvid ingången och är dörren öppen och man bara sneglar lite åt vänster då man kommer in så ser man rakt in i badrummet och jo men visst! Det gjorde han. SF-killen. Han såg mig, jag såg honom. Båda två högröda i ansiktet och han med en snabbt och viskande ursäkt Huuuh! Bu hao yisi! Förlåt! samtidigt som han rätt omgående stängde dörren och jag lika kvikt vart färdig och gick och öppnade dörren för honom igen. Tog emot kuvertet, betalade och tackade för mig. Pust och Fuck. En äkta toapers! Men det värsta nog ändå att han fortfarande stod och väntade på hissen då jag skulle gå ut, så vi fick dela seghiss i 23 våningar.. Grattis till mig och bra start på dagen. Dock kan vi nog vara säkra på att han knackar och väntar nästa gång!

Pics och pixlar

Sortering och radering. Taj Mahal och Qutub Minar. Kor och stränder. Jädrar i min lilla låda vad här har fotats! Jag tyckte verkligen att vi hade lagt band på oss denna gången (med lärdom från Afrikaresan) men ändå så har vi, efter att ändå raderat i kameran under resan, lyckats skrapa ihop 1894 bilder. Bra jobbat!!? Känns dessvärre som vi jobbat lite mindre bra nu då, när de ska rensas och sållas till det lilla album jag tänkt publicera på Facebook. Men nu, efter många åh, meeeen, gaaah, hm, ugh, mullimäh, fanskap och Taj Mahal IGEN!!! så har jag fått ner antalet till 627. Rätt många I know men va fan. Jag anser att det är tillräckligt okey för att vissa ska ta sig igenom. Jag vet att iallafall mamma och förmodligen även pappa, farmor och svärföräldrarna klarar det.. (Eller!?) Så, ja. Nu ska publiceras! Woop woop! Vill dock utfärda en liten varning och samtidigt även en bedjan om förståelse; Taj Mahal var verkligen så sjukt jäkla mäktigt och ja, jag grinade kanske lite när jag kom dit... Anyhow. Ni kommer eventuellt, förmodligen, uppleva att det är ett bra antal för många bilder på skapelsen men jag vill att ni ska veta att jag faktiskt raderat över 80 stycken av dem till FB-albumet... Okey!? ...Bra! Tack :-)

Let's give it another try



Hemma från vår semster sedan några dagar och ja... Utvilad skulle man nog kunna kalla det jag är! Hade en helt fantastisk resa och Indien är utan tvekan ett land jag vill/måste åka tillbaka till! Ska försöka komma med lite uppdateringar här i framtiden. Om inte annat kommer det bilder, de flesta dock på facebook - så ni som är vänner med mig där får se det mesta! Lite full rulle här nu dock. Har två företagsidéer som snart kommer vara klara och jag kanske vågar/vill presentera dem här. Vi får se. Lite jobb med dem är det iallafall och det är vad som upptar den större delen av min tid för tillfället speciellt som jag vill få klart endel innan mina jobbresor drar igång. Tionde Mars.

Men hörni. Over and out! Katten har fått tag i något typ av speedpreparat här verkar det som och jag måste inleda uppdrag rädda lägenhet!

India day ........ 14!?

Vet inte vad det ar for dag jag ar inne pa riktigt och uppdateringen har ju varit rent fasligt dalig! Men jag forstar varfor och det far racka. Uppdateringar kan ni fa med lite pics nar jag kommer hem. Ar i alla fall i Goa nu, pa Patnem beach, och har checkat in pa Oasis Resort. Alltsa. Det ar sa javla underbart sa jag finner inte ord. Bor i en coco hut precis pa stranden och det ar verkligen fa turister har. Idag har vi tagit langa promenader, badad, atit gott, solat och gottat oss. S E M E S T E R! (Och Adde har rakat stanga in mig for tredje gangen genom att lasa hytten utifran och sedan ga ivag. Idag klattrade jag ut genom fonstret.... Daligt samvete? Joda! heh) Livet leker och vi har en vecka kvar! How wonderful!? Jag har det till och med sa bra att jag lovat mig sjalv att inte ens bry mig om om jag bli brun eller ej. Far se hur det gar, men det sager nog ganska mycket for er som pa riktigt kanner mig. Bor dessutom helt utan spegel. Det narmsta jag kommer ar da jag kollar pa Adde nar han har solglasogon.. Nyttigt om an inte svinbra for ogonbrynen :-) Nu ar det time for middag och en kall.

Men horrni! Pa dallebloggen pagar nu en tavling dar man kan vinna overnattning inkl. frulle for tva!! Var med och tavla vettja - priset ar for ett varde av 1390 sek!

RSS 2.0