The third trimester, week 27/28


två är avklarade, one to go! Trimester that is..!


"Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig - bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen. En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 27 veckor. Vad drömmer de om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.


Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva."

-Info från babycenter.com

Första dagen av tredje trimestern, nittioen dagar kvar till due date. Då veckan bestått av tragedi och arbete har jag i ärlighetens namn inte mycket att tillägga. Kiddot verkar må finemang och kung-fuar för fullt - dag som natt och det är riktigt mysigt! Jag har köpt lite mer bebiskläder till samlingen och ska så smått börja fundera ut och planera tiden framåt. Vad som är lite påfrestande nu är att min rygg och mina höfter börjat göra ont och dessutom krånglar mitt revben som jag bröt för X antal år sedan, nu då magen växer sig större även uppåt. Men som vanligt är det inte någonting som inte kommer vara värt det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0