Eyyy! Rekommendation!? / Delhi day 3

Jag laste pa blogg.se framsidan att de soker bloggare som bloggar fran utlandet.... Nagon mer an jag som tycker det passar in pa..... Hmm... Lat oss saga - MIG! Okey, jag sag ocksa att det gallde framst NY men VF, Peking rockar, svanger pa hofterna och steker pa samma gang sa det hade helt klart varit en 10:a att fa visa. Tycker ni att det ar vart att rekommendera mig sa far ni jatte garna gorat! :-)

-

Tredje dagen har har varit toppen. Vi borjar komma in i pulsen och antligen fick vi riktigt skont vader! Hade det inte varit forbjudet att visa hud har hade jag helst strosat runt i linne och shorts, efterlangtat! Vi passade pa att njuta lite extra av Delhi pa formiddagen och tillbringade den pa rooftopen till hotellet i sallskap av alla bustling ljud och curry. Efter lunch akte vi till Humayuns grav vilket ar nagot av det maffigaste jag sett i gravvag! Mina forvantningar pa Taj Mahal har nu okat vasentligt! Lugnet, fargerna och byggnaden... Maktigt! 250rs i intrade och 100rs for autorickshaw dit. Vart vart enda ore. Efter sightseeingen tog vi en ny autorickshaw tillbaka in mot city, och fick en mer eller mindre frivillig Delhi guidning av chaufforen som dock var riktigt trevlig, och avslutade dagen vid Connaught Place. Trevligt men aven riktigt jobbigt med alla touts som gjorde allt och lite till for att lura arslet av oss. Nu blir det lite ol, lite bidis, lite packning. Imorgon bar det av till Udaipur - Indiens mest romantiska stad!

Delhi day 2, short story

For att gora en lang dag kort. Den har varit fartfylld! En langre uppdatering kommer men inte idag.. Har gott om tid pa mig imorgon, forhoppningsvis! P.g.a av visst krangel lamnar vi Delhi en dag senare for att aka vidare till Udaipur. Nu ar det dags att fylla buken med curry igen. Frukost, lunch, middag. Njutbart.

Delhi day 1

Vilket Crazy land! Gardagen gick i stressens tecken at alla hall o kanter. Packningspanik, trafikstockning och flygplansforseningar. Men fram kom vi och hotel fick vi. Grand Hotel Godwin som ligger i Paharganj district, ett okey hotel med tv, ac och varmvatten - nodvandigt ar dock att pruta pa priset!! Frukost ingar.

Idag, 26/1, ar Indiens nationaldag - vilket marks! Allting ar stangt och folkmassorna trangs pa gatorna och i parkerna. Vi borjade dagen med att avnjuta frukost pa takterassen i svensk morgonsommarvarme. Med knottrad hud och med stark curry i magen tog vi beslutet att byta hotel till Ajanta hotel en byggnad bort. 700rs billigare och med likvardiga rum = bra beslut. Efter lite kankande av vaskor och springade i trappor satte vi igang dagen pa riktigt. Tanken var att vi skulle promenera in till Old Delhi och besoka The Red Fort, men na. Efter att ganska snabbt upptackt att vi eventuellt gatt vilse tog vi en cykelrickshaw till gamla stan bara for att upptacka att vi;
1. missat den extravaganta militarparaden som gar av stapeln varje national dag
2. inte kan besoka fortet/palatset/citadellen pga att det ar stangt pa national dagen
3. inte kan pruta i detta land, iallafall inte en av oss da vi kopte vykort av en yngling for 100rs istallet for rekommenderade 20.
Happy day! Men leende - eller ja, jagades, in i en Indisk tuktuk tog vi oss till Connaught Place for lunch pa Saravana Bhavan. Fast food feel och varldens storsta ostoljepannkaka - Dosi Geeh Masala. Helt OK. Lunchen foljdes av en ear cleaning, vilket det varnas for i Lonely Planet, och som var nagot av det absolut vidrigaste jag beskadat! Fy i helvette. (ursakta franskan.) Och aven dar vart det bristfallig prutning men rent sa det susade mellan oronen. Eftermiddagen har spenderats pa var rooftop med mer god mat, underbar solnedgang och en lagom dos reseplanerande.

Nu blir det vidare fundering och eventuell flygandring.
Namaste

Get your shit together and smileHar haft ett par stressiga men jävligt roliga dagar här nu i helgen. Vädret uppe vid Nanshan har varit grymt med strålande sol, ett par minusgrader, knappt någon vind - precis så man vill ha det! Att se deltagarna åka har varit en fröjd och gänget jag jobbat med har varit, stryk det, är! kanon. Dessvärre har all stress runt omkring resan gjort att jag fått tagit mig hem till city varje kväll så no partyshakin'moves för mig. Men I'm getting my shit together och det går snabbt framåt. Har precis lämnat av Mochi hos Chris och Kate, tagit fram sommarkläderna och börjat packa. Ser ljuset i tunneln och kan nästan känna hur solen kommer värma upp min vinterkalla och uttorkade kropp. Alla transporter är check, done and confirmed. Jag är snart check, done and confirmed.

it all comes down to...

Jobb och timelines tar upp den största delen av mitt liv för tillfället. Ska spendera lördag-måndag uppe vid Nanshan och fixa med Red Bull Open, innan jag åker upp imorgon bitti har jag en hel massa som ska vara klart för inlämning. Plus boende att boka, lägenhet att städa, kläder att tvätta, säng att bädda rent, katt att lämna, väska att packa.... Massor. Och jag kan inte förstå hur det jämt slutar med att det är jag som måste göra allt.......? Jävligt märkligt det där. Och ja, märk min bitterhet väl.

Frustrerande

Att många åker tåg i Indien är för mig nu väldigt tydligt. Igår satt jag och A och reseplanerade, som ni som regelbundet läser bloggen redan vet, och vi kollade upp vart vi skulle och vilka datum. Även hur vi skulle ta oss fram och tillbaka, kollade tågtider och var allmänt skitduktiga kan man säga. Dock! Då jag idag går in och ska boka allt detta så finns inte en enda tågbiljett kvar. Naaaada. Zipzero. Väntelista efter väntelista dök upp. Ah men kom igen, VF! Ok, de finns sittplatser kvar... Men sitta på stålbänk i 13 timmar, kanske inte. Rumpan är platt och sticker ut på sidorna redan nu.  Fan va frustrerande! I värsta fall blir det att flygluffa fram men det svider dessvärre till lite i reskassan då. Positivt dock är ju att en timmes massagebehandlingar ligger mellan 20-50 INR. Det vi gilla jaaaaa.

twitter

Så föll även jag dit. Precis som med bloggandet stod jag emot väldigt länge men tillslut så bara vart det. Jag twittrar och känner redan att det lätt kan bli något jag kommer överdosera. Positivt är ju att jag kanske slutar statusuppdatera så fasligt på FB. Följa mig kan ni göra här.

Countdown


Fem dagar kvar....

... Tre dagar tills jobbet med
9th Red Bull Nanshan Open börjar
... Fem dagar tills A kommer hem
... Sex dagar tills vi ska lämna bort lilla Mochigosan
... Sju dagar tills snowboardfinalen och den stora efterfesten för 9th RBNO drar igång
... Åtta dagar tills den grymt efterlängtade avslutningsmiddagen på Hatsune kör igång följt av sakefest. Ahhh, sushilove!
... Åtta dagar tills allt arbete ska vara inskickat och klart
... Nio dagar tills vi sitter på planet
... Tio dagar tills total njutning och chock


Helt klart inte den roligaste nedräkningen i historien men så mina närmsta dagar kommer se ut. Jag kommer inte behöva oroa mig för att rulla tummarna allt för mycket.

Reseplanerande

Åh, äntligen känns det är det börjar bli dags! Har haft skypedejt med A precis och vi har prickat in städer, datum och transportmedel. Flyg, buss, tåg, taxi och rickshaw. Vi kör all-in. Men att vi gör allt detta nu, nio dagar innan avfärd säger ganska mycket om oss. Resan bokades den tredje augusti. Yea well, bra blir det iallafall! Jag vägrade en 22 timmars tågresa så nu har två mediumlånga resor istället, en 11 timmars och en 17 timmars med en dag emellan.. Vet inte hur jag tyckte att jag vann där men ja. Udaipur står nu med på vår lista. Fin utsikt från tåget? Ja tack! Men med spelet vi fick av tomten kommer vi bli redigt smarta påvägen.

IndienOm tio dagar är vi där. Först Dehli... Resten ska kluras ut i helgen. 23 dagar av underbar semester. Jag är stoked!

StarsOfta får jag frågorna vad tycker du bäst om när du kommer hem? och vad saknar du mest när du inte är hemma? Jag har funderat endel på detta och förutom det självklara som familj och vänner så är det  jag saknar absolut mest och det jag uppskattar allra bäst när jag kommer hem en stjärnklar himmel. Jag tänker egentligen inte så mycket på det när jag är här men varje gång jag kommer hem och mörkret faller och stjärna efter stjärna visar sig och förvandlar den annars så mörka himlen till ett hav av ljus.... Det är en magisk känsla. Här kan man, om man ha tur, se en stjärna. Ibland. En kanske två. Brukar säga att i storstäder får man njuta av stadsljuset istället... Igår dock, efter en kväll i filosofins tecken, då jag ställde mig och kollade ut genom fönstret var himlen fylld av stjärnor! Inte i närheten av hur det kan se ut hemma, men jag fick det till femton stjärnor och för mig var det magi. Efter ett par dagar av tvivel och tryck i bröstet var det som en kick av ny energi. Det kanske är cheesy men vi är alla under samma himmel, kollar på samma stjärnor och andas samma luft och det ger mig en känsla av trygghet.

Tips på skön musik för en bra start på dagen; Gurunam Singh - The journey home.
Tack Eliisa för tipset!


Juleskumsfudge+Glee


Nu har julen dansats ut, den sista juleskumsfudgen är slut - det är tjugondag Knut. Vackert.

I min egen
självömkan har jag idag äntligen ätit upp den sista biten juleskumsfudge! Oh så länge som den legat i frysen och plågat mig med sitt nyttiga (??????) innehåll och kaxiga uppsyn. Men nu är den slut. No more. Avnjöts gjorde den till Glee i sällskap av en tår eller två. Jag ska till och med villigt erkänna att det var Sue Sylvester som jag fällde den för. Eller för hennes syster. Eller dem båda. Kanske till deras relation. Oväsentligt svammel. Dessutom har jag inte druckit kaffe idag! Yay för mig och mitt oberoende. Anledningen kan dock vara att jag från min krympande position inte klarar av att koka vatten utan att bränna mig på lågan.. Hm. Nu ska jag försöka få katten att tycka synd om mig och ge upp för dagen. Sju timmars tidsskillnad.

Self-pity

Dags för några rader om hur synd det är om mig... Håll i er. Från att jag satte foten i Kinaland igen efter min Sverige visit har sak efter sak bara krånglat. Seriöst. Först tre veckor av dunderförkylning eller megainfluensa eller vad det nu var. Feber, ont, hosta, snuva, allmänt blaha. Hostan och förkylningen är fortfarande kvar trots diverse kurer så har inte fått en hel natts sömn sedan den 21 december. Tidigare i veckan vart jag matförgiftad. Bunden till läghenheten på heltid precis samma dag som Pingguo hissbestämmarna tog belsutet att borra i/på/under/över/runt hissen precis ovanför min lägenhet. Dessutom är det så torrt och jäkligt här (det kommer blåa blixtrar när man tar nyckeln mot låset för det är så torrt. Stötimun = check) så att gå runt på mina fötter är som att gå runt på öppna blödande sår. Nu har även självsprickorna kommit till händer. Underbart att diska. Mina fläckar i ansiktet har de senaste dagarna spridit sig och är fler än någonsin så det ser ut som jag har vattkoppsärr eller liknande all over. Och nu, sist men inte minst, precis nyss. Cirka en timme sedan hängde sig ryggen. Jag skulle gå upp och hämta ytterligare en tablett för min huvudvärk (!!!!) och då bom bom kom jag inte ens upp ur sängen. Så nu ligger jag här. Förbannad och kissnödig och har precis avbokat städerskan. Fan. Ibland är livet helt fantastiskt.

The Black Keys/Beijing night viewTvångslyssnar utan att lida. Det är så bra. Brothers. Mmm. Lyssnar på skön musik, väntar på sms, läser tidningen, facebookar och fotslåss med katten. Känner dock en viss sorg, tittat slut på Cougar Town. Tyck vad ni vill - jag gillare. Vin, vänner och drama. Kan det bli mycket bättre? Hade rätt schysst view över CBD sky-linen idag btw. Lovin' the Beijing blue sky policy! Månen ser ut som en asstor ostkroksfärgad hushållsost. (Nu. Inte på bilden. Sluta leta.) Dags.

Bästa Fru Wang

Det absolut bästa med att ha städerska är att det gör mig produktiv i hemmet. Kalla mig galen om ni vill men jag måste städa innan Wang kommer. Att låta det bara vara som det är är för mig omöjligt. Diska undan lite, plocka bort alla lösliggande grejer, bädda sängen, tvätta, ta bort smulor från köksbordet.. Det ska bara göras innan hon knackar på dörren, det sista jag vill är att hon ska tro att jag är för lat för att sköta om mitt hem själv (vilket jag i själva verket är!!?!) It's a huge no no. Och för att vara ärlig brukar vi faktiskt hålla undan himla bra här hemma, men jag tror verkligen att det beror på just Wang. Underbara människa. Imorgon är det dags igen så passar på att softa lite idag.

Unconditional Love...

Har tillbringat större delen av dagen på mitt gårdscafé, unconditional love coffee. Vaknade av att de borrade i hissen imorse igen, lika högt trots stabilt tillstånd, och för att inte få psykbryt så smet jag. Har suttit och slipat på ett program inför en eventuell HV-resa till Peking. Funderat lite på vad mitt företag ska heta. Pre-bloggat för den andra bloggen inför semestern. Slipat på brev till potentiella partners... Och kollat på fyra avsnitt Cougar Town. Produktiv dag helt enkelt. Har full tillit till att det beror på superkaffet jag vart serverad. Jeez, det var så jag flög ur stolen.

Un. Fkking. Believable.

Situation. Jag är matförgiftad. Det innebär att jag inte mår bra. Alls. Allting blir lixom helt enkelt lite jobbigare. T.ex upplevs ljud som högre. I tre timmar nu har det arbetats på/i hissen. Det innebär att de borrar i hissen som ger en typ av akustik till borrandet. Hissen är stoppad på våning 25. Jag bor på våning 23. Våning 24 existerar inte. Fakta. Jag blir vansinnig. Totalt knäpp. Galen. I vanliga fall (ja, detta händer.. För ofta.) hade jag snabbare än ljusets hastighet tagit mig härifrån, dock är inte toaletterna här svinkul. Och jag är toalettbunden. Knäpp. Galen. Hysterisk. Vansinnig. Förbannad. Nervös. Illamående. Döende. Gaaaaaalen. Jag vet inte ens vad. Troligtvis galen. Till den nivån där vita tröjor behövs. Jag kan tänka mig att tandtroll känner sig precis såhär när tanden de ockuperat blir borrad. Aaaaargh! Crazyness. Hysteri.

Project café/study


Utanför mitt gårdscafé UCLC. Sommar. Utomhusknappapådatornivärmen. Frappuccino. Ljuva liv.

Vart pluggar/jobbar
ni bäst? Vart finner ni er arbetsro? Jag måste nog säga att jag koncentrerar mig bäst antingen vid mitt skrivbord hemma hos Mami eller på ett schysst café där ljudnivån är perfekt. I Pingguohemma dock. Ingenstans. Vardagsrummet, nope. Köket, are u kidding me? Jag får knappt plats att laga mat där! Sovrummet, nee inte. Toaletten, öööö? Kontoret, väldigt ockuperat av Mr A. Panik. Tills nu! Nyss. Ett beslut är taget och jag har redan satt igång med project café/study. Ett hörn på kontoret ska bli mitt och det ska bli mitt caféhäng. Hemma. Steg ett är att plocka ut några väl valda böcker som ska få komma med mig och vara grunden till mitt hörn, en skön blandning med allt ifrån George Orwells 1984 till Jenna Jamesons Att älska som en porrstjärna. Jag känner, detta blir bra.

Vilka detaljer, förutom grymt thé/kaffe, gör att ni går tillbaka till ert café? Inspirations ideer?

work-widowVad att göra.
Allting blir så mycket tråkigare. Gråare. Smutsigare. Stökigare. Tommare. Långsammare. Det är inte så att jag är sysslolös, lusten infinner sig bara inte. Men jag känner igen symptomen - det har hänt förut. Många gånger. Jag är nybliven arbetsänka. Yup. Adde åkte ner till Fujian provinsen imorse och nästa gång vi ses.. Ja, då är det bara att börja packa inför India. Börjar bli pirrigt nu och jäkla spännande! Det är fortfarande kul iallafall. Reseplanering.

Hörrni, mitt arkiv, mina kategorier, senaste inlägg och allt vad det nu är, det sitter ihop. Hur fasen får jag mellanrum?!

What a night


Idag. Lördag. Dagen efter Fredag.

I say shit!
Svårt kul igår. Middagen hemma med A som förvandlades till en av de bästa förfesterna. Utgången. Punk. The House. Vics. Sällskapet. Avslutningen med lätt den godaste hotdogen. ValeN av sovplats. Sättet. Roligast måste vara att mina byxor sprack. Verkligen gick sönder. Mycket. Rakt över asset. Synligt. Heh.

Update: O jag är inte dränkt i olja på bilden. Vi kan kalla det reflektion.

Off you go 2010

I welcome 2011. Nu får det vara nog med förra året för mig fr.o.m nu är det samtiden, nutiden, framtiden som gäller. Kastade till och med ut granen idag.. Förtidigt men skönt. Så passade jag på att möblera om lite också- igen så nu ser det..... Rätt stökigt ut här hemma. Men okey. Karln min står i köket och fixar i ordning kvällens middag och jag, ja jag sitter här. Fundrar på vad kvällens outfit ska bli. Fortfarande sjuk, inne på snart tre veckor så tänker inte riskera min väg mot kryheten genom att dra på mig klänning eller något annat dumt. Very well, let's pop up the wine and let the weekend begin!

Mitt 2010, andra delen
JULI
Sverige runt på 8 dagar. Nästan. Körde turné efter att landat i hemlandet. Stockholm, Göteborg, Köpenhamn, Malmö, Höllviken och Örebro. Landade i Leksand. Vädret var fanstastiskt, sällskapet tres bien och uppleverserna likaså. Bäst denna månad var den gemensamma 25års festen. Underbart härlig! Piratfest, tipp. Zornmuseet, topp. Bästa sommaren helt enkelt, utan att ens ha semester.


AUGUSTI
Oh, busy month. Good month. Bilbingo, Göteborgs-weekend. Indien resan bokades. Nytt pass hämtades. Falu koppargruva besöktes = unesco check! (vart är de bilderna??) Massa badande i Siljan. Majas kräftskiva. Mys med familj och vänner. Re-lax upptäcktes. Återfärd till Peking efter att jag precis inte missat planet. Välgörenhetsmiddagar och sushifest. Picknick i parken och lazy days vid poolen. För mycket is-kaffe och en besatthet av låten walking on air.


SEPTEMBER
Åt ryskt. Drack ryskt. Var på hutongfest. Jobbade, jobbade, jobbade. Säsongen drog igång ordentligt. Besökte Xian, Guilin, Yangshou, Shanghai och Suzhou. Min poströst skickades iväg och valet tog slut. Jag började cykla mig fram genom the city och jag hade den största blåsan ever på min stortå. Jag var dessutom helt hooked på Twilight. Tanken av att en Ipad var ett must have upptog en stor del av min tid.
OKTOBER
Hann säga hej och få en puss av Andreas i Tongli. Jobbade. Jobbade lite till. Jobbade och hade resor = jobb. Besökte samma städer som i September * 2 plus Kunming, Dali, Lijiang, Zhongdian och Guangzhou. Fick positivt mail från Vagabond. Gick på världsutställningen i Shanghai där jag hann få till ledig tid med Andreas och kämpade mig fram till en Dalahäst. Kinakulla = a fact. Åkte till Vietnam. Mycket kneg men ändock en riktigt fin månad!NOVEMBER
Första halvan spenderades i först Vietnam och sedan Kambodja. Helt underbart! Uppfyllde en dröm - att besöka Angkor området. Senare delen gick mestadels åt till att försöka aklimatisera katten och att fundra över jultider och advent. Fixitrix i lägenheten och äntligen lite chill! Fler välgörenhetsmiddagar. Vinkvällar på daole och filmfestival med modevisning. Fick dessutom finbesök av Jocke och Ida och lyckades klämma in en sista champagne brunch.

DECEMBER
Jul, jul strålande jul. Julmusik dånade. Hjärtan och tomtar regerade. Åkte till Sverige för att få snö och julkänsla. Hann med mycket familj = bäst. Lussetåg, shopping, julbak, julbord. Jul, jul, jul. Icke att förglömma - julklappar. Åkte tillbaka till karl och katt och fejjade lägenheten tokmysig. Gick crazy på Nurenjies xmas section och köpte en 2.4 meter hög gran. Julafton. Nyår. Skype vi tackar dig. Galej, klänningar och glitter - åh du underbara högtid! December var över all förväntan. Både min, Andreas och säkert även mammas.


Mitt 2010, första delen.

Tänkte jag kunde börja det nya med att sammanfatta det gamla.


JANUARI

Året började bra med det bästa sällskapet på Käringberget, Dessvärre gick sedan Januari i sorgens tecken. Min vän Junior gick bort och vi alla känner till katastrofen på Haiti. Jag skänkte mer pengar än jag gjort tidigare samtidigt som jag planerade en efterlängtad resa till den afrikanska kontinenten. Jobbade för mycket på båda hotellen.

 


FEBRUARI

Kenya, Uganda och Sydafrika. Hade tre underbara veckor på resande fot och den nyinförskaffade kameran gick i 190. Antiloper, lejon, chimpanser och gorillor. Ödlor, zebror och giraffer. För att nämna några. Bilning från Johannesburg till Kapstaden. Johanna. Taffelberget. Jarrod. Cape Point. Dagar på vinfält. Kärlek. Detta gick in ända till början av Mars.

 

MARS
Jag kom tillbaka till Sverige. Firade pre-födelsedag. Kramades extra mycket med Leia. Åkte till Peking och fick en nerkalkad väska på köpet. Fyllde 25 och vart ordentligt firad av mannen i mitt liv. Gick på Candy & Caviar's fashion show på D. Lounge och körde igång med säsongens första resa. Det var också månaden då jag vart upp över öronen förälskad i Avatar! Icke att förglömma!APRIL
Familjen kom på besök. Det bästa! Mamma & Isak. Eliisa & Hans. Mur, champagne brunch, sightseeing, shopping och mys. Mycket mat. Ellafjällafjollajökul vart hysterisk och världen hamnde i kris. Flygkris. Ekonomikris. Miljökris. Panikkris. Mest jobbade jag. Flaggan i topp.


MAJ
Busy  månad. Jobbade. Var i Shishi och firade Hoffen 30. Flydde baksmällan till Xiamen. Köpte gitarr. Gick på fler champagne brunchar och åt mer beluga kaviar än lovligt. Andreas stod på händer på himmelska fridens torg. Jag visade mitt sanna jag för en av mina grupper på avskedsmiddagen iklädd kungakrona. Jag var mer än lovligt förtjust i min randiga Mango klänning och använde den flitigt. Bra månad.JUNI
Jobbade. Sista gruppen för säsongen. Tog med Andreas till Hongkong för att fira hans 28års dag. Isak fick dock den bästa presenten, ever! Lucy. Lilla Lucy föddes och jag köpte mig min Mac. Alla levde vi lyckliga jag var dock orolig för att gro fast i Shishi a.k.a THE hell hole. Vi åkte tillsammans (!!!) hem till Sverige för att andas frisk luft.

 


Kinakullan är innepå spa treatment.
Eventuellt blir hon snyggare efter, kanske inte. Hur som helst så kommer det inte gå fort. Hipp som happ kanske det händer någonting, men mest troligt är nog att ni inte ens märker det. Jag hade iallafall tänkt att ta tag i detta lite igen. En pånyttfödelse? En reinkarnation? Who knows. Det blir vad det blir, men tanken är iallafall att det kommer att bli lite mer av en reseblogg. Absolut inte en reseblogg, men ni vet. Åt det hållet. Eftersom jag reser mest hela tiden. Det är ju mitt jobb. Och mitt liv. 19 days and counting till Indien. 57 start- och landningar under 2010. Hur många blir det 2011? Fråga till migsjälv, hur kan du/jag fortfarande vara flygrädd!!??!?!En fråga.

- Hur mycket tid kan man lägga på att fippla med bloggen?

Ett svar.
- Massor.
Jeez.

Under eventuell

...uppdatering...

Vi får se vad det blir av detta.

Blir det OK kör vi på, annars sopar jag detta.

RSS 2.0