I'm Alive!

Sitter i Port Fortal och vantar pa att var bil ska lagas, som gatt sonder for typ 1000e gangen idag. det har tagit mig 18 min att ladda upp denna sida sa ska detta hinna publiceras innan krediten tar slut lar jag fatta mig KORT. Vi har de skitbra, mycket varierade uppleverser hittills. Vackert, underbart, varmt, kallt, smutsigt, dammigt, enkelt, svart..... Mycket att ta in. Det som slagit mig mest hitills ar att det inte alls ar sa billigt som jag trodde det skulle vara, manga verkar inte gilla vasterlanningar och giraffer ar mitt nya favorit djur!!!!! Resedagboken och vagabondsidorna funkar har, men ska forsoka igen nasta gang jag kommer at internet. Det kan droja ett tag dock da vi bor i national parker mest hela tiden.... Ohhh! Nu springer tiden vag! F**k! JOHANNA! Hinner inte skriva till dig men ringer fran Johannesburg!

Vi mar iallafall jatte bra och har en fantastisk resa pa alla och manga satt!

Take Care
/2 mwgalis!

One last word...



...Before leaving.
Eller ja, mer an ett ord blir det allt men ska halla det kortfattat. Snart aker jag, ska forsoka hinna med lite somn innan bara. Men for er som tycker det ar intressant kommer jag skriva och beratta om resan sa fort jag far nys om en dator med internet. Uppdateringarna kommer antingen pa www.resedagboken.se med anvandarnamn rebeccaeleonorah eller pa www.vagabond.se med anvandarnamn releonorah. Det lutar at att det blir pa resedagbokens sida for vagabondsidan har kranglat.. Blir det pa resedagbokens sida och ni vill ha ett mail sa fort jag uppdaterat ar det bara att ni hor av er och skriver er mailadress i kommentarsfaltet eller mailar mig, [email protected]. Bloggen kommer bli nagot lidande under ett tag framover.

So long, godnatt och Onska mig en trevlig resa!

SJ

Gar det att lita pa att SJ kommer fram i tid eller inte?! Mitt tag gar nollsju,tio och ska ankomma till Arlanda nollnie,femtiotre. OM det, mot all formodan, skulle bli forsenat mer an en timme sitter jag i skiten. Kommer taget i tid, vilket jag bade tror och hoppas, blir det perfekt - men eftersom jag allt annat an vill missa detta flyget sa ar det lilla omet ett stort jadra OM. Vad att gora?!

The Final Countdown



Imorgon ar det D-day. Antligen och Redan! Det gar alltid i rasande fart mot slutet, men va fantastiskt roligt det ska bli! Underbart! (Detta kanns redan som ett av mina superlativinlagg. Harligt!) Det som kanns aningen skumt ar att jag ar klar. Jag ar i princip fardig att aka. Produktartiklar ska packas, lite mer klader, har cirka tio ting pa inhandlingslista annars ar nog faktiskt allting check! Det borde det inte vara, jag borde inte vara ens i narheten av klar men ja... Ta mig tusan. Jo. Prio nummer ett idag ar att fa benen vaxade, annars koola bananer. Hon gar tydligen att lara?!

Igar hade vi Isak, Ida, Leia och mormor har pa tacos- och singstarkvall, mycket trevligt! Kvallens hojdpunkt var helt klart nar jag fick battre poang an Isak pa Black Sabbaths Paranoid. En otroligt skon vinst. Javligt skon till och med! Jag (eller mamma, vi ar inte riktigt overens) fick vackra tulpaner av mormor och jag fick aven en fin liten citatbok, forskottsfodelsedagspengar och ett par orhangen. Hon ar sa sot, orhangerna var med grodor i for hon har hort pa radion att i Kina betyder grodor, valfard, lycka och aterkomst. Nar jag sen berattade for henne att resebolaget vi tagit hjalp av till var Ugandatrip heter Kihansi efter en speciell liten groda fran Uganda var hennes lycka gjord. Alskade mormor. Oh! Just de, men tanke pa min mormor sa kom jag pa att jag maste ringa min sota farmor idag med!! Far jag inte glomma!  Iallafall vart gardagen en lyckad, kanske lagger upp nagon bild sen.

Nu ska jag forsoka fa tag i Andreas och se att han ligger lika bra i fas som jag gor. He better da han aker redan ikvall. Kanner mig lite dum da han maste vanta pa mig ett halvt dygn i Nairobi, jag landar kl nolltre,nollfem natten till den elfte. Det ar tur att han ar som han ar, reder sig alltid! Karlek.

 


www.weather.yahoo.com...

...Kan vara min absoluta favorit sida. Den har i alla lander jag varit de senaste aren gett mig den absolut basta prognosen, inte for att den alltid visar sol och trettio grader varmt utan for att den brukar vara ratt exakt. Sa, nar min basta vadergud yahoo nu visar regn och aska under tiden da vi aka vara i Uganda kan jag inte lata bli att utveckla en gnutta oro.. Jag ska inte pasta att jag har raknat med allt for mycket regn under de kommande tre veckorna. Jag har inte ens tankt att packa ner en regnjacka, vilket ju ar dumt. Det ska jag sjalvklart gora av manga olika anledningar, mer eller mindre skrockfulla, men i vilket fall som helst sa vander det upp och ner pa min lilla bild av var semester. Lite regn, fine, men aska och blixt - det ar jag lixom inte upplagd for. Men men, det ar forst den fjortonde det visar pa regn, alltsa nastan en vecka fran idag sa mycket kan fortfarande handa! Positivt tankande! Nu ska jag ringa frisoren. Kan inte forsatta ga runt i detta grona har!Jag spyr vid blotta tanken pa mig sjalv. Uuugh



Let's get down to business!



Nu borjar det bli allvar har! Om tre dagar aker jag faktis ivag. Kanns helt sjukt! Idag ar det sondag, imorgon mandag, i overmorgon tisdag och sen pa onsdag ar det byebye Sverige for ett tag. Gott! Och igar gjorde vi sista betalningen med - harligt! Sa nu planeras det sista for fullt och det ar rena rama tomteverksta' stamningen har hemma. Okey, bara for att jag vet att ni sa garna vill det delar jag med mig av nagra delar av min checklista..

Flygbiljetter t.o.r Afrika (Sthlm-Nairobi, Kapstaden-Sthlm) check
Flygbiljetter Entebbe-Johannesburg check
Guidadad privattur i Uganda, betalt och klart check
Entry fees for Chimpanserna och Gorillorna betalt och bokat check
Bilhyra fran Johannesburg till Kapstaden check
Utarbetad fardvag typ check
Reseapotek check (hade 22 av 37 saker redan hemma!!hahaha)
Packningslistor check
Saker som bor kopas listor check
Bra att ha med sig saker listor check
For liten vaska check
For mycket packning ett ratt sakert check
Kamera med extra minneskort och batteri check

Saker som inte ar lika klara ar ju da visum, tagbiljett till Arlanda, invaxlade dollar, boende pa vissa stallen... Och saker tusen saker till. Men de tar vi som det kommer. I det stora hela sa ar vi ratt sa fit for fight maste jag saga. Kanns bra, kanns pirrigt, kanns..... Alldeles underbart faktikst. Det som bekymrar mig mest nu ar vad jag ska aka i till arlanda. Dunjackan gar lixom bort och tishan kanns inte som ett helt OK alternativ. Det tals att tanka pa. Till dess att vi ses/hors/lases igen. Ma gott. Nu ska jag ata upp min grymma kycklinggryta! Spiiiiicy!

To moffa or not to Moffa?


Far jag ata godis idag? Massa godis....? Pleeeeeease!

Update: Det ar ju for f** Melodifestivalen idag! Jag hade INGEN ANING om detta, hur kommer det sig? Hur som sa ar det ju helt klart okey att ata godis nu nar jag vet att blir schlagerkvall! Konsum, om 50 steg kommer jag!


Angaende mina nervryckningar...

...Tror ni inte pa att jag har riktiga nervryckningar star ni nu infor tre val.
1. Las elandet och skratta at min hypokondri
2. Tro pa mig och tyck lite synd om mig sen skratta at det.
3. Hoppa till nasta blogg.

Okey. Jag har nervryckningar i kinden under vanstra ogat och det ar vansinnigt irriterande. Jag sjalv tycker inte att det ar nagon big deal men Andreas vart minst sagt sur pa mig for att jag inte tar det pa allvar och tvingade mig ringa sjukvardsradgivningen. Dom i sin tur vart sura for att jag inte hort av mig tidigare gallande detta iom att jag tagit sa mycket vaccin senaste manaden, typ; Havrix, Twinrix, Polio, Gula Febern, Nya influensan + provatit Lariam och tagit Dukoral.. Efter den smarre utskallningen bad de fa ringa upp mig efter att ha radfragat infektionslakare. Helt okey. De ringde upp efter cirka tio minuter och meddelade mig foljande: Blir det varre - minsta lilla, aven fast jag far ont i lilltan, far huvudvark eller kanner mig matt maste jag hora av mig. Blir ryckningarna mer frekventa maste jag hora av mig alt. aka in till lassarettet. Har de inte gatt over helt till pa mandag maste jag hora av mig direkt pa morgonen. Jag maste vara valdigt uppmarksam med min kropps signaler och garna ha nagon hos mig som kan kolla till mig, jag ska inte vara sjalv. Sedan avslutade hon det hela med Jag hoppas att detta inte paverkar dig sa du inte kan komma ivag pa din resa nu! Du har val reseforsakring? Tack for den.. Det hela slutade med att Isak, Ida & Leia fick sova har - stackare. Jag har fortfarande ryckningar men har tvarbestamt mig for att det ar hur lugnt som helst, bara irriterande... Gosh. Give me a break! Ar lite trott pa allt som hander hela tiden, kan det inte bara vara bra? Snart blir det nog. Snart. 4 sleeps to go och jag borde borja planera lite infor bilningen fran Johannesburg till Kapstaden. Orkar inte gora sa mycket mer da jag dessutom fortfarande ar sjuk men det ar ju alltid nagot!

Love peace and understanding!

Babbiss



When I need you
I just close my eyes and I'm with you
And all that I so wanna give you
It's only a heartbeat away

When I need love
I hold out my hands and I touch love
I never knew there was so much love
Keeping me warm night and day

Miles and miles of empty space in between us
The telephone can't take the place of your smile
But you know I won't be travelin' forever
It's cold out but hold out and do I like I do

When I need you
I just close my eyes and I'm with you
And all that I so wanna give you babe
It's only a heartbeat away

It's not easy when the road is your driver
Honey that's a heavy load that we bear
But you know I won't be traveling a lifetime
It's cold out but hold out and do like I do

5 sleeps to go


snart kommer den!

Inom en timme har forhoppningsvis kameramannen David varit har, da ar den min. Pa riktigt! Weeei! Tyvarr ska jag fira det hela med att sova. Sjuk. Igen. Dumma, dumma, dumma kropp! Jag hoppas att den brakar massor med mig nu for att jag ska slippa bli sjuk pa semestern. Hjalp mig hoppas pa det! Och pa att nervryckningarna i ansiktet gar over snart for de driver mig till vansinne!

Update: Nu ar den min!

Den ar min!!!!

Antligen ar den min! Okey, inte an... Snart. Imorgon vid lunch ska jag hamta den och overlamna de femtusenfyrahundra som det tillslut gick los pa. Men - den ar min. Min forsta systemkameran. Systemkameran i mitt liv. Nikon D5000. Grattis till mig!




"ah va de ar synd om mig!" update...

Skypekonversation med Adde:

andreas.andren:
älskar dig...
andreas.andren: puss
Rebecca Karlström: jag ar vard ngt fint bara sa du vet de
andreas.andren: vadp´å
Rebecca Karlström: du skulle behallt de dar 200 o skickat mig en blomma eller ngt =P
Rebecca Karlström: de ar faktukst synd om mig
andreas.andren: ´ja de är det
Rebecca Karlström: jag tycker iof sa synd om mig sjalv att jag nastan borjar grata nar jag tanker pa hur synd det ar om mig
andreas.andren: hahaha s¨åynd är det inte om dig skrutt
Rebecca Karlström: jo
Rebecca Karlström: jag vill ha choklad!
andreas.andren: köpet då
Rebecca Karlström: men da maste jag GA UT I SNOSTORMEN!!!!!!
Rebecca Karlström: dar ser du, de ar fan skitsynd om mig
andreas.andren: ja det är det faktiskt!
andreas.andren: krya på dig, jag skcikar all min kärlek till dig och din onda arm
Rebecca Karlström: m OK
Rebecca Karlström: puss

Skont att jag fick ut ngt av det!?

ah va de ar synd om mig!

Jag har saaaaaa ont i armen. Den gar typ inte att lyfta! Varfor jag sitter och skriver vid datorn ar for mig egentligen oforstaligt. Ont ont aj aj! Jakla spruta. Eller sprutor. En i varje, ont i bada men den vanstra gor alltsa Ont. Jag sager det igen, ONT! AJ! Kanner mig arg pa mig sjalv som gick med pa att ta den. Why god why? Nu ger jag upp, stanger ner datorn och lagger mig i soffan igen. Vanner trostar bra. For varken choklad eller tulpaner har vandrat in genom dorren av sig sjalv. Stackars mig!

Jag sag en ratta dansa samba idag...

....Eller var det en hund?

Nyss hemkommen fran sjukstugan, blivit ordinerad soffslappning till imornkvall. Gott. Far se hur det gar.. Jag vart iallafall mycket positivt overraskad over hur billigt det vart!! Sjuhundraattio svenska riksdaler - som hittat! Och aven lite irriterad nar jag tanker pa att jag kunnat spara ca tusen kronor av samma valuta genom att inte tagit mina forsta sprutor pa lakarhuset. Yea well, gjort ar gjort. Nu ska dyka in i kameradjungeln igen innan de ar dags for lite styling.

bad days..

Vaknade imorse med det bekanta suget i magen... Lange leve magkatarr! Om en vecka sitter jag nu pa taget pavag till Arlanda och har paborjat resan mot Afrika. Tyvarr kanns det, idag, inte ens roligt langre. Jag tycker inte det ska bli kul alls. Eller sjalvklart kommer det bli kul! Det kommer bli helt fantastiskt och underbart! Men jag kanner det inte idag. Och inte igar, eller i forrgar. Trott pa allt fixande hit och dit. Mycket jag ar trott pa runt om resan som gor att jag tappat lusten helt. Sen hjalper det inte att man star helt sjalv heller. Mer om det behover jag inte skriva har. Men Men, jag far val halla tummarna for att lusten vacks igen nu nar jag ska ta de sista sprutorna och borja dricka mitt ducoral. Har hort att det ar skitgott! Nej, jag ska gora mitt basta for att vanda mitt negativa sinne. Far val stalla mig och dansa i vardagsrummet och sjunga hogt till radion eller nagot. Sen kan man ju alltid halla tummarna for lite pushning, hjalp, en chokladask eller varfor inte en enkel tulpan. Fast jag tror nog jag far kora pa dansen och sangen. Forst blir iaf att slapa sig upp ur sangen. Duscha. Sjukstugan. Roligt!


wishful thinking



Men ar det typ exakt sahar man vill se ut eller?! Ja tack! Vad tror ni om att fatill iallafall haret inom en vecka?


Rise and shine

Dags for en dusch innan avfard till Orebro for synundersokning, date med Joanna och forhoppningsvis lite shopping. Tjingeling

RSS 2.0