Vi kompenserar...

...slarvlunchen. Nu blir det bakat av! Nybakat bröd och thé till kvällsmat blir toppen till en bra bok. Mys och kvällslyx!

Varför skäms jag...

...över att äta snabbmat? Idag har varit något av en problemdag med massor att göra och ja, helt enkelt massor att göra. Som alltid dagar som denna blir maten ytterligare ett problem. Här hemma lagas det allt som oftast bra mat. Riktig mat utan genvägar men idag fanns det inte en sportslig. Och beställa hem, njae... Så jag ställde mig och lagade korv och makaroner. (Note to readers: JAG LAGADE MAT) Och nu skäms jag lite över det.. Whyyyy? Det är vanlig jäkla Svenssonmat som funkar utmärkt till lunch?! Eller? Det tog max tio minuter så var det klart, perfekt! Så varför?? Please, snälla säg att flertalet av er äter snabbmat någon gång per vecka..!? Jag har fått ryck.

Sweet dreams...



...are sometimes hard to get.
Jag behöver min sömn. De senaste dagarna har jag dock haft svårt med detta lilla fenomen, att somna. I förrgår när jag skulle sova fick jag panik över att alla jag älskar kommer att dö och tog nästan ett beslut att gömma mig i en grotta tills jag själv ruttnade bort och igår kunde jag inte sova för att jag hade en halv miljard tankar som snurrade plus att jag hade sett en kackerlacka för första gången i lägenheten. När klockan visade nollfyra,trettiosju fick jag nog och fick efter några puffar en halvsovande hand att klia mig på ryggen, jag tror jag sov nollfyra,trettionio. Konstigt sånt där. Jag kan omöjligt somna när jag är arg, fundersam, förvirrad, stressad om inte jag har någon som skänker mig värme. Jag har alltid varit så. När jag var liten och skulle sova hos pappa behövde jag alltid ha min fot på min brors ben för att kunna somna och nu behöver jag ha min kropp inlindad hos mitt hjärta. När jag har det som jag vill, då jag är bekväm slår jag gång på gång världsrekord i att somna fort, hinner oftast knappt lägga mig på kudden men när någonting - minsta lilla, är ur balans går det inte. Sömn. Så självklart och så betydelsefullt. Så.... Svårt.

Fy fan...

...va jag är trött på att inte själv få... Bestämma. Tycka. Skriva. Säga. Vara. Att hela tiden behöva ta hänsyn. Att hela tiden behöva vrida och vända på allt så att det ska funka. Allt från ord till rörelser. Mitt liv är mitt liv och bara mitt, låt mig leva det och ta hänsyn till mig i det. Låt inte mig bara tvingas in på andras vägar i andras liv för att det passar andra bättre. Jag yttrar de ord jag vill, jag säger inte dumma saker. Låt mig prata med dem jag vill, de är inte dumma personer. Låt mig få lufta de tankar och åsikter jag vill, de är mina egna. Säg inte saker och prata vitt och brett om det du vill hålla hemligt. Säg inte saker du inte står för. Låt. Mig. Vara. Mig. Jag är mig själv och tänker inte ändra på det, jag behövs - precis som jag är!

Tuppen...

...ja! Något som någon av er känner till? Sa ni så när ni var små/yngre? Tuppen ja... Typ det dummaste jag hört! Tydligen ska det funka på samma sätt som pax först! Men man säger tuppen ja istället. Dock inte hönan nej......?

Godmorgon everybody...

...allihopa! Jag har inte så mycket att komma med idag, så varför inte en bildfråga!?
Vad är detta?


Har precis kikat...

...på Abandoned. Filmen är verkligen ingenting jag rekommenderar, råkass! Hur som haver var det den sista filmen Brittany Murphys gjorde. Konstigt att kändisdöder kan vara så sorgliga...
In memoirs of Brittany Murphy.

We've had a...


...beautiful day!
Det vart inte City sea View då vädret såg att att svika oss, vilket det sedan inte gjorde, utan Chaoyang park. Jag klagar inte. Supergod picknick, lika bra sällskap och toppenväder. En söndag att minnas.


Med fokus...



...på frukost. Sitter och slurpar i mig min söndagssmoothie bestående av kiwi, drakfrukt, naturell youghurt, gojibär, pumpafrön och krossade bananchips. Göttigt värre! En riktigt vitaminkick dessutom. I köket står någon och fixar picknick - idag hägrar City Sea view, ett nyfunnet ställe som tydligen ska ha världens största artificiella strand (i cityweekend står "after a couple of beers you might even be able to convice yourself that you've arrived at the ocean") så det måste checkas ut!

Oldies...





...but goodies! De bästa är 70+. Idag fyller mormor 78 år, och i söndags fyllde min farmor 72. Ni är världens mest underbara +morar som finns och jag älskar er! Lev länge!


ett filmtips...

...innan jag ska ge mig ut på cykelfärd i den stora staden B. Eller P om ni hellre vill det. Aja, iallafall; om ni gillar Will Ferrell och inte gillar George W Bush lika mycket så är jag rätt säker på att ni kommer uppskatta Will Ferrells You're welcome America - A final night with George W Bush. Mycket nöje.

lazy Fridays...


...are the best days.
Har inte blivit mycket gjort idag. Har fipplat med mina bilder och checkat av mailboxen som var onödigt stor och hade en mängd obesvarade mail. Annars har jag mest suttit på The Place café och haft det gott. Delat på en pizza och druckit en stor kopp cappuccino medans jag haft planeringsmöte med mig själv. Och pratat med världens bästa vän som jag håller tummarna för på alla sätt och vis! Du vet att jag alltid finns för dig, vart jag än befinner mig! Tänker på dig!

Oh my...

...photo god! Jag satt här och morrade om att badbollen på datorn kom upp hela tiden när jag trixar i iPhoto, att den lixom inte hänger sig men måste tänka hela tiden. Drygt och tar tid! Men, efter att ha kollat hur många bilder som ligger i programmet så känner jag att.. Ja, jag förstår. Trettontusenniohundranio bilder. 13909. Nästa steg i datavärlden blir ju att utöka ramminnet till fyra gig. En nödvändighet då jag inte ens hunnit lagt över alla bilderna från den gamla datorn.

Mitt spelgalna liv...

...är över. Jag har satt en punkt bakom det och en fot framför. Herregud, det är ju inte ett sunt beteende!? När jag skulle somna igår såg jag bara massa gubbar som sprang runt och civilisationer som skulle byggas. Jag drömde om det och det var min första tanke när jag vaknade. Geeeh! Anyhow... Över till något annat. Jag orkar inte riktigt med ytterligare en bildkavalkad här igen, så nära inpå, men vill ni kika på lite bilder från onsdagens event på Hatsune finns det att kika på här. Nu ska jag fixa lite i lägenheten, dock inget mer måleri då jag fått ett nej till det. Trisst men sant. Men det finns massa annat som bör tas tag i, till exempel att köpa nya blommor då våra för tillfället dödar en väldig massa qi.

I'm such a dork...

...fortsättning. Alltså, helt seriöst! Sitter fortfarande framför det där nedrans spelet! Isak, du har helt rätt med stavningen, sorry! Civilization ska det sjävlklart vara. Det är på datorn och är något spel som Andreas laddat hem. Jag har tröttnat ur lite kan man säga, efter typ tretton timmars spelande! Dock med paus för promenad. Men måste ju bara vinna och fick precis reda på att Julius Ceasar har gått om i avancemang.. Det är helt klart inte ett funk.

I'm such...

...a dork! Sitter helt fast i.. Ja, ni skulle aldrig kunna gissa! Ett dataspel!! Jeez! Civilazation....Andreas började och jag apade efter och nu har vi suttit med det hela dagen. Sondale Kahn håller precis på att erövra världen och den enda som ens är i närheten av att stoppa oss...... Eh, han... är Mansa Musa. Spänningen är olidlig! Go Sondale!

Hujeda mig...



...vilken morgon.
Nädå, så farligt är det inte alls. Vaknade tidigt av att A smattrade med kameran ovanför mitt ansikte, tydligen söt när jag sover? Låg och drog mig liten stund efter photoshootet medans karlns jobbdag drog igång. Efter att jag tagit mig en uppfriskande dusch så sitter vi här tillsammans nu, vid frukostbordet och vräker i oss en mustig frukost bestående av massor av kaffe, färsktbröd från WOWNEW (vår nya butik med det roligaste namnet), tonfiskröra, naturell yoghurt med med skivad persika och banan och med min egenfixade musil på.. Hmm ägg också, med kaviar... Och vatten. Vad dagen har i sin hand får vi se, men jag känner att det blir lugnt och bra. Btw, bra text jag fick till igår... Hehe.

hemma från...

...kvällens galej. Andreas står i köket och rimmar medans han fixar smörgåsar åt sig, med böcklingpastej. Det vill inte jag ha oh nej oh nej, jag vill ha leverpastej..... NOOOOOOOT!!!! Kaviar. Jag vill ha en macka som gomspalten får att smacka.. Och knappt kan tackla... Va? Nä, de blir inte bra det här, kanske lika bra att äta bär...? Nu ska jag dricka mjölk så jag vaknar pigg som en hölk! (hulk......)

Can I pull...



...this off?
Med lite dagsinspiration från Mariah och ett x antal prova på försök under sommaren i hemmets gömda vrår så funderar jag...... Röda läppar för kvällen? A Yes! or a Big No No?

Dagens...



...photo booth.
Sitter på The unconditional Love Coffee på gågatan nedanför vår lägenhet och slurpar på en asgod Iced coffee mocha Freddo, läser lite i månadens thebeijinger och njuter av det underbara vädret. Ikväll vankas, världens kanske bästa, sushi då The Hatsune Empire fyller nio år och vi ska dit och fira med all you can drink sake och the secret menu of Hatsune i mängder. Yum Mi!

Här hemma...

...är det för tillfället fixarstuga. Andreas aktiverade mig med att måla om ett vinställ (han är nu redo att börja jobba på ett center för barn med bokstavskombination), och nu ska här målas! Vinstället är klart men målarlusten är på topp! Letar febrilt efter saker som kan målas om men so far har jag bara hittat en lampa.. Mina hatobjekt i lägenheten - rislamporna från IKEA! Ugh! Andreas sa nej till byrån.. Och bordet... Men men, tavlor har kommit upp också, fem stycken så nu börjar här bli riktigt hemmigt. Ett akvarium och lite växter sen så!

Jag har sedan ett tag...

...tillbaka funderat på en sak. Ett ord, eller kanske rättare sagt ett uttryck. Varför säger man nötkreatur och nötkött när man pratar om ko- eller oxkött? Idag tog jag reda på svaret som jag tillslut, efter en stunds sökande, fick genom Livets små mysterier - Trädgårdsforumet. Känns så bra att äntligen veta!

"Med nötkreatur menar vi tama oxdjur som kor, tjurar och oxar.
Släktet kom till med uroxen, som domesticerades av människor.
Att djuren kallas så har inget med nötter att göra.
Nej, detta nöt är i stället besläktat med njuta
och har ända sedan fornsvenskan använts om saker som begagnas och åtnjuts.
Ordet har nämligen sitt ursprung i det gemensamt germanska nauta,
i betydelsen egendom.
"





Latmasken har...

...tagit ett hårt grepp om mig. Den håller i mig för kung och fosterland, på liv och död. Vägrar låta mig gå. Eller krypa. Eller knappt röra mig alls faktiskt.. Knäppa lite på Mrs Mac får jag. Därför ligger jag här. I sängen. Gör ingenting. Förutom att knäppa då... Fy fan va skönt! Vart sent igår dessutom så den där masken kan gott och väl få hålla i mig lite. Vi kollade på bilder som eventuellt var bra nog för att bli alternativ till att framkallas och sättas i ramar. Igår alltså. Ska göra ytterligare en genomgång idag, eller någon annan dag, och kika vilka som kvalificerar sig och får sättas in i fotoalbum. Kul att ha sånt där. Bilder. Jag har cirka sextusen på denna datorn. Mycket. Plus typ femtonhundra på rosadatorn som bara sitter fast där, kommer ingenstans. Fängslade i cyberfelsdjungeln. Fredda, get ur ass over here och hjälp mig! Ta med dig Hanna också, vi kan tillsammans då bjuda på tårta. Nää. Nu ska jag läsa lite och sen fundera på att gå upp, och på vad jag ska göra när jag väl är uppe. Vitt ute så trisst väder, varmt som tusan - trettioen grader, men vitt som sagt. Kanske ska jag dutta lite mer med lamporna och blommorna. Diska. Organisera badrummet. Tvätt finns. Tror det blir dagens to do, men först... Pösa!

Min frukosthunger stör mig.

Listen...

...up! Ett musiktips innan läggdags. Den stenkoola estländska sångerskan Kerli slår stort med låten walking on air som går väldigt hett här hemma och ger en grymt skön sensommar feeling! Tänk Tim Burton i musiktappning med en Nelly Furtado röst så närmar ni er...  Sweet listening

En bildkavalkad...

...från gårdagen. I brist av fungerande VPN och därav även Facebook kommer en drös bilder från gårdagen här. Dessutom, en bild säger mer än tusen ord och detta är kanske att föredra framför tjugofyratusen ord..... Puss




Riktigt bra...

...kväll! Fylld med mat, vin och fina vänner! Några fyra rätter var det inte tal om utan tio!!! (tre var dock beställda av Mr. Wong) hela rätter kom in och även fast det kanske ingick två glas vin var så drack då iallafall jag fyra... Extra bra känns det då man vet att det hela var ett välgörenhetsevent och pengarna vi betalade och även donerade går till utsatta barn till migrationsarbetare. Bilder kommer imorgon. Nighty!

Hemma efter en...

...varm dag i solen. Härligt! Tror till och med att näsan byggde på med några fräknar.. Nu blir det snabbt ombyte och sen iväg på ROOMbeijing för en smarrig fyra-rätters och två glas vin för ynka 150 renminbi. Lovely sunday!

It's a...

...beautiful day! Bästa uppvaknandet imorse, vaknade ihopkurad i Andreas armar av att han pussade på mig och upprepade gång på gång hur mycket han älskar mig. Kan det bli bättre än så? Dessutom såg jag en klarblå himmel och en stålande sol när jag slog upp de melerade. Härligt! Speciellt upplyftande efter gårdagens ihållande regn. Älskar de här dagarna, dagarna efter regn då det är så klart att man ser bort till bergen som ligger utanför city på andra sidan från där vi bor, cirka två mil bort. Nu är det frukosttime och efter det ska vi ta tunnelbanan bort till Ditanparken där är lokalaband som spelar hela dagen. Kan bli hur bra som helst!


Aaa Ah och...

..naaaaaaw. Fick precis ett mail av Andreas, som sitter i soffan bredvid mig och knäpper på sin dator, med en teckning av mig som han gjort. Nuss!



Jag har tappat...

...mitt minne.

"Minne! Jag har tappat mitt minne!
Är jag svensk eller finne?
Kommer inte ihåg..."

Antingen börjar jag bli senil eller så jävlas Andreas med mig... Han säger att jag börjar låta som hans pappa och att jag börjar få alzheimers. Jag verkar inte komma ihåg någonting längre.. Ska jag skylla på jetlaggen eller är det på riktigt ett problem som uppstått? Någon typ av kortslutning? Har hört att man kan äta något för att bättra minnet, dessvärre kommer jag inte ihåg varken vem som sa det eller vad det är man ska äta. Damn it. Salmiak?

Åh...

...fan. Jag har förtiosju klänningar. Fyra sjua. Förtiosju, fortyseven, sishiqi. Hoppsan.. Det är verkligen dags för ett klänningsstopp med start igår! Jeez.


Update: Shit. förtionio. 49.

En liten...

...jämförelse. Vad får man i Sverige för 651,80 kr? Idag när vi var pa Carrefour och handlade så fick vi allt detta;
* en stor kvist vita liljor tillsammans med två stora grön bladskapelser
* tre st vackra nejlikor med något grönt strö till
* två st lunchpankakor
* en tyg garderob med tio galgar till
* två st bitar med 400 g fläskytterfilé
* 400 g nötfärs
* 400 g högrev
* åtta st kycklingfiléer
* två st 50 cl vattenflaskor
* ett pkt med 350 g all bran
* ett pkt med 500 g couscous
* 700 g torsk
* två kg vattenmelon
* ett pkt smör
* en liter mjölk
* 500 g fullkornspasta
* tio st pennor
* ett kg svart ris
* fyra st glödlampor och två st lågenergilampor
* tio st våtservetter
* en flaska dragon seal rödvin
* 150 g pumpafrön
* en flaska tabasco
* 350 g durumvetekorn
* 250 g goijibär
* 200 g havregryn
* 300 g korn som är bra för matsmältnigen
* två burkar tonfisk
* en flaska Schwartzkopf balsam
* 120 g vild champinjoner
* 0,5 kg sallad
* 300 g dill
* ett broccolihuvud
* ett blomkålshuvud
* fyra st vitlökar
* fyra st rödlökar
* två st drakfrukter
* 300 g frukostskinka
* fyra st gullökar
* tre st morötter
* en aubergin

Och vi tyckte det blev dyrt...... Men i jämförelse så kanske vi inte borde klaga. Nu ska här hängas in kläder i den nya garderoben och sen ska jag hjälpa Andreas med maten, dagens uppgift; skära grönsakerna som ska in i ugnen i lika stora bitar. 

Tillbaka i...

...Peking! Flygturen gick jättebra, även fast jag var typ en minut från att missa planet..... För att se det hela positivt så behövde jag ju inte vänta massor på flygplatsen iallafall, bombom incheck, bom boarding, bombom upp i luften. Landade en halvtimme före utsatt tid så möttes av... mig själv. Anderas kom kutandes efter en liten stund med andan i halsen, börjar bli en tradition =P I lägenheten väntade en stor överraskning i form av nya möbler. Kalasbra! Imponerad och stolt vart jag när jag såg hur han fixat. Hemmigt och fint! Nuss! Nu ska vi ta oss ut på stan och kika lite, och köpa mat. Framför allt njuta av värmen, hörde att den saknas där hemma idag! Moahaha. Saknar familjehemma men det är skönt att vara hemma!

On the road...

...again. Och igen och igen. Ett jädra flängandes. Idag ett bra fläng med Joanna i bilen som chaffis och med Joanna 2 pop pop i sterion. Förmiddagen bestod av stress och brännskador. Packade klart, eller vad man ska kalla det, duschade, handlade, hämtade, och brände. Jag känner att jag nog verkligen vill dela med mig av min brännskada.. De är fönens fel. Stod och fönade som vanligt i badrummet då det plötsligt började poppa eldbollar ur baken på den som snart gått över i lågor som ur en drakmun. Jag stänger av den, slänger ner den på golvet och kollar i panik ner på min tröja som brinner. WTF! Aaaaaah, fick som tur var snart bukt på det hela men det resulterade i en trasig tröja, en ytterst missnöjd Rebecca och en litet men sjukt svidande brännsår på magen. Stackars stackars mig. Ringde till Adde och grina gjorde jag också!


Det lilla svarta brännsåret

Packnings...

...statistik. Listnörd som jag är har jag nu skrivit en lista på alla kläder jag packat ner i resväskan, bortsätt från underkläder och bikinis. Det som nu packats ner är följande;
13 st klänningar
8 st byxor/leggings
10 st shorts/cyckelbyxor
2 st kjolar
6 st tunikor
5 st skjortor
12 st tishor
13 st linnen
10 st långärmade tröjor
5 st blusar
3 st koftor

...Så, det är alltså vad jag packat ner.. Sedan hänger det en klänning och två eller tre tröjor på sträcket också. + en kofta som jag ska resa i. I handbagaget har jag tryckt ner sju eller åtta par skor tillsammans med en plattång och två stycken jackor. Så.. Hur lyder dommen? Okey eller inte? Själv är jag osäker.

Jag måste ha...

...fötts med lim i baken. Jag vet att jag har massor att göra, men ändå sitter jag här. Vickar på tårna och tänker var femte sekund att nu är det dags, men nä. Jag tror jag packat fem plagg idag. Fem plagg. Det är inte tillräckligt! Ugh. Skyller på Jerker, han gjorde mig på tok för mör.. Men tusan va dukitig han är! Vart verkligen Örebro tur och retur idag. Åkte klockan nollsex,fjorton imorse och kom hem strax efter klockan tre. Bra jobbat. Underkläder hann jag köpa också. På tiden... //Sedan jag kom hem har jag hunnit packa - fem plagg, lekt med Leia, ringt samtal, kännt mig dum, kännt mig stressad, ätit Thai, ätit mormors underbara paj och myst med familjen. Har även hunnit säga hejdå vilket inte är min grej. Jag alldeles för blödig. Kommer sakna min bästis Leia mest men alla andra också... Mormor blir alltid så ledsen när jag åker så det är lite extra jobbigt.. Jag lovar att jag kommer hem snart igen! När snön ligger på marken.. Uh, jag kommer verkligen sakna alla här hemma! Familj och vänner. Det är i en klump i halsen och en val i magen varje gång jag åker men jag vet att alla förstår varför jag bor där jag bor och både dem och jag vet att jag kommer mötas av kärlek när jag kommer dit. Min kärlek! Om jag bara kommer fram levade. Jädra flygplansolyckor! Jag är inte lugn.


.

Ett extra shout out till Johanna och Fredda;
Tack för det underbart fina armbandet och det fina kortet. Jag älskar det, Ni är helt fantastiska! Tack!!!



Vissa vilka som...



...drog på roadtrip!?
"Vi har det bra, vi här bak i bilen och vill ej va med om nån krock! Dadudidam dam Dau di damdam da du di damdam hej!" Joanna hakade på familjen annorlunda till pennybridge för att se över lägenheten lite medans vi övriga moduleras hos Mr J. Känns bra att hon är här, Joanna, så jag med all säkerhet kan rapportera att; Ja! hon lever - är bara ruggigt dålig på att blogga för tillfället!

En liten...



...uppdate gällande packandet.
Fyyy fan va jag har mycket kläder! Helt seriöst, jag har inte packat hälften ännu och har redan fyllt en sextio liters väska. Hur detta ska gå vägen, det vet jag inte. Hur gick det ens till??? Jag har ju en full garderob hemma redan och jag har veeeeeerkligen gått igenom kläderna jag redan packat och jag måste ha med dom. Måste. Ha. Med. Dom. GD!

The countdown...

...has begun. Jag panikar lite. Åker hem/tillbaka/bort/iväg eller rent av bara åker.. Vilket som så sker det i övermorgon. Shit. Jag fattar inte hur allting ska gå till? Hur ska jag hinna träffa alla de jag vill träffa och hur ska jag hinna... allt?  Över huvud taget. Över huvudtaget. Överhuvudtaget... Hm. Inte överhuvud taget iallfall.

Haft en riktigt bra dag. Strax efter tolv hämtde Linda och Johanna upp mig och vi satte styre mot Falun och Falu koppargruva för en guidad visning på Unesco siten. Över all förväntan måste jag säga och ni som inte varit där ännu-  det är helt klart värt ett besök! Och prova att ta skatten inne på museet om ni vågar. Hehe. Mer om det tror jag kanske att Johanna får ta om hon känner för det, jag har en black-out från just den delen av besöket. Helgen har även den varit till belåtelse med Majas årliga kräftskiva som, som vanligt, var mycket trevlig.

Imorgon bär det av till mannen, myten, legenden, Jerker. Body Treatment by J. Lite lungor ska lyftas igen, ben ska rätas ut och ishias nerver ska hållas i schack. Härliga tider. Nu ska det packas, bäst att börja i tid. Vilket är ett begrepp som kan tolkas fritt.

No wonder...

...att det gör ont då! Tummen får jag leva med, den kommer göra illa mig när jag använder den från och till resten av livet. Tack för det svaret Anders. På folktandvården va dem snälla och de förstod att jag hade ont. De gjorde en sköljning idag och om det inte blivit bättre och kindsvullnaden gått ner under veckan ska jag återkomma så måste de skicka en remiss för att dra ut tanden. Den sitter tydligen så nära roten så det är därför den gör så ont nu och det är även därför de på Leksands folktandvård inte drar ut den där, behövs en specialist för det. Tack Mamma och Pappa, det är just fina gener ni gett mig.. Hjälp. Nu ska jag till mormor och äta lite lunch innan det bär av mot vårdcentralen igen.

Jag trotsar det fina vädret...

...och stannar inne. Högst ofrivilligt dock. Nio,förtiofem ska jag infinna mig på vårdcentralen för att få en läkare att kolla på min tumme och förstördes ytterligare under torsdagens bowling. Elva,tio ska jag upp en våning och besöka skräckens näste, Folktandvården, för att låta dom kika på min visdomstand som tar livet av mig snart och som även gett mig en look á la påssjuka. Lagom snyggt. Paus. Här kan jag, om jag inte måste äta penicillin direkt, ta mig en solstund - klockan femton,förtiofem ska jag återigen vara på sjukstugan men denna gången för att få en vaccinspruta. O du härliga dag! Tandläkare och sprutor inom loppet av fem timmar, prima liv! På återskrivande.

Igår jobbade jag...

....sista dagen dagen på hotellet, idag jobbar jag fyra-åtta. På hotellet. Duktig jag är på att avsluta saker och ting. NOT. Nu ska jag ta och kravla mig upp ur sängen och inmudiga lite frukost innan jag ska träffa de bästa på amore. Och hoppas på att det går bra för bror min på lasarettet. Amore. Ugh, Gårdscafét hellre, medium sugen på Pizza, men vad gör man inte för lite vänskaplig kärlek. Nu skriker dessutom Andreas från skypen att han vill ha min fulla uppmärksamhet. Tjing.

090814...

...090814. Min lilla Ängla. Vår lilla Ängla. Din dag idag.

Efter en jobbig dag på många sätt kan jag iallafall konstatera att jag har världens mest underbara och mest förstående vänner. Tack, ni är guld värda och mer därtill. Jag är lyckligt lottad!

Jag har för tillfället...

...två saker som stör mig. Ett; jag har en fruktansvärt tandvärk och pillervägrar. Uuh. Två; Gucci Envy me for men är som en drog. Blir korsögd av den doften. Over and out. Eller förresten tre.....! Tre; jag saknar Gossip Girl och vill verkligen att Chuck ska överleva och att Nate ska hoppa ut och vara snygg framför mig. Godis.  

On the...

...job. Jo, Andreas det vart shopping. Fyra plagg inklusive ett par ytterst tveksamma taights. En enorm sju års feeling över dom. Full fart på jobbet idag, bröllopsgäster och diverse folk. Skoj. Imorgon är sista dagen men pratade med AO idag om en idé som nog skulle vara toppen. Ska börja fila lite på den. Låter kul! Lunchade med med Johanna och Fredda idag också, trevligt sällskap! Kanske blir det återträff ikväll. Åter till nyckelkorten!

Inte direkt vad jag...

...hade tänkt mig. Usel inpiration i Elle nr 9. Ugh. Kommer alla vara skitfula i höst nu eller? Nää, jag tror jag raderar de sammansättningarna som mest tydde på att modefantasin tagit slut som jag vart matad av och ger mig iväg och kikar lite med nollställd hjärna. Idag är det förresten Fredagen den trettonde om någon missat de. Scaaaaary.

GoodMorning...

...Universe! Vaknade av solen som kämpade sig in genom fönstret med sina strålar. Good Morning Sunshine time to wake up! Ganska bra sätt att vakna på. Nästan det bästa, vet bättre men nästan. På dagens schema står jobb och egentligen ingenting mer, men jag känner att shoppingnerven stretar och drar i mig som aldrig förr så jag tror nog det blir en repa i City och kolla det enorma utbudet som finns här. Brukar alltid kunna hitta någonting på de olika sommar reorna. Fördelen med att komma hem till trettio graders värme nästa vecka. Men först lite inspirationsläsning.


Den 12 Augusti...

...är nu över. Finito och slut. Kan inte säga att det varit en underbar dag men jag har kommit igenom den. Ockuperat hjärnan med annat. Gossip Girl, visum bekymmer, en trevlig vända till bowlingen med mamma, Isak, Ida, Leia, Lucy, Linnéa och Lovisa (jag vann! typ.) och senare spelkväll. Tankarna har kommit och gått men blivit puttade åt sidan. Kanske bra, kanske inte bra. Vad det än är så är det det jag kunnat göra. Vilodag imorgon, lördag är det den fjortonde. Ett år. Jag kan inte förstå att datum har en sådan stor betydelse. En siffra, eller i detta fallet två. Jag tänker på Andreas som varit ensam hela dagen, först ensam på en buss, nu ensam på ett kontor i en stad utan varken familj eller vänner. Han borde varit här. Eller jag där. Eller vi tillsammans någonstans i mitten. Älskling du är fantastisk och det bästa! Tack för att du är du.

Från det ena till det andra, Grattis världens bästa Jonna på födelsedagen! Hoppas att du har en riktigt fin dag och att Johan skämmer bort dig lite extra. Det är du väl förtjänt av! XxX

Jag är i ett dumt...

...state of mind. Har varit här tidigare och borde inte vara här igen. Dumma tankar flyger runt och hjääääääääälp sms är skickat. Får köra Alfons spökmantra Bort du dumma tanke, för du finns inte! Fast Alfons sa visst att spöket skulle bort men jag tror det funkar ändå. Tänk att en fem minuters virvelvind kan sätta igång så mycket. Ojoj, världsliga problem... Fokus Rebecca, fokus.

En himla konstig...

...fråga. Det kommer ett par till hotellet och frågar om vi har lediga rum för natten, svar ja. Nästa fråga; Har ni fina rum här? Eeeeh. Nääää dom e skitfula, eller vad förväntar man sig för svar på en sådan fråga?? Klart man svarar ja. Eller? Märkligt.

till alla er...

...studenter. Ni är ju jäkla duktiga på att framföra vilket hektsiskt liv ni har och massa plugg hit och dit. Jag är inte stundent. Vill nog inte ens vara det, men endå måste jag plugga! Hur mycket berättigar det mig att klaga?? Jag måste läsa igenom och helst lära mig utantill och vara övertygande över cirka tusen sidor. Hur bra kan man egentligen bli på något genom att bara läsa om det? Själv är jag ju helt klart mer för att lära mig genom att praktisera/uppleva/få berättat. Typ alla sätt förutom att läsa... Jag har en inre stress över att vara en sjukt ofrivillig student! Ih.

Dagens...

...kommentar. Leia stoppade upp två mjuka tennisbollar under tröjan som tuttar varpå jag börjar spela trummor på dom. Då kommer kommentaren "Men Becka man får inte slå, man får bara suga på dom." Hahahahahaha, så är det när man får se lillasyster få mat flera gånger om dagen. Sötnos!


Why why...

...why?? Varför är jag så jäkla seg med allting?? Varför kan jag aldrig bara ha gjort ngt alternativ göra något i tid. Ska åka till Göteborg om två timmar och här sitter jag. I sängen, nyvaken, med ett fågelbo på huvudet i en ruggigt ostädad lägenhet eller det är iallafall grejer utspridda över allt, med disk att ta hand om, sopor som ska slängas, mat som ska ätas, telefon som ska lämnas, väska som ska packas, person som ska duschas och fixas till. Det är ju lixom inte så svårt, hade jag gått upp åtta hade jag kunnit och kunnat ta en promenad i det underbara vädret men näääääääädå. Jag gillar uppenvarligen att sova. Ugh. Litet litet cred till mig för att jag faktiskt bokat vaccinations tid. Det var bra!

Fick lite..

...panik nyss. Insåg att det är den fjärde augusti idag, alltså snart den tolfte... Och sen den fjortonde. Ett år. Vill inte. Klump i magen, klump i halsen. Bara att bita ihop.

Soon off to...

...Göteborg. I sista minuten så fick jag bytt mina pass, så imorgon bär det av till sydligare breddgrader. Tack Sandra, Lovisa och Louise som gjorde det möjligt för mig med en mini-semester. Detta innebär alltså no work förens klockan tolv.nollnoll på måndag. Ljuva livet! Blir lugnt och fint, åker ner med Isak, Ida, Leia och Lucy och ska bo hemma hos Farmor men mina förhoppningar är att vi ska hinna med både en tur till havet och en till Liseberg. Hur som helst ska det bli mysigt. Synd att Jonna flyr sin kos samma dag som jag kommer, orutin eller kanske bara dålig planering! Nu blire dubbelavsnitt med SATC innan läggdags. Min smått.... Ja, berusade.... pojkvän kommer förhoppningsvis höra av sig snart också, de är och "firar av" Jesper som ska ha lite semester. Pojkar! =)

Soon off to...

...Göteborg. I sista minuten så fick jag bytt mina pass, så imorgon bär det av till sydligare breddgrader. Tack Sandra, Lovisa och Louise som gjorde det möjligt för mig med en mini-semester. Detta innebär alltså no work förens klockan tolv.nollnoll på måndag. Ljuva livet! Blir lugnt och fint, åker ner med Isak, Ida, Leia och Lucy och ska bo hemma hos Farmor men mina förhoppningar är att vi ska hinna med både en tur till havet och en till Liseberg. Hur som helst ska det bli mysigt. Synd att Jonna flyr sin kos samma dag som jag kommer, orutin eller kanske bara dålig planering! Nu blire dubbelavsnitt med SATC innan läggdags. Min smått.... Ja, berusade.... pojkvän kommer förhoppningsvis höra av sig snart också, de är och "firar av" Jesper som ska ha lite semester. Pojkar! =)

So you think you can...

...Dance. Jag gråter! Herre Gud så underbart hemskt fantastiskt det kan vara. Dans är den vackraste av konst för mig. Jag är berörd och jag är älskar programmet och dess duktiga dansare och koreografer. Lycka.

Bokningsstatus;

Är bokad och betald. Fick ett infall igår och nu är det bokat och bara att börja söka visum och köpa guidebok. Tjugofemte Januari till sextonde februari. Kunde inte längta mer!



At the...

...moment



Bilbingo! Med världens bästa Joanna och Johanna, ett sant måndagsnöje.

RSS 2.0