Independence day


Trettionde April, valborg. Här i Peking är en stor sandstorm på väg och ett mörkt moln rör sig snabbt in mot staden i rena Independence day andan. Det är nästan nattsvart/brunt/gult ute, om det kunde vara eller fanns något kallades nattgult... Hade jag haft batteri i kameran skulle jag tagit kort. Är ni nyfikna kan ni googla sandstorm beijing, då får ni en klar bild av hur det ser ut här utanför fönstret. Fönstret jag är rädd kommer blåsa in just any minute now. Gardinerna svänger runt trots att allt är stängt och det är ett gult dis i hela lägenheten. Vittvätten får vänta, ja. Dessutom ringde Joanna nyss från flygplatsen och meddelade att dem är fast på obestämd tid, due to the sandstorm. Hu-fkkin-ray! Stackarna.

Middagarna som avverkats i helgen var riktigt trevliga med all-in Yunnan mat och hutonger (ingen sushi..). Kul att träffa Deniz och Stefan, hoppas de blir fler gånger. Kameran var med men tog semester och stannade kvar i väskan så bilder blev det inga. Btw ska jag i väg på Strawberry festival i Pingu imorgon, något jag ser fram emot! Kan inte säga att jag känner till några av artisterna direkt men det kvittar. Vädret lovar sol och värme och en dag utanför staden blir grymt! Juliette Lewis spelar i dag och erkänner att jag gärna hade varit där redan nu men det blir hemmakväll med film och Mochi. (och Joanna!?)

Jonna, jodå - det kan du visst göra! Ta ledig nu.. Johanna, jag kommer hem ngn gång under Juni månad. Obestämt datum ännu.

Ladies and gentlemen, we are preparing for take off...

Please fasten your seatbelts and put you chair into upright position.
Billiga flyg till Peking med Lufthansa, från 3599 t.o.r. Besök? Jag finns här och agerar mer än gärna värd från den 28e Maj genom Juni.

Lämnade av min nästsista grupp tidigare i förmiddags, imorgon ska jag hjälpa Andreas med hans grupp och sedan har jag en vecka framför mig av rastlöshet. Ugh. Aja, finns mycket här som ska göras och planeras så jag tror jag överlever. Ikväll är det planerad middag med Kristen på Dali Courtyard och imorgon bli leksandsmiddag med Stefan, Deniz och Joanna. Sushi på hatsune kanske!? Hur som blir det alldeles säker mycket trevligt! Ska försöka hinna med kameran.

it's bloody hot!
Vaknade halv sju till 20c ute, nu si sådär fyra timmar senare står termometern på 29c. Härliga tider! I say, welcome! Har redan avklarat båttur i Suzhous kanaler och nu bär det snart av till Tongli, min lilla favoritstad! Bästa är att jag delar säng med min mister i natt. Peking ikväll alltså. Jag ger mig själv en applåd. Bra jobbat Becca, snart semester! Nu lär här ilas! Hoppas ni alla har en lika härlig dag som jag, och att även ni får njuta av värme och sol!

kiddos - missos - eastrosLeia. Lucy. Jag saknar er! Dessutom saknar jag påsken, och de påskfiranden vi hade i Sörsjön förr. Riktigt härliga tider - jag hade gett allt för att bli långfis i fredags.. Ruvar och boar. Positivt är att ett paket knackade på hotellrumsdörren idag med ett påskägg och ett kort från min bästa. Hemmagjort. Hjärtligt. Mycket mycket uppskattat, och gott var det med!

Today's

Jag går runt i en blandning av lyckorus och total utslitenhet. Tjugofem in a row. När ska jag fatta att jag inte kan köra på i 190 längre!? Tydligen var det inte igår. Eller förrgår. Och säkerligen inte imorgon heller. Well well, näst sista dagen ute på ett tag iallafall. Sex dagar kvar innan en veckas ledigt. Moffade jordgubbar till kvällsmat igår efter dåligt samvete för att ha tystat gruppen på grund av matvanor. I bland har jag en stark känsla av att jag lider av tourrettes.. Any how,  köpte ett halvkilo (?? en sån låda man köper utanför konsum... fast i Kina. Ett halvkilo? Ett jin....?) jordgubbar, fem bananer, två äpplen och tre mandariner. För 30 yuan. 28 sek. Det satte jag ett gilla på. Nu är det dags för frukost och sedan ska jag rocka silke och gamla stadsportar.

GLAD PÅSK, veckan efter - men säger som Joanna, det märks inte här. Påsken that is.

Pure happinessFick ett lyckorus när jag gick in på denna bloggen i dag, var i från jag har lånat bilderna ovan. Är det någonting jag älskat så länge jag bara kan minnas så är det såpbubblor. Eller egentligen allting som glittrar men det är något speciellt med just såpbubblor. Under perioden då lunarstorm var hett som gott kaffe var t.o.m mitt användarnamn glitterbubblan. Och även på skunk tror jag. Hur som. Det är det stort gilla på bildkollaget i alla fall. Och egentligen anledningen till att jag skriver.

Bra dag idag. Vår/försommar i luften och glad grupp. Dock en jädra skitförkylning plus tandvärk som molar men det är säkert bättre imorn. Nu ska jag googla glitter och rosa innan det är dags att stänga de melerade.

Hey! Just call me SuoNai


Where I wanna be. Out in the sun, early morning. Quiet. Drinking Masala Chai. In India with love.

Tusen tack för alla fina gratulationer och lyckönskningar! Vi är så så så glada och jag kan skratta mig lycklig som träffat Andreas. En helt fantastisk människa som gör mig hel och det är mer än jag någonsin önskat och vågat hoppas på. Varje dag berikas jag med fina ord, kärleksfulla mail och sms, blir uppvaktad som en prinsessa och det värmer hela min själ. Tack love! Som planeringen går nu kommer bröllopet vara i Svedala nästa sommar, mer än så är helt blankt. Men det finns tid.

Just nu är jag ute och jobbar. Jobbar, jobbar, jobbar i 190 precis som vanligt och ja. Det känns. Snurrar i bollen från klockan ringer på morgonen tills jag somnar på kvällen.. Många tror och tycker mitt jobb (guide/färdledare för Svenska turistgrupper i Kina) måste vara drömjobbet och att det är hur soft som helst - till dem skulle jag bara vilja säga. Nej. Och ingenting mer. Kommer tillbaka till Peking på tisdagkväll, så under veckan kanske det blir bättre uppdaterat här på bloggen men det är långt ifrån ett löfte. Nästa grupp anländer dagen efter gruppen jag har nu lämnar så helg och ledighet finns inte. Men, hur det än verkar så klagar jag inte! Inte mycket i alla fall.

En sista rad. Tack Johanna, du gjorde min dag med ditt fina sms! Tack tack tack, det hade inte kunnat komma mer lägligt!

I'm outing myself... Us.

Okey, så nu har jag haft 10 dagar på mig att meddela, berätta, outa, skriva, ringa, säga... Men jag har varit tyst - och varför vet jag inte. Mest kanske för att jag inte riktigt vet hur jag ska få ut det, så det blir värdigt, rätt och perfekt. Konstigt egentligen när det enda jag vill göra att skrika ut det - låta alla veta och bara njuta. Fast njuter gör jag.. Myser för mig själv och dumler åt tanken. Men hörni. Let's do this, Jag ska gifta mig!!!!!!!! Andreas har på-riktigt-friat och jag svarade självklart JA och har fått en ny fin ring på mitt finger! Behöver jag ens säga att jag lyckobubblar?? Nästa sommar är det som gäller och planeringen är redan i full gång. Jag är så så så glad och kan inte förklara med ord hur detta känns men disney-prinsessa på speed - if that makes any sense at all!?

Peeps; I'm getting married! Andreas proposed when we were in Thailand!! And I, of course, said YES! If I'm happy?! So happy! So so happy!


RSS 2.0