Upptäcktsfärd i barnasinnet

 
Efter morgonens njutfulla kopp varmt kaffe så vaknade mitt lilla yrväder på ett fruktansvärt dåligt humör. Så dåligt att jag bestämde mig för att en promenad i hällregnet var att föredra framför att ha honom inomhus. Sagt och gjort regnskydd på vagnen och regnponcho på mig - ut. Så där gick vi, helt ensamma med ljudet av regn som soundtrack i vår film. Efter en stunds plaskande tog dock skyfallet en snabb paus och Leopold tog med mig på upptäcktsfärd i barnasinnet. Regndroppar på mångfärgade löv, cicador i gräset (eller toooooora fuor om lilleman får bestämma), bergsklättning på stenar och skattjakt med pinnar.
 
....
 
Nu är vi tillbaka inne, Leopold har sovit middag och sitter och bygger robotar med LEGO samtidigt jag moffar blåbärsmuffins, dricker kaffe (igen) och lyssnar på sommarpratarna och känner mig extremt svensk.
 
U
 

Så var jag en av dem....

 
De där tidigt sörplande kaffedrickarna. Mammorna. Ni vet, de där mammorna som smyger upp i ottan tar en dusch och brygger en kopp kaffe för att sedan iklädd morgonrock i lugn och ro få avnjuta tystnad, varmt kaffe och soluppgång. Det är jag nu. Tidigt kaffetörstande med ett stort behov av tystnad men dock ett mindre behov av soluppgångar, den är det mina sömnsvårigheter som hjälper till med. Och trots att mina grabbar är riktigt mysiga att kramas med sådär på morgonkvisten så är detta inte helt fel heller.

Ett shout-out

 
Idag är det nio ynka dagar kvar tills jag och lilleman dimper ner på svensk mark. Nio! Det är ju precis hur få dagar som helst. Och om bara åtta dagar tar vi tåget till Shanghai för att vila ut ordentligt på hotel innan tidig avfärd dagen därpå. Behöver jag ens nämna att jag är super stoked!?
 

Sol, vind och vatten

 
Idag är en sådan dag då jag längtar hem. Jag längtar efter vallmo, cykelturer, nybakt jordgubbspaj och kaffe från en termos. Havslukt, ljumma vindar, fågelsång, vackra gårdar och besök på svenska kaféer. Jag längtar efter underbara solnedgångar, ljusa kvällar, svenska myggbett, mjukglass, grusvägar, kohagar och att plocka äpplen ifrån ett äppelträd som man sedan bara kan äta - rakt av. Inga gifter.  Jag längtar hem till Sverige och just nu längtar jag framför allt till solen och vindarnas ö, Öland. Mitt Svenska semesterparadis. Att få sitta på moster-Ullas veranda i Mellösa, andas frisk luft, lösa korsord med mormor och samtidigt se Leopold leka på gräset - dit vill jag. Helst senast igår. Vill inte alls sitta i lägenheten här i Kina och inte vilja gå ut med lilleman för att AQI mätaren återigen visa rött och varnar för Unhealthy conditions.
 
 
Update: Very unhealthy conditions med ett AQI på 198. Tack för det...

GLAD MIDSOMMAR

 
Glad midsommar önskar jag er alla och hoppas att ni hade en riktigt trevlig gårdagsafton. Trots de hundratals mil jag befinner mig allt som har med svenskt firande att göra så ställde även vi i familjen Andrén till med en mindre bjudning. Sill, potatis, knäckebröd, gubbröra, janssons frestelse, köttbullar, paj, jordgubbar, snaps och lite därtill stod på bordet och vi som kunde sjöng "Helan går" till de utländska gästernas blotta förskräckelse (dryckesvisor och mat, why??? Ehum.... Därför?!). Nu är det dock slut på aftonen och dagen är här med huvudvärk och städning att ta tag i, vilket jag redan borde gjort för några timmar sedan... Men men, any minute now, aaaaaaany minute.

En bra migrändag. True Story.

Om två veckor andas jag och mini-grisen svensk luft!
 
Först ut; bloggande föräldrar - hur i hela hinner ni blogga??? Jag försöker verkligen få tid till detta men jag vet inte riktigt vart jag ska hitta den. Det för mig är i klass med rymdfysik. Min vildgris här hemma ger mig cirka en-två timmar per dag och då lär det diskas, städas, tvättas, lagas mat och hundrans vet allt! Hur ni än gör det - I'm impressed! (såvida inte kidsen sitter o gråter framför tv:n medans ett snabbt mobilinlägg komponeras...... just sayin.)
 
Så, som rubriken så fiffigt talar om så har jag haft migrän idag. Kul för mig, absolut. För trots ett halvt huvud från undrejorden (min migrän låter alltid ena hjärnhalvan vara. Mycket snällt) så har det varit en fantastisk bra dag. Min man har varit väldigt söt, Leopold har nöjt sig med lugn lek nästan hela dagen, Leopold har börjat fatta grejen med sin balanscykel, min kära Moma har bokat om mina och Loppans flygbiljetter vilket innebär att vi om två veckor andas svensk luft och jag har fått sjukt bra feed-back gällande ett jobbprojekt jag pillrar lite med. Helt klart värt lite skallebank. Nu är jag dock trött som en get på grönbete så här ska sussas kudde.

RSS 2.0