Gårdagens

Jin Mao Tower, 420 m högt, näst högst i Kina.
Utsikt från 88e våningen,340m, Jin Mao. Kollar ner på Världens 3e högsta TV-torn.
Shanghai, Puxi

Atrium i Jin Mao, Grand Hyatts lobby längst ner, 54e våningen

Kinas högsta torn, WFC, 492 m.
Pudong.
Min Shanghai guide FeiFei och nya Starbucks älsklingen - pumpamuffin.

...Shanghai. Regnet höll sig borta men molnen hängde tunga. Dock alltid väl värt ett besök, en stad som växer både uppåt, utåt och i mitt hjärta.

När var liten

...kunde jag gå ner i brygga baklänges. Jag kan inte det längre. Jag är inte ens i närheten av att kunna. Det höll på att sluta i en knut av kris. I en knut av kris och smärta.

Outside



...me window.
Jag älskar verkligen hotellet här i Suzhou, så trevlig personal och så mysigt! Imorse kom de till och med och knackade på dörren med roomservicefrulle! Det är bra när managern är smygkär i en! Hah. Träningsvärken från gårdagen är påtaglig - härligt! Riktigt nöjd med mig själv, första träningspasset på typ en halv livstid eller liknande och jag kutade 5,5. Bra jobbat Becca! Beach Goa hägrar och jag ska vara god damn ready! 117 dagar to go!a... (Fyndigt!)

Dagens



...flummigaste bild.
Tv-tornet taget från Jin Mao tornet, Shanghai, Kina.

Några av inköpen






...från Yangshou.
Skinnväska med rosett, halsbandsklocka, gladiatorarmband och skor. Me like, me like a lot.

Touring Shanghai



...idag.
Vädret är inte på vår sida, får se om jag kan få nå schyssta pics ändå. Tänkte gå ut på glasgolvet på TV-tornet... 259 m, inte skyhögt men ruggigt obehagligt! Iiiisch. Update kommer från Suzhou ikväll.

I've got cravings


...and I need to have one!
Jag pratar om en iPad. Vill ha, måste ha, ska ha. Kommer ha. Bestämde mig idag när min bok svek mig. Mitt i den viktigaste av de viktiga uppgörelser sviker den mig. Ena sidan visar sidnummer 568, den andra 601. But why..!? Dear Jesus, why??? Det är sånt som bara inte får hända! Hur kan det ens hända. Det fattas 30 sidor i min bok. Inte OK. Jag känner på mig att med en iPaddipad skulle detta aldrig kunna ske!

Gårdagen



Lifloden, magiskt vacker i de dimhöljda bergen.


En tur på XiLu, för att fika med min polare.

Landsbyggdstur, besök hos en lokal familj. Världens härligaste kruttanter- och gubbe.


Risfälten och en lokal vacker blomma, tsung hua.


XiLu by night med massagepriser vi gillar.

...i bilder. Yangshou, Kina. En regnig men underbar dag med massa shopping. Vad kanske visas senare idag.

Dag 20 is



Utsikten från Elephant Trunk Hill, Guilin, Kina.


...coming to an end.
Tacksam över att regnet beslutade sig för att stanna i de tunga molnen under vår klättring upp på Elefantklippan tar jag nu och kryper till kojs efter ett avslappnande bad med Eclipse som sällskap. Trollbunden.

Enjoy your


...rice day. I brist på vettiga hårprodukter provar jag ett koreanskt risschampo- och balsam. Förhoppingsvis kan detta styra upp mina lockar tills jag kommer hem.

Mina prickar/




.../bett/sår.
Det försvinner inte. Jag har inte så många, totalt åtta stycken men WTF lixom.. Jag knaprar piller i 190 och smörjer med salvor. Dumma, dumma, dumma! Jag vill veta vad det är! Förslag? Jag vet att bilderna är apdåliga, men det bara är så. Ålrajt?

21 grader och



...regn.
Spöregn. Hällregn. Sub-tropiskt regn. Är i Guilin börjar bli redo för dagens tur. Högt upp på önskelistan är ett par ballerinaskor i galon. Finns det?

24e September


Underbara julefrid, tre månader to go.
Som birthday girl är det helt OK att poppa skumpa mest hela tiden!

...innebär för mig;
Tre månader kvar till jul och sex månader kvar tills jag fyller tjugosex och får vara birthday girl igen. Härliga tider! Jul och födelsedagar är lite det jag lever för.. Jag älskar't helt enkelt! Julen i år kommer dock inte helt utan ångest i följetåg.. Frågan om hur ska jag klara en hel vinter utan... Ja, vinter är rätt stor. En jul utan... Jul. Utan familj och mina närmsta vänner...? Det skär i hjärtat men hur det än blir och vart jag än kommer befinna mig så blir det iallafall jul! Min födelsedag firar jag gärna vart som helst, så länge jag får öppna paket!!

Om ni vill veta hur min



Dagen till ära bjussar jag på flygplansfrukost!

...dag varit kan ni läsa här.
Sen är det bara att byta ut gruppen och tillsätta en drös med regn och två timmars traffikstopp. Då har ni min dag. Behöver jag ens säga att jag är trött.. Kappan från Mango har jag åkt ifrån, hänger kvar i butiken. Kanske är den slutsåld. Hjärtat gråter men plånboken hurrar. Men nya chanser kommer och gör det inte det ska jag sy upp den Rebecca style. Nu lär jag pinna vidare, snart samling i lobbyn.

Dessa ljuva shopping


kappan som är mkt snyggare i verkligheten, speciellt på moi. Mango.

...behov!
Shoppingdjävulen har tagit över och jag vill handla i princip allt jag ser. Antingen är modet sjukt passande för min stil eller så är jag helt enkelt bara galen. Idag, efter den bästa middagen på nya favvo restaurangen Modo, slank jag in på Mango. Förra veckan hade de inte särskillt mycket att erbjuda - men idag.... OMG. A loooooot of lovely stuff, yeeeees! Mycket trevligt. Speciellt förtjust vart jag i en svart kappa med så sjukt snygg fit att jag nästan ramlade baklänges när jag såg mig själv i spegeln, tyvärr inte varm nog för vintern. Sååå frågan är, mai bu mai? Ska jag köpa eller inte. 1999 pix går den på och en Indienresa hägrar. Beslutsångesten är total.

Day 16


Vidriga djur. Vidriga!


...på mitt jobbmaraton.
Mer än hälften to go. Yay!....??.... Varit en bra dag idag, det var en bra morgon. Tills vi krockade. Hela gruppen. I bussen. Jag har ont i ryggen och Andreas är arg. Så det kan gå! Men alla klarade sig, förutom bussen och bilen framför. De vart lite platta. Herregud, sånt som händer! UuuuhHum. Dessutom; we have a big little roach problem. Har har alldeles för många kackerlackor som springer runt här hemma, skit äckligt! De verkar ha bra hörsel också, varje gång jag ser dom så lägger jag, så klart, av ett tjut i ton av Aaaaaaaaaandreeeeeeaaaaas. Kackerlackakackerlackakackerlacka! Ta boooooooooort! i en hög pitch vilket de har börjat lära sig känna igen för så fort jag börjar smiter de in under små, låga, trånga saker så vi (läs: Andreas) omöjligt kan komma åt dom. Kul. Nu ska vi kolla Kungarna av Tylesand och se what the fuss is all about lixom. Kul - igen.

Håll tummarna


Double happiness
,

...för mig!
Jag är så jävla trött på att hela tiden råka ut för skumma grejer, sjukdommar, folk och annat fä. Just nu är det mina.... ja, vad det nu är, som irriterar ihjäl mig. Inte nog med att man varit sjuk och fått lov att jobba massor i 190 även fast man egentligen bara skulle legat nerbäddad, nu när rösten nästan håller en halvdag och hostan inte får en att tappa andan så har munsåret i nästan brustit ut i all dess munsårighet... Plus konstant huvudvärk. OCH tillråga på allt ska jag även tycka att det är okey att ha sår på armar och ben som bara blir fler och fler och större och djupare, mer och mer kliiga. (Okey, de är inte skit stora alls den största som en 50-öring men det kvittar.) Jag blir vansinnig!!! Jag ger pillren och krämen som den där humbug läkaren skrev ut två dagar, har det inte gått över då tvingar jag upp stora plånboken och går snabbast möjligt till Beijing International Hospital. Då får det vara nog. Två knölar på halsen har jag med.

Cold Stone



...Creamery.
Ljuvliga glass. En betydligt mycket bättre dag idag, trots regn och rusk på förmiddagen. Förbjudna Staden har, återigen, besökts och även Hutongerna. Ikväll kommer Sophia för lite sällskapa och mat. Borde börja fixa inför det nu egentligen. Städa iordning något och piffa. Laga mat får Ramsey göra, blir så mycket bättre då. Har förresten varit på sjukhus idag med. Ett kinesiskt sjukhus för mina sub-tropiska parasit bett. (!!??!! vet fortfarande inte vad det egentligen är) Träffade världens, iallafall Pekings, sämsta läkare.. Får hoppas medicinerna hjälper. Uppdatering kommer.

What a


Bild från gårdagens bakisshopping. Lyckat.


...day!
SD fick för många röster (men jag håller med min kloka vän joanna på den punkten) och jag har suttit i taxi i minst fem timmar idag. Utan att skämta. Snart lov här borta och innan lovet får alla köra med sina bilar, oavsett reg.nr på bilen. Och alla måste uppenbarligen köra också. Jäkligt bra. (!!??!!) Igår åkte förra gruppen och idag kom den nya. Nu gäller det att hålla tungan rätt i mun och komma ihåg vad som är sagt och inte sagt så jag inte upprepar mig om vissa saker och helt glömmer bort andra. Blir dumt. Nä, jag har ärligt talat haft en skitdag och vill bara gräva ner mig så jag tar och gör det nu.

Kids!




...don't try this at home.
Eller så gör ni det så får ni veta hur sjujäkla ont det gör... Dumt av mig att jag inte trodde på Andreas och fick lov att prova själv.

För allt i världen

...Sverige! Glöm inte bort att rösta idag!! Viktigt! Rösta mycket hellre blankt än inte alls, okey?! Mitt val är gjort och poströsten räknad, hur det kommer får vi se ikväll. Eller imorgon bitti för oss. Nu ska jag prova igenom dagens shoppinghög. Det blev endel. Bakisshopping. Mycket bra.

Kvällens

...face; Är förstoppat. Medvetet. Candys påhitt. Bild kommer imorgon. Nu ska linnet med trattkantareller hängas upp. Tydligen. Det kan HAN klara av själv. Jag själv funderar på varför man ska dubbelgöra saker. Typ dra upp byxorna efter att man kissat när man ändå bara ska sova. Även fast skorna fortfarande är på. Kvalificerade tankar.

Har jag berättat om



...kalken och min väska?
Kanske har jag skrivit om detta redan, men de kvittar - då tar jag det igen. En av mina julklappar förra julen var en detoxkur, som jag önskat mig, innehållandes massa olika pulver, oljor, och annat hopkok som man skulle ha i sig. Inte gott. En av dessa läckerheter var en stor burk kalk som man skulle dricka tillsammans med ljummet vatten en halvtimme innan frukost för att få en bra pH-balans i kroppen. Detta tillsammans med allt annat som det innehöll ville jag självklart ha med mig tillbaka till Kina, så jag packade ner det, så klart. Flygresan gick bra, mellanlandning i Helsingfors, tjopp tjopp, men när jag kom fram till Peking vart jag utan väska. Skit också tänkte jag - tur att man är svensk och har bra försäkring, två tusen plus och cirka ett dygn senare kom väskan och knackade på dörren hemma på Baiziwan Lu. Fylld av........ Kalk. Antagligen har väl burken gått upp, trots min ihop bindning, och läckt ut vitt pulver (= suspekt= försenad väska!) eller så fastnade väskan någonstans, blev kollad och sedan har de som kollat väskan inte satt ihop burken ordentligt.. (=dumt =förstörda grejer!) Hur som haver. Kalkigt var det och väldigt svårt att få bort. Väskan är fortfarande vit inuti. Kom och tänka på detta då jag öppnade väskan igår och insåg att nästan all min ansiktstvätt exploderat och läckt ut. Livet är roligt nästan jämt.

Home sweet

...home! Allt gick bra och kallt och ruggigt är det. Klockan är nu nollett,arton och jag är återförenad med min kära. Vi har beställt McD så nu ska här svullas. Imorgon ska jag sova tills jag vaknar. Logiskt.

WTF!!!

...!!! Kollade precis vad det är för väder i Peking och det står regn och 14!!!!! grader. Va hände där??? Jag var borta en vecka och vintern kom, eller vadå? Helt klart inte okey! Jag har ju förbövelen kortbrallan på mig! Giiih.

På HongQiaos



...flygplats. Väntar på flight CA1856 hem till Peking. Har haft en grym dag. 32 grader varmt, sol, löneförhöjning, smyckesshopping och nu jävligt bra musik i lurarna. Det blåa halsbandet jag så snyggt visar upp är nytt för dagen. Tong Li special.

Mina bisikletas




...in action.
Så ser jag ut idag, är det så farligt? Jag vet att min karl inte är något big fan av detta men är det någon mer än jag som tycker det är funk eller? Nu drar jag iväg till Tong Li och sedan PEKING! Home sweet home!

I'm hooked


...and totally lost.
Jag försökte avstå, säga nej. Av ren princip och evishet men jag klarade mig inte ända fram. Jag pratar om The Twilight Saga. Själva grejen med en tjej som blir kär i en vampyr och sedan bästa vän med en varulv är ingenting som tilltalar mig - på någon nivå. Trodde jag... Nu är jag två böcker in och kan inte vänta tills jag får kasta mig över den tredje, Eclipse. Det är förutsägbart, enkelt, osannolikt, romastiskt, vackert, förkrossande och underbart. Stephenie Meyer - tack!

Det här med




...cykelbyxor.
Vad tycker vi om det egentligen? Hela sommaren har jag suckat, stånkat och fräst. Tyckt att det är rätt jädra skitfult... Nu har jag det själv och tycker det är himla praktiskt. Som leggings fast korta - funkar bättre då det är varmt. Perfekt lixom, men jag har ändå inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker.. Bilden är verkligen den enda jag hittade med mig iklädd plagget så ni får stå ut med de himlade ögonen och den fläkande armhålan. Kommentarer? Bisikletas från Lager 157, linne DKNY och skor FIN. Om någon undrade.

Välkommen hem


mitt sovrum

min arbetsplats

mitt badrum

...till mig!
Eller iallafall mitt hotellrum, 2323, där jag bor en natt till. Suzhou, de kinesiska trädgårdarnas stad. Imorgon bär det av mot Peking igen vilket faktiskt ska bli skönt.

My very own...




...Quasimodo.
Hahahaha, hittade denna när jag kikade igenom Photo Booth galleriet.
Saknar dig!

Det här med det kinesiska



...språket är inte alltid lätt. Till exempel när man köpt medicin och glömt fråga hur många tabletter man ska ta per gång och hur många gånger per dag man ska ta dem.. Då är det krångligt.

Brazilian

...blowout.
Antagligen är ni, som jag, redan trötta på att läsa om detta fenomen men erkänn att ni också, som jag, vill prova?!? Jag står mållös inför detta och tanken på hur många timmars slit och tjat och gnat det skulle kunna bespara mig... Jag måste prova! Inga fler kommentarer om att jag alltid är sist! Sen. Seg. Långsam. Inget mer vakna upp med lejonman... No more Miss Caveman! Dessvärra verkar det inte finnas i Kina ännu men om jag har någon frisör som läser detta då är detta riktat just till dig : Lär dig BB och kom hit ögona böj! Jag lovar att hooka up dig med några av Peking och Shanghais bästa frisörer så får du visa vad du går för. Rock On! Okey? Så, känns ju bra det där. Nu kommer det inom kort till en ort nära mig.

Jag gick precis ut

...för att köpa lite frukt. Där stod jag och pratade om väder och vind med fruktkillen (som tycker att det är extremt kul med en västerländs tjej som pratar kinesiska) då jag hörde mama, mama - ni kan! Waigouren! Ni kan! Vilket betyder mamma mamma, kolla! En utlänning! Kolla! När jag hör detta vänder jag mig om, självklart, och ler mitt allra vänligaste leende mot en ursöt liten kinestjej på si sådär 4 år och säger ni hao, hej, varpå hon börjar störtböla. Verkligen tjuta. Som att hon sett ett monster... Hennes mamma sneglar mot mig och viskar lite ursäktande duibuqi, förlåt, och går med en gallskrikandes - LIVRÄDD, unge snabbt därifrån. Jaha...... Så vad ska jag tänka om detta nu..? Vad hände!? Jag känner mig plötsligt så..... bra!?

Det är skönt att ha hemma


"Love Me"  Litografi av Lena Wikman


Tavla av Ylva Skarp


...när man är borta.
Jag har ju sedan i somras konstaterat att mitt hem är i Peking. Men mitt hem är också där jag inte är. Mitt hem i hjärtat är Dalarna. Det sitter djupt rotat och kommer så förbli. Stolt dalkulla på rymmen -det är jag. För att kunna njuta av hemma i hemmet som är borta försöker jag ta med mig lite själshem till mitt fysiska hem. Detta gör jag gärna genom inredning med bland annat gamla barndomssaker, dalahästar, dalafiltar, vita- och lantliga detaljer. Bilder som är tagna där andan fallit in, mysbjörnar och bekanta ting. Men nu vill jag ha mer. Något nytt och högt på listan för själshemmig inredning är en texttavla från Ylva Skarp eller ytterligare en litografi av Lena Wikman.

Det här är



...jag.
Det är min mun och det är min näsa. I min näsa är det en tuss. Tussen är där för att näsa blödde. Detta hände inte idag. Jag såg ut som en snorig valross.

Ps. Jag är fortfarande sjuk men nu har jag blivit lite gnuttad med av genom både blogg kommentarer, telefonsamtal och gästerna.

Finns det någon gång då

...man blir så ynklig som när man är sjuk? Jag blir då iallafall det. Längtar efter mamma, längtar efter att bli ompysslad och brydd om. Att han någon som läggen en kall hand mot pannan, hämtar nya näsdukar, köper blåbärssoppa och klappar på en. Nu är det ingen som bryr sig. Febern har stigit, hela kroppen värker och jag har med största sannolikhet åkt på luftrörskatarr så hostar som en galning och låter som en kråka. Och inte en endaste en, förutom guiden, har frågat hur det är med mig. Inte en enda. Lite taskigt kan jag tycka, tur att jag tycker synd om mig... Ringde till Andreas och grinade gjorde jag också - som den mes jag är. Men man ska inte jobba i över 30 graders värme med fullt program med över 39 graders feber. Det är inte kul.

Hur kan en röst

...vara så.. Tung att ha med. Kanske är det för att jag är estet och är extra känslig gällande fula ljud eller så är det helt enkelt för att de är fula ljud. Röster. Toner. Oväsen. Men vissa röster, jag klarar inte av dom. De skär i min kropp som en skalpell. Som en rostig dörr i ett ekande hus... Som naglar mot en grön skoltavla. Bestik som skrapas mot en tallrik. En ostämd fiol en söndagsmorgon. Ja, jag tror ni fattar. Är det bara jag? Tips på avstängnings metoder? Hjälp? Vad som helst, jag är helt klart öppen för förslag. Är nära på att stoppa in inlagd gurka i öronen snart.....

Go GG



...Go Go Go!
Ni missar väl inte att det är premiär för Gossip Girl säsong fyra i afton? Amerikansk afton. Detta innebär att ss4ep1 går att streama från imorgon. Lycka! Vad kommer hända? Lever C? Har Nate blivit ännu snyggare? Är det möjligt att Nate har blivt ännu snyggare? Kan Nate blir snyggare? Kommer Nate hoppa ut genom datorn och berätta, med sina charmiga leende, hur snygg och fantastisk han tycker att jag är? Och sedan be mig åka väg på en romantiskt get away med honom? (Adde, självklart skulle jag dissa honom! Daaah!) Vad kommer att ske? Vad kommer Paris ge oss? Hur många kläduppsättningar har Serena som kommer göra mig grön av avund? Åh älskade program, välkommen tillbaka.

Behöver jag säga att jag är ett GG fan?

Tyfonen i


bilder från China Daily, en tyfon drog in över Shishi.

...Shishi shi. Jag har ju helt glömt att berätta. Natten till i Fredags fick jag 04:46 ett meddelande av en något oroad, för tillfället, särbo som skrev "Hur går det älskling? Här går det inte att sova, det blåser världens sjukaste storm här utanför. Saknar dig." Av någon märklig anledning svarade jag "Hmm kanske tyfon?" Dagen därpå fick jag ett nytt meddelande där det stod "Det var tyfon inatt, bekräftat." kort följt av ytterligare ett meddelande "Alltså vi gick precis ut, skit mycket träd har blåst ner! Helgalet!" Dagen efter stod det i tidningen om tyfonen som dragit in över den pyttelilla skitstaden Shishi, där Andreas befinner sig. Tydligen en 8:a av 10 vilket innebär att det råder totalt utegångsförbud alternativt evakuering. Över 100,000 människor ekavuerades, tre personer dog. Texten från China Daily kan ni läsa här. Obehagligt!

Jag vaknade



...med stel nacke.
Nu är den näst intill orörlig.  Feber, hosta, knivar i halsen och en droppande näsa. Ruggigt jobbigt då det inte finns en chans till vila och värmen ute är minst sagt påtaglig. Inte alls en rolig dag. Tack och lov för en tidig middag, efter den ska jag bädda ner mig. Ett besök på apoteket ska också avverkas.

Grattis kära



...Mor!
Hoppas du får en härlig födelsedag omringad av människor och skratt. Kolla högst upp i din garderob bredvid barnkläderna! Där ligger något!

Intet nytt


En terris á la Kinakullan. Gillar hans grymt flirtiga smile!

...på kinakulla fronten.
Inte mycket av intresse iallafall. Olsson blåsan har fördubblats i storlek och har dessutom dragit på sig en infektion så nu går jag som en halt höna. Under dagen har jag besökt ett jadesnideri, lekt med lera ochgjort terrakotta armén i 32 graders värme. Har även tagt flyget till Guilin och checkat in mig och gruppen. Min dag.. Nu är jag så trött att jag ser flygande pannkakor så nu måste jag faktiskt störta i säng. Dessutom väntar ett spännande kapitel New Moon.

These boots





...are made for walking.
That's just what they'll do. Jag har införskaffat ett par nya ankelboots till hösten. Det dröjer nog några veckor till innan jag kan spatsera runt i dem dagtid, men de har redan tagit några kvällsrundor.. Så, vad tycks? Värda sina 73:50?

Nämnde jag



...monsterblåsan Olsson?
Det är lixom inte bara toppknölen den består av utan hela bulan under också. Jag har fula tår och fötter i vanliga fall men inte direkt så missbildade. Den är stor! Himla tur att man inte går någonting som reseledare.


Just a random

...day at work. Så här ser en typisk dag på jobbet ut för mig, more or less iallafall..



Tidig start med flygning från Peking till Xi'an



Första stoppet vid Xi'ans stadsmur, Mingdynasti (1368-1644), där vi välkomnades med en vacker ceremoni i Tangdynasti-stil (618-907) & mottog stadens nyckel i strålande solsken.


Lunch i Tangdynasti-anda på en av Xi'ans bästa Tangrestauranger.


Matsmältning i en mattfabrik där de väver sidenmattor.




Sista "turiststoppet" för dagen; Stora Vildgås Pagodan, orginal från 652 e.k, vilken är belägen i en Buddhistisk klosterbyggnad


Middag bestående av jiaozi, en typ av dumpling, och tårta. Två födelsedagsfirare vi i gruppen.

Så, there you have it! Min dag i ett nötskal visat i bilder. Varken mer eller mindre glammigt än så. Vill ni jag ska fortsätta fota under resten av resan också och lägga upp? Vill ni se? I så fall, några önskemål om saker i Kina ni är nyfikna på eller helt enkelt bara vill se? Jag tar gärna på mig lite fotomission i så fall!


Platsförflyttning




...resulterar i mindre bloggande.
Vart lite stressigt igår med en borttappad tant på en gigantiskt marknad, mega blåsan Olsson på tån, försenade shower och för mycket oren tvätt. Nu är allt ok och i sin ordning. Typ. Bytt station har jag gjort också. I Xi'an för en natt, imorgon far vi vidare. Har fottat en del idag tänkte bjuda på en typisk dag på jobbet i bild. Senare. Det var väckning 04,15 imorse (mitt beslut så kan egentligen inte klaga) så nu måste jag nog dra i mig lite svart guld, som i detta fallet är mer sandfärgat sötningsmedel, innan jag ögonen går i kors och jag blir inhemsk.

Varför ska det

...alltid vara så svårt att välja kläder? Jag har, som många av er redan vet, ett jädra besvär så fort jag ska välja kläder. När har grupp tycker jag det är ännu mer besvärligt. Tänker alltid på att det inte får vara för kort, för djup uringning, för kontigt stylat osv osv. Och dagar som denna är extra svår. Temperaturen kommer ligga runt 25 grader men det är stor risk för regn... Ugh. Vi ska både turista och shoppa... Aja, ska jag inte gå naken lär jag skynda på lite nu! Ha en fin torsdag - snart är det helg!

I just found

...a note on my pillow. Möttes av en underbar bit av kärlek, skrivet på ett papper, placerat på min kudde, då jag skulle gå och lägga mig. Det värmer i en jobbänkas hjärta. Tack. Andreas. Från botten av mitt hjärta, Tack!

Märkligt det här




Besök i Bangkok.

...med lukter.
Igår när jag var ute och rejsade med cykeln så insåg jag vad den här stan stinker. Missuppfatta mig rätt. Det är en grym stad, men den luktar verkligen jätte illa. Ofta! Idag när jag återigen tog mig fram genom Pekingsgator på lilleman så kom jag att tänka på det igen. Fast på ett annat sätt. Då jag sladdade i på Baiziwan (min gata) så började jag i en väldig hast tänka på Thailand med närme destination Bangkok och framför allt Khao San Road. Där stinker det också. En positiv stank. Så där, fast alltså inte i Thailand utan på min gata, cyklade jag i godan ro och insöp lukten av kloak, urin och surnad mat och log. Ahhh, ljuva tider. Thailand. Och trust me, that's a first. Tänk vad en lukt/stank/doft kan påverka ens sinne.

Detta ger mig

...kärlek.

Ibland luktar du som din parfym, men din parfym luktar aldrig som du.



J E S U S

...christ! Kollade precis på sista avsnittet av Dexter säsong 4 och I say what?! Någon mer än jag som följer denna serie, kommentarer!? Kan inte bärga mig till den 26/9 då säsong 5 drar igång.


 

Note: Jag vet att jag skrivit ett annat datum än det som står på bilden. Det ska vara så.


Jag är fantastisk


Idag var jag en av dom.

...makalös och grym! Jag cyklade både till och från jobbet idag! Shout out to self, thank you thank you! Ni som inte varit i Kina kan ju sitta där hemma och tänka att det gör ni också och what's the big deal.. Ni som har varit här, ni lär ju hålla med! Trafiken i denna stan är galen för att underdriva. Detta är även anledningen till att jag tidigare inte cyklat mer än något varv runt huset men imorse fick jag nog. Trött på att behöva vänta på och stressa över taxis så hoppade jag upp på hojen, inte mycket högre än en trehjuling och drog iväg. Jag är något av en maniac i trafiken, då måste erkännas. Tar sats skriker hooooooooooooooooooooo i en hög pitch och sveper mig runt sophögar, hundar, bilar, andra cyklar, moppar och hönor. En bikande fara med blont hår. Jag såg så farlig(t het?) ut att jag fick en lastbil med ungtuppar, ei. tonårskineser, att nästan köra ner i stinky river då de såg mig. Tuuuuuut!

Note: Bilden hör inte till dagens händelse, hade jag tagit en dagens cyklar så hade det varit mer naket, mindre jackor. Något färre munkar. Massa fler bilar.

Dagen börjar med

...två frågor. Ett, ska jag cykla till jobbet idag? Två, är hösten här? Nu, hurry hurry - jobb väntar!

Tiden är



...kommen.
E4:an är tillbaka och jag står återigen inför ett färgval. Blond? Mörk? Cendre? Röd? Så många färger och så lite... Hår? Jag vet verkligen inte. Färgen jag egentligen vill ha får någon aldrig tlll så jag börjar ge upp på den, men förslag till något, någon? Vad passar? Jag tänker inte bli super mörk igen, det är inte bra för någonting.

Med flaggan




...som mitt vapen
, drar jag fram genom Peking. Jag kom i tid till flygplatsen imorse, de landade 09.05, men det var långt ifrån med marginal! Efter att letat taxi i fyrtiofem minuter, ett antal panikiga samtal, ett flertal svordommar och massa fotstampande så stannade tillslut en vänlig själ och tog upp mig. Skynda dig för tusan, jag e assen! Kör du snabbare än alla de andra dubblar jag betalningen! Huh sa chaffis och tryckte gasen i botten. Han körde inte snabbast, inte alls, men dricks fick han fast det var ärligt talat mest för att jag inte hann vänta på växel. Han såg glad ut... Gruppen verkar va' go o gla' och det är en man som jag faktiskt haft i grupp tidigare. Skoj. Snabba var dom också vilket gav mig fyra timmar oväntad ledighet. Gott, Stabben hägrar. Kanske återkommer när kaffet slagit in.

Man kan ju

...verkligen undra. På AirChinas hemsida står det CA912 ankomst 9,40 medans på BCIAs (flygplatsen) hemsida står det 8,49. Skönt med en timmes diff. Vilken ska man tro på? Drygt! Aja, upp ska jag iallafall. Wish me Luck!

Jag har dessvärre

...inte mycket att komma med. En del saker som hänt och bilder finns men det kommer inte nu. Klockan slog precis sent och imorgon kommer höstens första grupp! Detta innebär; Nighty!

Bildfråga

...


Vas is das?

Mariah, kom igen nu! Och även ni andra. Hade jag varit sponsrad hade vinnaren fått ett pris, nu kan han/hon få ett vykort.

Dagens

...citat. "Don't worry about the people in your past, there is a reason why they didn't make it into your future" -Okänd

Hemma från en trevlig kväll med god dryck och ännu godare mat. Nu blir det till att umgås med min älskade samko! Mer om livet imorgon. Njut av helgens bästa lördag!

Pics från gårdagen

...




En hälsning



...från andra sidan
. Jorden... Kina. Kul kväll igår, ruggigt seg morgon som pågår. Precis som det ska vara. Men det är bara att bitchslappa sig själv i ansiktet och komma igen. Om fyra timmar ska den kylda rosén poppas och picknick ska inmudigas på Lum Partyt i Chaoyang park som sedan efterföljs av divinauras Girls Night som denna månad har SATC2 tema. Har dock inte bestämt än mig för om jag ska kravla mig dit eller ej. Och om jag ska dit..... What to wear!?

Let's rock...



...n' roll!
Nu bär det av till Traktir Pushkin för vodka och ryssmat sedan blir det till att svänga de lurviga runt minst halva Sanlitun. Blommiga byxor har jag på mig också. Vette sjutton vad jag tycker om det egentligen. Uppdatering och bilder kommer med största sannolikhet imorgon.

Lite om...



...gårdagen.
Fick finbesök från Svedala runt lunch, checkade in dem på hotel. Vid tre tiden kom vi på den briljanta idén att vi skulle vara duktiga. Röstning på ambassaden stod på tur. Check. Den nittonde September är det val glöm inte bort det!! Efter att strövat runt i Sanlitun ett tag och njutit av Crepaninis goda paninis och crepes så stack jag iväg för att träffa en gammal gäst för att se hur hon har det medan de andra samlade energi på Starbucks. På kvällen gick vi all-in och åt cheap chinese food, det bästa av det bästa som avslutades med en timmes helkroppsmassage. Rabatt fick vi också och betalade hundraåtta renminbi istället för hundratrettioåtta. Det ni!

En enkel...

...fråga! Om man äter något som innehåller mycket fibrer, måste man tugga som.... Låt oss säga en häst! då?

Inte för att intresset...

...var direkt stort. Riktigt dåligt och lika med noll skulle man kunna säga till och med, men jag bortser gärna från det. Svaret på bildfrågan som ställdes i måndags är; *trumvirvel* en toalett!

Det var det ingen som gissade! HaHa. Kanske eftersom ingen gissade, men men anywho.. Det absolut koolaste badrummet jag besökt finns på The private ROOMbeijing.

Dagens skummaste...

...nyhet handlar om brunsås. Självklart är det brittern som står för den. Helt enkelt bissart. Positivt är att intäkterna går till ett av stadens sjukhus.

Jag älskar...


...Mangosten!
Mangostan.. Mangovadduvill. Fruit of passion. Min älsklings frukt! Jag älskar den! Kanske inte i Sverige, där är den torr och gammal men här är den kalas. Jag har inte mycket mer än så att rapportera för dagen. Nu ska det bakas chokladpraliner om jag får som jag vill.

The bakeoff...

...in pics. Några very artcy bilder från gårdagens brödbak där fantasin flödade men varorna tog slut. Vi hade ett mycket begränsat utbud av bakvaror hemma men resultatet blev lyckad. Dessutom fick jag jobba lite med min fobi att vara kladdig om händerna. Mumsig terapi = asbra!




Recept kommer om önskat! Hehe


RSS 2.0