Fyllebloggen.se

Ja, jag smet precis. Full som en kastull efter  iddag på ;LAN. Mycket trevligt. Många roliga människor. Jag satt bredvid Justin och Andreas. Toaletten var speciellt fint. Svan som spydde vatten åt mog. Maten var god och startk, väldigt sichuanig. Intressant, får se hur magen tar det imorn. Efter maten gick vi på konsert. Sen fick jag så himla ont i fötterna av de nya skorna, sååå snygga, så vi smet hem..

Nu är jag hemma och sa nyss har jag någonsin sagt nej till til ägget. Inte alltid lätt!!!

Varför??

Har redan hunnit vara en mysteriernas morgon, orkar inte skriva allt som hänt men mycket skumma grejer är det. Det värsta av dom är nog att Fiske har dött.... Igår var han lika pigg och go som vanligt och imorse då jag skulle säga godmorgon och ge honom frukost låg han död på botten. Konstigt att en sån liten filur kan göra att man känner sig så ledsen. Måste ringa till Andreas och berätta också, dom var lite av bästisar.

R.I.P Ingvar Las Vegas Kamprad Karlström Andrén aka Fiske

Today is the greatest day I've ever known

Lite Smashing Pumpkins så där på morgon kvisten är väl aldrig fel!?

Idag då what to do??? Hen Dou, skulle jag nog påstå. Måste dels fixa inför stor besöket imörå plus inför festen ikväll.
Ska börja med att tvätta, diska, plocka, duscha och äta frukost. Sen blir det nog till att avansera till hårklippning, varmvattenköp och inhandling av skooor. Efter det måste jag nog gå tillbaka till husfrusysslorna igen för att hänga tvätt, tvätta ny tvätt och städa klart. Förhoppningsvis är det bara lunch tid då jag är fördig med det, alltså typ två, så Adde precis blivit klar med sitt möte så vi kan åka tillsammans till IKEA och köpa lite täcken och andra extremt roliga saker. När det är färdighandlat blir det till att åka hem igen och börja piffa inför kvällen. Ja, det verkar ju som att jag har tillräckligt att göra iaf!

Later

Update:
Klockan är nu 12.13 kinesisk tid och jag har hunnit tvätta tre tvättar, svarat på mail, skrivit min dricksredovisning och skickat iväg den plus gosat med Bailan.... Vad tror ni om att jag ska hinna med att det ovanstådende innan klockan två?? Känns som jag var lite smått orealistisk imorse, jag menar hey! Det är ju ändå mig det gäller!


Så enkelt!

Jag fullkomligt älskar pekingnesernas spontanitet!

Varför? Jo klockan är nu 10 på kvällen här och jag skickade iväg en middagsinbjudan för 5 minuter sedan som gäller middag imorgon kväll. Jag har redan fått svar från 15 personer som är på. Så himla skönt.

Som vanligt är jag ute i riktigt dåligt tid, denna gången gäller det min lite sena födelsedagsmiddag. Eftersom min grupp inte åkte förens idag och mamma o dom kommer på lördag så känns det ju som att imorgon är det självklara valet att planera en middag på, vilket jag vetat i typ 3 veckor men inte gjort någonting åt. Skickade därför ut ett lite halvursäktande sms till mina pengyous här i Peking för att bjuda in dom på middag imorgon kl 8 på LAN, ett nytt riktigt snyggt ställe här, och som det verkar kommer alla. Så för tillfället sitter Andreas i telefonen med Kristen som är PR ansvarig för stället och försöker sätta ihop en schysst meny. Ska bli riktigt riktigt kul! Frågan är bara, vad ska jag ha på mig??????

Hjälp, och igen.... Förslag någon?


LAN Club

aaaaatschoo

Prosit.

Ni kan nog inte föreställa er hur synd det är om mig idag. Har åkt på en äkta mansförkylning, och de är ta mig tusan inte lätt ska ni veta. Hostar, nyser, snörvlar och fryser. Hela kroppen gör ont. Stackars stackars mig. Tur att jag lämnat av gruppen för några timmar sedan, behöver jag iallafall inte tänka på dom. Bara att krypa in till Andreas på kontoret och lägga huvudet i hans knä är en kraftansträngning som inte är av denna värld. Igen. Stackars stackars mig. Önskar verkligen att vi hade någon schysst rulle hemma som jag kunde ligga och kika på, men icke. Har iof inte sett slutet på Mona Lisas leende så kanske får börja med de, och sen släpa iväg mig själv för att köpa lite go frukt och filmer.

Har ni några bra förslag??? Så länge de inte handlar som motorsågsmasskrar eller så är jag öppen för förslag.


Snörvel


Dagen efter kvällen före

Ja då var man ett år äldre igen då. Tack så jätte mycket för gratulationerna, känns bra att ni inte glömt bort mig helt där hemma. Även om det kanske var facebook som hjälpte till lite, men det är okey! Är riktigt nöjd och glad. 24 är nog en bra ålder, dessutom älskar jag ju att fylla år!

Jag skrev ju att Andreas nog hade något lurt för sig som hade med min födelsedag att göra och som vanligt hade jag rätt.

Min gårdag. Morgonen den 24 Mars vaknade jag upp på ett hotell i Shanghai och kände mig inte särskillt födelsedagig alls. Muttrade lite för mig själv och hoppade in i duschen.  Efter ca en halvtimme knackade det på dörren. Happy birthday klämer en kines ut på knacklig engelska och räcker fram ett paket, haha xiexie svarar jag och ler mitt största leende och tänker att han är inte så dum den där Andreas.. Dagens första överraskning. Adde hade fixat så jag fick tårta upp på rummet, så jag satte på kaffe och kröp ner under täcket igen vilket gjorde att jag iaf typ fick frukost på sängen. Resten av dagen gick i kaosets tecken vilket helt och hållet hade med min värdelösa guide Frank att göra, vilket fick mig att nästa glömma bort att jag fyllde år. Födelsedagsmiddagen åt jag tillsammans med gruppen på KFC. Hjälp. Jaja. På kvällen var det dags att ta flyget tillbaka till Peking, som vi med nöd och näppe kom med. Väl framme på Pekings flygplats ser jag när jag kommer ut i ankomsthallen en riktigt snygging med tre röda rosor och en starbucks kaffe i handen (för er som inte riktigt fattar det så var det alltså Andreas som kommit till flygplatsen för att möta upp mig) så äntligen fick jag mig en riktigt go födelsedags puss. Vi åkte tillsammans med gruppen (som var jätte glada över att äntligen få träffa Adde eftersom jag pratat så mycket om honom) i bussen men efter halva vägen hoppade vi av för att ta en taxi vidare hem. När vi nästan kommit hem svängde taxin av och in på fel väg. Neeee sa jag. Jooo sa Andreas. Så vi åkte vidare och redan efter några meter sa Andreas att vi var framme så vi hoppade ur taxin och gick typ 15 meter. Nämen, kolla vad ligger där? sa Adde. Mitt på trottoaren låg ett paket, Men va fan.... Hur har du fått de att ligga kvar där???? I paketet låg en blå ficklampa som såg ut som en gris tillsammans med något som jag först trodde var en rånarhuva, men visade sig vara en tygbit som täckte ett kort. Motivet på kortet var en graffad vägg. Nuu började jag fatta, vände mig om och lyste på väggen bakom mig. Jepp. Jag har fått Becs graffat på en stor vägg i Peking!!! På hjärtat i graffningen satt ytterligare ett kort. På kortet var en inbjudan till The Westin Hotel på lyxfrukost med fritt flödande champage, hummer osv osv osv. Så på Söndag ska vi dit tillsammans med mamma, mormor och Sandra. Jag har nog världens absolut bästa pojkvän. Kunde omöjligt varit gladare!!!!

Tack Andreas. Du är helt enkelt bäst. Du är det knäppaste som finns och jag älskar dig något otroligt för det!


Min frukostpåsängen tårta

Min vägg!!!! Becs

Frukosten jag kommer att avnjuta på söndag

busy bee

Busy bee kan man nog säga ja. Idag har vi hunnit med att åka från Xian till Shanghai vidare till Wuzhen och slutligen till Suzhou med stopp på varje destination. Tycker det är ganska bra jobbat med tanke på att Kina är ganska stort...

Jag har en så gullig grupp ju! En av tanterna skickade fram sin man till mig i bussen idag som sträckte till mig en Se & Hör tidning. "Frugan ville du skulle ha den så du också kan vara med när vi pratar om allt viktigt som händer i Sverige" Så himla goa. Två andra damer från gruppen var också ganska roliga idag. Guiden som vi har här i Shanghai/Suzhou är lite speciell, gruppen tror stenhårt på att han är drillad från Maos tid (vilket verkar märkligt då han bara är 38 men iaf) Han är i vilket fall som helst lite militärisk på ett något egendomligt sätt och de här tanterna verkar hålla med mig om det. När vi strosade runt i Wuzhen så kom dom fram till mig och sa "Jaaa, han den där Frank (hans engelska namn är egentligen Fransis men jag beslutade ganska snabbt att vi måste döpa om honom eftersom det kändes underligt att kalla en halvgammal kines för Fransis - så Frank, eller Franky boy, fick det bli.) han är ju inte Jenny (guiden i Xian) han inte. Han är väldigt sådär... (visar en bestämd rak arm) Ja du vet" så kollar en av dom allvarligt på mig och säger "är han jobbig emot dig? Är han det? Då måste du säga till vet du!" Hahaha, så skönt att veta att dom tar hand om mig! Men jag är ganska härdad har jag en känsla av.

Schema. Ja, Imorgon ska vi först och kika på en trädgård sen till ett silkesbroderiinstitut, en silkesfabrik, lunch, Panmen porten och efter den en eventull extra tur på en av kanalerna. När programmet i Suzhuo är klart så blir det att åka tillbaka till Shanghai för att gå på en akrobatföreställning, så som vanligt fullt fart hela dagen.

Nu blir det sängen. Ska bli sååå skönt, rummet här är verkligen toppen snyggt och fräscht. Alldeles nyrenoverat, hade lätt kunnat stanna ett tag!

Natt.


Funderingar

Har kommit tillbaka till hotellet, druckit kaffe, babblat i telefon och nördat vid datorn. Nu funderar jag t.ex

1. Vad är det för hemlighet Andreas ska iväg på imorgon som tar så lång tid.....?
- Helt klart någon födelsedags grej men vad...? Inte för att inhandla en mobiltelefon, de har jag fått veta =P
2. Varför har jag inte tagit bort ljudböckerna jag lyssnat klart på från poden?
- Därför att jag inte kan, eller för att jag är lat...? Eller kanske för att jag innerst inne älskar Stefan Sauk.
3. Hur kan min underkäke ha vuxit och blivit så grov de senaste månaderna?
- Kanske är det de nytillkomna fettet under hakan som gör att den ser grövre och manligare ut....
4. Hur kan musik påverka mig så mycket?
- För att jag är estet... För att jag har en förmåga att leva mig in i saker och ting...?
5. När ska jag bestämma mig för vad jag vill bli när jag blir stor?
- Aldrig kanske eftersom jag nog inte kommer bli stor... Eller så vet man helt enkelt aldrig? Bara att göra de man känner för för stunden? Eller aldrig göra en sak utan hoppa runt bland olika saker som jag gör nu, verkar iof drygt..
6. När ska jag någonsin ha råd?
- När jag slutar slösa skulle jag tro. Eller flyga mellan Kina och Sverige stup i kvarten. Eller lär mig dricka äckligt kaffe och inte lägger en halv förmögenhet på Starbucks hela tiden.
7. Om jag skulle spela in en skiva, vilka låtar skulle jag då sjunga. Typ 10 st.
- Hmm Lätt 3 a.m med Kleerup och M. Bergman kan inte sluta älska den. Fidelity med Regina Spektor... Hmm Bumbibjörnarna...? Neeee skoja. Alannah Myles och Black Velvet? Ähh, ingen aning. Förslag? (drömmen om att bli världens coolaste sångerska kommer aldrig att försvinna helt tror jag)

Ja, några av tankarna som snurrar för tillfället. Nu ska jag göra mig iordning för att äta Hot Pot med gästerna. Tror minsann jag ska bjuda dom på en liten sup ikväll!

Herrå


Zao Shang Hao!

Godmorgon! Ska alldeles snart sticka iväg och äta frukost lite snabbt för att sen ta med gruppen för att kika på Terracotta krigarna. Brukar alltid vara en uppskattad tur. Hoppas att ni alla får en bra dag, jag hinner väl nästan tillbaka till hotellet innan ni ens vaknat.. =) Kanske skriver ikväll igen, har ju lite småtråkigt här när jag inte guidar.

byebye

Hur svårt ska det vara?

Ja men verkligen??? Hur himla svårt kan det vara? När ska jag lära mig att det räcker med att se en show en gång? Det räckte efter första gången jag såg Tangdynasti showen. I Oktober 2007. Hur bra den än är (om den nu var de..) Men jag får inte in det i mitt huvud, de säger typ Oh! Show. De kan ju bli kul! Men nej! Inte. De är inte kul. De är bara sjukt svårt att inte somna. Nästa gång ska jag fängsla fast mig själv i bussen och skippa både middag och show, då kanske det funkar. Låt oss hålla tummarna för det, och för att inte gästerna ska tycka jag flippat helt när jag ber chauffören fängsla fast mig i stolen...

Mest nöjd med idag...

Är jag helt klart över sjalen jag fick på silkesmattsfabriken. Lovely!

Befinner mig i en minisvit på Bell Tower Hotel i Xian. Kom hit idag med morgonflyget så har varit vaken ett bra tag redan, känner mig helt vismig och eventuellt mer förvirrad är vanligt. Dagen har innehållit en välkomstceremoni på Xians stadsmur, en supergotte lunch, ett besök på stora vildgås pagodan, en snabbvisit på en Blue Dragons mattfabrik och massa bussande fram och tillbaka. Om en timme är det samling i lobbyn igen, då ska vi ta oss till en dumplingsbanquet och tangdynasti show. Full fart som vanligt. Blir lite lugnare imorgon. Då är det bara besök på Terrakotta museet och på kvällen hotpot middag. Antagligen blir det till att gå runt på den muslimska marknaden efter maten också.

Idag är det exaktamento precis 4 dagar kvar till jag fyller år, 24 blir summan av det, och en vecka kvar till mammamimosa, mormonen och kusin vitamin Sandra styr stegen mot SAS plan med destination Peking. Ska bli riktigt riktigt kul. Hoppas att vädret håller i sig också så att de inte slår tillbaka och blir eskimåkallt. De vill vi inte ska ske. Sandra ska köpa med sig fiskmat till Fiske också, flingor. Så himla bra. Hon frågade hur många burkar som hon skulle köpa och då insåg jag ju att en måste räcka eftersom om Fiske lever när midsommar nalkas nåste han dö den grymma toalettdöden.  Så är det med det. Hmm. Det tänkte vi inte på när vi köpte honom... Och vi som hade funderingar på att släppa ner en eller två små vattensköldpaddor tillsammans med honom. Antar att de får vänta lite.

Neeeeeeää ä. Nu har jag ju sjukt tråkigt. Ska nog skriva en ta med dig hit lista till mamma så hon hinner med att köpa allt. Den kommer innehålla allt ifrån mascara till typ............. Messmör.

Tjing tjingeling.

bara så ni vet

Så har jag precis moffat i mig lite frukost, som med nöd och näppe hjälpte mig att få upp ögonen ett snäpp, eventuellt två - var och firade St Paddys day igår kväll. Visste inte de var så många västerlänningar i denna stad. Paddy O Sheas var proppfullt av grönklädda människor, både inomhus och utanför. Iallafall så har jag klätt på mig och ska precis till och sminka mig. Sen bär det av till hotellet, plocka upp gruppen för att  sen ta med dom upp till den Kinesiska Muren. Tänkte ta med mig kameran idag så jag kan fotta en dag på jobbet typ. Dagens temperatur skulle ligga runt 23 grader.

Zai Jian

det är okey!

Ja. Idag känns nästan allt okey. Det är okey att svenska kronan är en pissig valuta. Det är okey att min viktnergång inte funkar. Det är okey att jag är utelåst. Det är det! De enda jag tänker på är vilken underbar dag jag haft. Mycket trevliga gäster och ett enormt fint väder. Hade jag haft tid skulle jag åkt hem och bytt om till klänning. Riktig sommarvärme med andra ord. Det i kombination med utslagna körsbärsblommor, vacker magnolia och gott starbucks kaffe har gjort denna dag till den bästa på länge. Over and out från ett varmt och skönt Beijing.

En vecka, lite till, i bilder. Några iallafall


Wawa chillar med Fiske

Bailan softar i myssoffan

Jag är ju ganska sne när jag vaknar ju... Undra på värk här o var

Jag sitter och försöker förstå mig på min nya fina älskling

Jag och Lily

Hamnade på Sjukhus (tog en bild utan sprutor o sånt)

En morgon hade vi en hoppa längst grodhopp tävling

Andreas vann trots fler tappra försök från min sida

Vi hittade på katternas gömställe. Min garderob.

BIB

Och som jag förklarat i ett tidigare inlägg betyder det back in business.

Var ju som jag skrev som hastigast på sjukhuset igår. Har sedan en tid tillbaka haft en sjukt konstig huvudvärk, har haft typ molande huvudvärk plus att jag fått typ attackerande huggsmärtor på en viss punkt uppe på högra sidan av huvudet. Mycket märkligt och inte ett dugg skönt och det ledde dessutom till att jag fick sämre syn på höger öga. Sen igår morse fick jag väääärldens kramp i, vad jag trodde, hjärtat. Föll i princip ihop i en gråtandes hög för en stund, och kunde knappt andas. Sen vart det bättre, fast det kändes konstigt, och sen fick jag attack igen, plus några fler "lättare" attacker. Då sa min älskade samko och även min mamma stop! Stanna upp, tänk efter. Dags att undersöka. Så efter X antal om och men, så lyssnade jag och tog mig lite motvilligt till sjukan. Röntgade lungorna, tog EKG, fick intravenösa mediciner och tog massa obehagliga blodprover som alla visade att jag var frisk. Huvudvärken var en konstig typ av migrän som jag fått medicin för som funkar super bra, så nu är det bara spänningshuvudvärken som ska bort. Gällande "hjärtattacken" så såg allting bra ut där med och kramperna kunde bero på massa saker som t.ex ett virus, sammandragningar, att lungan kommer åt revbenen eller så kan det var magsäcken som spökar (visste ni att den sitter vid hjärtat??? Jag trodde helt klart den satt i magen, men ICKE!) Iallafall fick jag fick någon dunder anti inflammatorisk medicin för det, så nu ska det bli bra. Var det kostade? Jo det lilla kalaset gick på ungefär 7200 RMB vilket är ca 9000 svenska. Tacka vet jag sjukförsäkring och SOS internationals betalningsgaranti!! Nog om det, men då vet ni vad det handlade om iallafall, so no worries där.

Annars är allting bra. Välkomnade min grupp som ankom till Peking idag. 12 stycken riktigt trevliga människor verkar dem vara. Känns hittills väldigt bra. Den äldsta som är med är 82 år. Imponerande. Hoppas att jag själv är som han när jag kommer till den åldern.

Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder här någon dag, får se när jag har tid med det! Borde ju kanske kunna bli imorn om jag inte ska ut och fira St Paddys day med en grön utstyrsel tillsammans med Andreas och hans galna Irländska kompisar. Eller så struntar jag det och stämmer date med min nya underbara dator. Kunde nog inte ha älskat den mer. Lily. En lila/rosa Samsung Q308. Är så fantastiskt nöjd! Bild på den kommer när jag lägger upp de andra bilderna.

Nu blir det en snabbdusch, sen ska jag tigga massage av min fina och sist med inte minst ska jag tving upp Wawa så jag kanske kan få sova inatt!

Tjing tjong medaljong!



Update:
Wawa är vaken! Hon kom precis invankandes här av sig själv. Wooho. Låt oss hoppas på ett 21-00 disco ikväll!

and off I go

Då blir det taxi till SOS international för lite undersökning då.... Puh! Dyr vecka.

Återkommer.

ett bra val..

Bestämde mig för att köpa dator, så jag tog med mig Andreas till Bainaohui för typ 1000e gången och denna gång vart det jackpot!!! Så i skrivande stund sitter vi i samsungs soffa och väntar på att datorn blir färdiginstallerad. Jag älskar redan datorn och det känns okey att den konstiga huvudvärken får vänta en stund på att bli undersökt. Återkommer senare med bilder på min nya låvva!

What to do??

Har inte bestämt mig än för om jag ska lägga mina pengar på en ny dator eller ett sjukhusbesök... Båda känna som prio. Hmm får ta och fundera en liten stund till, återkommer om vad det blev!

M'kay

Ja men då så. Tre röster säger go for it. Aaa men då gör jag det. Beijing Fashion kommer inom kort. Och kort är nu ett relativt begrepp.

Annars är allting bra. Våren är här på riktigt och med den även blåsten. På måndag kommer årets första grupp hit, ska bli kul att jobba lite men helgen lär gå till att friska upp minnet och plugga på om kinesisk historia. De senaste två dagarna har jag letat som en galning efter en dator. Jag kollar design, Adde kollar pris och prestanda. Sen blir vi oense. Neeeejdå, de blir vi inte men de är förbaskat svårt att hitta en bra dator med riktigt schysst design till ett bra pris. Om ni har några förslag är de hjärtligt välkomna. Den ska vara lätt, resvänlig och måste ha en dvdspelare plus att jag inte vill ha en svart och verkligen inte i silver...

Orkar inte skriva nå mer nu. Adde pratar (halvskriker) i telefonen bredvid så jag kan inte tänka. Eftersom katterna är uppe och har tonårsdisco hela nätterna så har jag inte sovit ordentligt på en vecka nu vilket börjar märkas för jag behöver total tystnad för att kunna koncentrera mig och är riktigt lättirriterad. Kanske blir det veckan i bilder sen.

tja

Beijing fashion

Hmm, ja efter att ha ägnat X antal timmar åt att surfat runt i mode bloggarnas värld började jag fundera på om man själv kanske skulle börja surra lite om mode hit o dit. Inte direkt om mitt eget modesinne, eftersom de knappt finns, men typ modet i Peking. I Kina. Det kanske kan bli högst intressant, vad tror ni?? Snyggaste spottloskan, hetaste tubsockan, läckraste kameltån, hot or not med en släng av kräk på sandalen.......! Hit? Ska jag ge det ett försök????



Puss

GRATTIS JOHANNA!

Tänkte ägna en av mina allra bästa vänner ett alldels eget inlägg på hennes bemärkelsedag!
Jag hoppas att du har det bra, vart du nu är, och får en helt underbar födelsedag.
Vill att du ska veta att din vänskap betyder otroligt mycket för mig. Du finns alltid där i alla lägen med skratt, gråt, knäppa historier, kloka ord, galna ideér, råd, funderingar eller ibland bara svammel =) Oavsett hur lång tid det går mellan vi pratas så känns alltid allting så enkelt med dig! Tack för det!
Saknar dig något enormt ska du veta!



Grattis gumman!

Det stinker fisk!

Det gör det verkligen, jag kräks snart. De luktar typ gammal, riktigt unken, soptunna. Inte ett dugg trevligt! Den granne som orsakat denna stank ska jag personligen kasta ett ruttet ägg på. Kanske.

Idag har jag varit sjukt duktig för jag har tokstädat! Det har jag verkligen. Okey är inte riktigt klar men köket och halva kontoret är färdigt iallafall och vi hade visst en hel del som stod och skräpade. Nästa stopp är vardagsrummet. Det ska jag göra ikväll, rensa ur tvbänkslådorna som verkligen är fulla av papper och diverse annat som inte behövs. Imorn blir det sovrummet, resten av kontoret och badrummet. Sen är det ju klart. Andreas, var inte orolig. Kommer inte slänga något som är ditt. Det ska du få göra själv när du kommer hem. =)

Anledningen till denna städhysterin är Feng Shui. Har börjat sätta mig i de nu på sista tiden och tycker att det låter vettigt. Har börjat med att göra lite små ändringar här hemma efter konstens alla regler och det känns verkligen 1000 gånger bättre. Man ska, väldigt förenklat, jobba med placeringen av möblerna, balansen mellan feng shuins fem element och färgernas betydelse. Men innan man börjar med det ska man rensa. Ta bort allt som inte används, som inte har något personligt värde eller som är tomt/dött. Typ kartonger, flaskor, blommor och liknande. De är det jag håller på med nu. Har redan kollat över möblemanget och gjort lite ändringar. Efter rensningen är klar ska jag göra vissa inköp och fler ändringar som gör att elementen får en skön balans, sen ska jag ta tag i färgerna. Det är ju fantastiskt beiget (sjukt fult ord, både skrivet och sagt) här, så det ska bli skit kul! Om någon av er tycker att detta är intressant så kan jag gärna tipsa om bra sidor eller kanske skriva något om det här, annars så kan ni ju skriva en kommentar och säga typ; jädra hokus pokus. Lägg av, du är ju dum ju.. Eller vad som nu faller er i smaken. Känns inte de helt rätt så är det ju inte svårare än att ni stänger ner sidan =)

Idag är det iallafall Torsdag. Det innebär att jag snart får hit två små missar! De skulle ha kommit vid 18,30 vilket var för en halvtimme sen - men Aurelie ringde precis och meddelade att de satt fast i trafiken och att de skulle nog bli en timme sena. Så kan det vara när man bor i en stad med 20 miljoner människor, och många slutar jobbet samtidigt.

Tjing



De fem elementen inom Feng Shui

Depressionen är nära!

Fick alldeles nyss en rejäl liten knock-out. Den har kommit till mig nu. Den har jagat mig, flåsat mig i nacken, men fram tills nu har jag kunnat springa snabbare. Nu kom den ifatt. Depressionen. Världsekonomidepressionen. Aldrig förr har den varit så tydlig. Den vart så tydlig så jag såg dubbelt och nästan svimmade ett tag.

This is the story of my life. Typ. Men iallafall, när jag flyttade in till denna lägenheten 25 februari -08 så var 5200 RMB ungefär 4500 Svenska riksdaler. För skojs skull tänkte jag kolla hur stor skillnaden var nu. 5200 RMB är nu 7003 SEK!!!!!!!!!! Så så jävla skoj vart det ju inte. Fattar ni? Min hyra har höjts med 2500/mån på ett år. Det är ju för farao 30000 på ett år! Helt vansinnigt! Eftersom jag tjänar svenska pengar i Kina så ligger jag ju sjukt pyrt till för tillfället.. Kanske dags att be om en liten löneförhöjning, kan tänka mig att det kommer uppskattas fantastiskt mycket, eller inte. Men vad ska jag göra då? De är ju sanslöst. Nej, nu blir det till att toksöka jobb här tills Sverige har en valuta att räkna med igen, eller bara dra ner nattmössan låååångt över öronen. Tur att det fortfarande är relativt billigt att leva här.




Värdelösa pengar!
(mamma du kan hälsa mormor att de där 800 nu är värda nästan 1100!)


Update: Tydligen var .:en i rätt typsnitt eftersom dehär inlägget vart i fel stil... Skulle någonting kunna gå bra, tack!

Update 2: Tydligen går det inte att ha två olika typsnitt ens på sidtexten och vanliga texten utan att det blir varannat blogginlägg fel. Märkligt, hur har ni andra gjort....? Mariah du har ju också den kursiva på din beskrivning, och dina inlägg ser ju fullt normala ut....


en . i fel typsnitt

.


mongo blogg

Tydligen kör min blogg på varannan rätt typsnitt, varannan fel. Va roligt....

Håll tummarna

Okey nu alla, nu får ni hålla tummarna för mig. Har äntligen skickat in mitt cv till H&M här i Peking, de ska öppna upp den första butiken här till sommaren. Eftersom jag inte jobbat i någon liknande butik  tidigare så uppfyller jag väl egentligen inte alla kraven, men jag hoppas på det bästa ändå!


Gäsp!!

Ja verkligen gäsp. En stor en! Har varit vaken sen strax innan 06, vilket innebär ca 23 er tid. Andreas ska iväg på en business trip i en vecka och åkte tidigt imorse, som den goda flickvän jag är så steg jag upp i ottan med honom för att fixa frukost och hjälpa honom packa klart det sista. Så nu har han åkt och det känns redan riktigt tomt. Ska snart gå och lägga mig igen, men har inte skaffat något nytt mobilnummer, de gamla måste blivit kvar i Sverige, och hemtelefonen befinner sig på kontoret, så jag sitter här och väntar på att Adde ska ringa och säga att han kom fram i tid, att allt är bra och att han älskar mig. Det har blivit en liten rutin vi skaffat oss när vi reser så mycket som vi gör, den som åker ringer eller skickar alltid sms innan start och öser över kärlek via telefonen. En bra rutin som helt klart värd att vänta lite på....

Igår kväll när vi skulle sova vet jag inte riktigt vad som flög i mig. Vart helt plötsligt bara uppfylld av en fruktansvärd sorg, och kände hur Andreas plan skulle störta och han dö. Det var riktigt obehagligt för jag kände det så intensivt så som den lipsill jag är började jag ju störtböla och kröp ihop hos Adde. Är den på riktigt? Fick jag en fråga om. Vet inte. Hur ska jag kunna veta om det är på riktigt. Jag känner det ju, men varför vet jag inte. Ska jag inte åka? Är den på riktigt så jag inte ska åka? Jag vet inte säger jag ju! Vad ska jag säga liksom!? Jodå åk, de är nog ingen fara! Eller nej, åk inte - det är någonting som är fel.... Både jag och Andreas vet att jag brukar kunna känna saker och veta saker innan det händer, men detta kändes som ett extremt fall och kan ju precis lika gärna ha varit en släng av separations ångest. Hemskt var det iallfall. Som tur var har jag inte drömt något konstigt inatt och det känns betydligt mycket bättre idag, vilket är skönt. Men man kan ju inte låta bli att känna sig lite orolig trots allt, fast jag ska vända dom tankarna och jobba med the secret från och med nu! =) Virrigt jag vet, men jag halvsover fortfarande så jag får skylla på det!

Tror det får bli en liten pre-breakfast nu bestående av typ en ostskiva eller något. Ganska tomt i kylen för tillfället. Hej.

Födelsedagspresent tips

 

I och med att det är den 3e Mars idag så innebär ju det att det endast är 3 veckor!!! kvar till min födelsedag...
Jag blir inte ett dugg ledsen eller sur om jag öppnar ett paket och ser en sånhär fin dator i...


Okey!? Whyyyyyy

Om någon kanske skulle kunna ta och tala om för mig varför texten vart alldeles cp....???!! Har inte ändrat någonting, bara skrivit ett inlägg så vart de ett annat typsnitt bara sådär. Varför???? Är ju oläslgt!!??

Mars mars måne jag kan lura dig till skåne....

Skulle jag ju helst ha velat sagt, men tyvärr så var det ingen som kommenterade gällande Ralf.. Inte vet jag om det var för att ni inte trodde på de helt enkelt bara inte ville kommentera. Jag ser det hela som ett misslyckade iallafall. Tji fick jag.

Något som inte var narr var att fisken mår bra. För det gör den, och Andreas har tagit detta på största allvar och sitter och glor in i akvariet mest hela tiden. Vi hade dock lite problem med att Ingvar inte åt så bra. Han verkade inte alls gilla maten. Han bara dök ner när fiskmatspluppen dingla ner, nosade (nosar fiskar??) lite och simmade vidare. Adde beslöt sig för att ta tag i detta så han har nu börjat att mata fisken med färska räkor som han håller vid ytan med pincett. Orvar korvar gillar tydligen inte att äta från botten.. Maken till fisförnäm fisk har jag nog aldrig hört talas om! Men nu äter han iallafall.

På torsdag så kommer det två katter hit. Wawa och Bailan, två vita små tjejmissar som ska bo här i ungefär en månad. Jag har gått med i en organisation som tar hand om utsatta, plågade, hemlösa och övergivna katter. Steriliserar dom, vaccinerar dom och sätter dom i "fosterhem" och de är där jag kommer in i bilden. Jag ska bli en liten fostermamma tills att dom har hittat ett permanent boende till katterna. Passar ju mig alldeles utmärkt eftersom jag tjatat om att jag vill ha allt ifrån flygande pungråttor till en häst sen jag flyttade hit. Nu kommer jag ju få ta hand om katterna samtidigt som jag faktiskt gör någonting bra och dessutom inte behöver fundera på allt med att ta med ett djur hem ifrån Kina. Toppen! Stackars Adde tänker ni säkert nu, men neeejdå! Så synd är det inte om honom. Han tycker ju också att det är bra, för han behöver inte höra mitt tjat om ett djur längre och han behöver inte heller tänka på att det ska pungas ut med 45000 för flyg och karantän för en hund eller katt. Så det så. Det enda som jag känner kanske är lite av ett problem är ju att mamma, mormor och Sandra kommer hit. Det i sig är ju absolut inte ett problem men att ha två katter här då kanske kan bli. Sandra har jag redan meddelat detta för, mamma lär ju läsa detta inlägget men mormor, jaaa... Hmm. Jag tycker nog inte vi säger någonting till henne. Hon får helt enkelt märka det när hon kommer hit, annars finns det risk för att hon vägrar följa med eftersom hon hatar katter... Mamma påstår ju sig vara allergisk men de är hon nog inte. Hon hade ju trots allt hand om både Duchess och Kenai! Men mormor.. Ja. Jag tänkte lixom inte riktigt på detta smärre lilla "problem" när jag sa jag till att ta hand om katterna. Men alla tre kommer ju kunna stänga in sig på nätterna, jag och Adde sover ju i vardagsrummet, och på dagarna kommer vi ju förhoppningsvis inte sitta inne och gnaga. Ääh, de löser sig - ellerhur mamma!!?? =) Iiiih..

Nu ska jag ändra lite i mitt engelska cv. Mycket roligt.


...

Fisken lever fortfarande och vi har skaffat en get som heter Ralf, fast jag vill att han ska heta Bert Karlsson.


RSS 2.0