surprise!

Haha, de trodde ni inte va!? Att jag skulle skriva har alltsa.... Hmm, kommer inte skriva mkt for jag somnar snart.
Jag har det i allafall HELT UNDERBART! De ar verkligen fantastiskt har! Mer om det star pa resedagboken. Ska snart orka lagga upp bilder ocksa! Ville egenligen bara onska er en

GOD JUL och ett  GOTT NYTT AR!!!

Okey....

Jag har egentligen ingen aning om hur vi ligger till. Vet knappt vad jag har med mig eller vad jag har gjort, men väskan är färdig packad, benen är vaxade, håret är platt, kläderna är på, jackan är vald, maten är packat, godiset är klart, lghen är lite städad iaf, disken är diskad och tvätten är tvättad. Tror tom att Andreas är färdig. Och vi skulle ha åkt för två minuter sen och jag sitter här.... jaja, jag ska äta min delikatess macka nu som Adde gjort i ordning och hoppas på att John kommer snart för att hämta sina grejer - sen drar vi!

Om ni vill veta vad jag har för mig på min lilla resa, kan jag lägga till er på min resedagbok så ni får mail så fort jag skrivit ngt.... Skriv bara ett mail till mig eller skriv er mail i en kommentar så fixar jag det. Vill inte göra de innan så ni känner er tvungna att läsa. Kommer även att lägga upp lite bilder där och så! rebeccaeleonorah heter jag där....  Kommer uppdatera den bättre än bloggen - så ni vet. Nej nu måste jag nog stänga ner detta!

STOR KRAM PÅ ER ALLA OCH HA EN RIKTIGT GOD JUL OCH ETT FANTASTISKT GOTT NYTT ÅR!!!!!

SAKNAR ER SKA NI VETA! PUSS

Än så länge.... Bra.

Har hunnit börjat ta tag i saker nu. Börjat. Har bokat Hotel i Shenzhen, 230 RMB för två på ett hotel mitt i stan som fått bra reviews, så vi hoppas på att de blir bra. Har även packat min väska och - kolla noga nu, fått beröm av Adde (!!!!) för att jag packat så bra! De trodde vi inte skulle ske! Så nu är de nog bara att förtsätta när ångan är upp så att säga....!


Är det idag vi åker....?

Ja, det är idag vi åker! Vilket nog skulle vara ganska svårt att tro om man skulle komma in genom vår dörr vid detta tillfälle, då Andreas sitter på kontoret och jobbar och jag vid köksbordet och bloggar. Precis som vanligt. Sen hänger det blöt tvätt över hela lägenheten, ingenting är packat, inga väskor är ens framtagna. De är ostädat, fortf lite odiskat. Tvättmaskinen är igång, julkorten är fortfarande oskrivna, mina ben är fortf håriga.... Ja. Precis som igår skulle man kunna säga. Fast... Ni som verkligen känner mig, det är kanske såhär ni förväntar er att de ska vara hos mig innan jag ska iväg ngnstans...? För de är ju alltid så! Märkligt. Men i vilket fall som helst så kanske det är dags att sätta igång, för allt jag skulle gjort igår måste nu göras idag. Plus att vi ska växla pengar. Ihh.

Mariah kommenterade förra inlägget, där hon skrev att hon tyckte jag verkar lite omständig och får henne att framstå som guden av spontanitet i jämförelse.. Och ja, jag håller kanske med då! Lite. Men jag tycker nog ändå att... Hey! Vi åker ju ändå iväg på en tre veckors semester över jul och nyår utan att ha någonstans att bo eller ens veta vart vi ska - förutom till Thailand.... Kom på i morse att vi kanske borde kolla på ngt boende i Shenzhen för imornkväll eftersom de blir svårt på tåget!? Så lite spontan måste jag väl ändå vara!? Omständig - Absolut!  Finns inte ett uns av ifrågasättande där! =)

Jag duschade förresten iallafall igår, och sen beställde jag hem mat från Annie's åt mig, Adde & Dubbel J. De var här och åt och kolla de på film. Burn After Reading. Sjuk film. Gillade den verkligen. Brad & George (vi är så pass nära varandra så jag känner att förnamn räcker gott....) har riktigt sköna roller! Klart värd att se.

Nej, Rebecca! Ta nu tag i de du borde och gör din mamma stolt... Varför låter de bättre på engelska!? "Make your mama' proud!" Helst med Texas dialekt! =)

Nu börjar jag. Plattahåret får bli först. Känns viktigt. Herrå!

kommer ingenstans..

Det gör jag verkligen inte! Känns inte som att jag gjort någonting sen jag skrev sist, och det kanske beror på att jag nog inte gjort de heller. De är för att jag fortfarande inte har valt mellan de där öarna... Eller jag, de är väl just det! Jag vill ju att vi, jag och Andreas ska bestämma det tillsammans eftersom det ändå ska bli vår lilla romantiska semester (puttinutt.... Jag vet.) och då vill man väl inte bestämma själv....? Iallafall är inte jag sån, jag vill att det ska vara så att båda blir nöjda (och att det är bådas fel om det inte blir bra....! Hehe - kalls självinsikt tror jag =P) Så jag sitter mest här snällt och lydigt och väntar på att mitt busy bee ska bli färdig för dagen så jag kan få överösa honom med den informationen som jag snappat upp under dagen. För de har jag ändå gjort! Snappat upp info om de båda ögrupperna - så får vi se vad det kommer tas för beslut ikväll. Om det tas ikväll....Är det inte otroligt? Framförhållningen, och tro mig. Även om inte Adde hade varit super upptagen så hade vi ändå säkert inte bestämt oss. Kanske är vår grej... Paret utan framförhållning. Va bra. ? Nej, nu ska jag duscha... Kan vara dags. Skulle gjort de i förrgår.

Uppdateringarnas dag....?

Det känns verkligen som att det kommer att bli det! Andreas är super upptagen och damråttorna har jag gett upp på. Alltså ingen att bolla idéer med. Jag som har tusen miljoner frågor! Av typen; Hur tar man sig bäst till södra Thailand för att få se så mycket som möjligt på vägen? Kommer jag hinna bli brun på 3 veckor? Kommer jag hinna bli smal på 5 dagar innan jag ska visa mig i bikini? Varför färgade jag håret rött? Vad sjutton ska jag packa? Vad är backpacker modet? Vilka skor måste jag ha med mig? Ska jag ta med plattången? Nuskin apparaten? Hur mycket schampo och balsam kommer jag göra av med? Kommer vi hitta något boende? Kommer det vara fint väder? Vad ska jag ha på mig när jag ska åka från kalla Peking till varma Thailand och packa lätt....? Kommer det vara ormar och äcklig kryp överallt? Kommer fiskarna i vattnet ge mig panik så jag nästan drunknar? Är de väldigt salt vatten? De bara rullar runt. Jag vet verkligen inte ngnting. Dessutom så måste jag ta tag i att gå till Eric o vaxa benen, köpa julklappar, jackor, städa, diska, boka boende, packa, tvätta klart, duscha, äta, andas och le... Inte lätt. Så.... Vilken ögrupp....? Tarutao eller Similan? De känns som svaret på det är nyckeln till allt! Det är vad jag behöver. En nyckel! En magisk nyckel!


pepparkakshusbyggartävling...

I söndags hade vi pepparkakshusbyggar tävling. Började kvällen med ett Svensk julbord där vi hade lyckats fixa, Julskinka, räkomelett, rödbetssallad, rödkål, sill, potatis, janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, ägghalvor, julknäcke och ost... Säkert något mer också som jag redan glömt. Gott var det iallafall! Efter maten så vart det tävling. Vi var uppdelade i 4 lag med 3 personer i varje (4 i ett). Jag var i lag med Joanna & Lindsay. Kan någon klura ut va de var vi försökte skapa....?


Vad kan det vara?? En hundskål.....?



Motståndet bestod av ett flygtorn, kinesiska muren och Merlins leaning Casino Tower.....


Booohya!

Ja, just det! Boohya på alla er i Sverige som bor där det inte finns snö, för de finns de här! Fanns. Men de känns mer som en grammatisk fråga. De viktiga är att när jag slog upp ögonen imorse så dalade stora snöflingor ner utanför mitt sovrumsfönster, vilket ledde till ett glädje tjut smet ut ur min mun som i sin tur gjorde att Andreas vaknade. Sen somnade vi om, och vaknade igen och då var snön borta. Men jag är helt säker på att den var där och av vädret att döma så kommer den nog snart igen! Så jag skulle kunna kalla mig lycklig. Snö idag, sol imorn.

Imorgon åker vi. Eller iallafall börjar vi åka. Imorrn kl 20,43 kinesisk tid går tåget ner till Shenzhen, som blir början av våran resa. 24 timmar på ett kinesiskt tåg med hardsleeper biljetter. De är så man påbörjar en backpacker semester. Det känns faktiskt helt okey. Ipodarna är laddade, vi ska packa ner spel och vi ska be till gud för att inte värmereglaget är trasigt som de var sist vi åkte tåg, då till Harbin - för det var outhärdligt. Det slutade med att jag och Andreas delade en 60 cm bred säng och låg upptryckta mot tågväggen för att få lite kyla. Så Gud, ge oss en bra vagn denna gång tack! När vi kommit fram till Shenzhen fredagkväll så får vi se om vi stannar där över natten för att besöka en fabrik på lördags förmiddagen eller om vi skippar det och åker till Hong Kong för att festa lite med Nick. Det visar sig. Sen på Lördag kväll går flyget till Bangkok!

Tidigt söndagmorgon (kan även räknas som lördag natt) så kommer vi till Bangkok. Där vi inte tänkt att stanna särskillt länge utan vi åker till Lop Buri direkt istället. Lop Buri en gammal stad fylld av wats och apor. Efter det ska vi till Kanchanaburi för att rida på elefanter och kolla på broar.. Sen tar vi oss ner till södra Thailand för sol, bad och total relaxing. Vi har inte riktigt bestämt oss än för om det blir på Similan öarna eller Tarutao öarna vi kommer att spendera mest tid. Men vilken av ögrupperna det än blir - så blir det nog precis hur bra som helst!


Koh Similan


Koh Tarutao



Ja.... Vi får det nog bra vart vi än hamnar!

ah men hallå!!!???

Nu måste jag få fråga här.... Tycker ni, helt seriöst, att de är okey att bajsa, läsa en bok och dricka kaffe samtidigt...??? Okey, jag menar - läsa bok på toaletten, fine! Men dricka kaffe!!!! Där går väl ändå en gräns? Eller?


Okey att ha som toalettkompis eller inte!?


Update: Och om man nu råkar tycka att de är okey, är de då verkligen okey att sen komma ut från toaletten, se alldeles för nöjd ut och fråga med ett flin om ens, ja låt oss säga (för enkelhetens skull), flickvän vill ha lite kaffe.....?

Update

Hahaha, på mexikanska heter knattarna Paco, Hugo och Luis!!!!!




Update på updaten; Jag skrattar fortfarande så jag nästan kissar på mig!!! Paco!!!!! Baaaahahahahhahaaa! "El Paco vad tänker du påååååå?" "Jag tänker på hamburgare med salsa sås!" HA HA HA HA

dot. dot. dot.

Jag är så sjukt deprimierat trött på min bloggs utseende. Jag avskyr den. O de "stilmallar" som finns gör de inte ett dugg bättre. Ville bara säga de.

litet tillägg och en fråga...

Roger skrev ju en kommentar på gårdagens inlägg, att knattarna heter Ole, dole och Doff i Norge - vilket ju är hysteriskt roligt. Så jag tänkte vi skulle bredda våra kunskaper något idag och lära oss va just knattarna heter på lite olika språk;

Danska = Rip, Rap och Rup
Finska = Tupu, Hupu och Lupu
Holländska = Kwik, Kwek och Kwak
Franska = Riri, Fifi och Loulou
Tyska = Tick, Trick och Track
Italienska = Qui, Quo och Qua
Norska = Ole, Dole och Doffen men även Tim, Tam och Tom.
Portugisiska = Huguinho, Zezinho, Luisinho
Spanska = Jorgito, Juanito och Jaimito

Kanske borde de hetat typ Kurt, Arne och Sven på svenska om man ska gör som de gjort i typ spanien? Hade ju vart kul...!? Jaja.

Idag ska jag iaf städa, diska, tvätta, stryka, köpa tågbiljetter, handla, baka och, kolla nu!, laga mat!!! Va... Inte illa, ellerhur!?! För er som inte förstod "uppståndelsen" för de hela så är det så att jag inte lagar mat. Jag kan inte. Vill inte. Andreas blir överlycklig bara jag skalar en morot - på den nivån är det. Men igår råkade jag eventuellt lova att åtminstånne hjälpa till så... De lär väl bli så. Sen blir de iaf fredagsmys här hemma (om vi överlever middagen) och jag tror nog kanske att Joanna och Johan kan hamna här också....(????)

Igår var vi på Korean BBQ och käka middag, så himla gott!! Blondreas fyllde 27 så efter middagen så drog vi vidare till Together bar för lite dricka och drickalekar. Mycket underhållande. Om någon vill ha en bra drickalek så kan ni fråga mig nu! Joanna och Johan var de som fick dricka upp spillglasen, men Joanna hade tur för i hennes var de bara öl!

Okey. Jag behöver hjälp... Fr.o.m ikväll så spelas "A Christmas Carol" (Charles Dickens ni vet!) här i Peking. De är ju då ett julspel som spelats runt om i världen (bl.a på broadway) och nu ska de även börja spela den här! Samma story, inte på kinesiska. Som den julälskare jag är så skulle jag ju hemskt gärna vilja gå men jag tycker biljetterna är ganska dyra. 260 RMB, typ 300 svenska. Det är ju ändå amatörteater... Är det jag som gått och blivit snål eller va tycker ni? Hjäääälp.

Neee, lite frukost hade suttit gott. Jag önskar verkligen att vi hade haft en mixer nu, för en smoothie hade varit guld värt för tillfället! Yumm yumm yummi!!!!


Förvirringen är total....

Igår vid middagsbordet kom samtalsämnet Kalle Anka & Co upp. De började egentligen med en fundering gällande varför Musse Pigg heter just Musse Pigg på Svenska och inte Micke Mus, som jag då iaf tycker skulle vara en bättre översättning på engelskans Mickey Mouse. Sen gick det vidare med Kajsa Anka, Kalle Anke, Mimmi Pigg etc.. Sen fastnade vi vid knattarna. Va tusan heter knattarna? Jag var inne på typ Chippen, Choppen och Chappen eller något och tillsammans hade de då kunnat kallats för typ Chippendales eller liknande. Men nee, jag hade fel. Snacka om att vi båda (jag & Adde) vart förvånade då vi fick reda på att orginalnamnen var Huey, Dewey och Louie. Jag skrattade så jag höll på att kissa på mig! De stämde ju inte alls!! Och namn för knattarna verkade inte finnas alls utan de kallas nog nephews bara. Nephew som ju då betyder brorson... Vem är då knattarnas pappa egentligen? Och vart är han?? De var när vi började undersöka detta som vi upptäckte att det var Kalle Ankas syster Dumbella som hade lämnat sina söner till Kalle... Hur hänger det ihop? Borde de inte vara systersöner då? Märkligt... Dumbella "Della" Anka som hon heter i Sverige heter på engelska Della Duck men fick sitt smeknamn Dumbella av sin bror Donald (Kalle) när hon var liten. Jag har lyckats skrapa fram lite fakta om Blondinbella, nej förlåt! Dumbella;

Född ca 1920 som en av två tvillingar. Dotter till Scrooge McDuck's syster Hortense McDuck och Quackmore Duck, son till Elvira Duck (Farmor Anka) och hennes man Humperdink Duck. Della Duck är således ättling av både McDuck klanen och "the Coots" (???).  1930 möjligtvis något senare, lämnade hon Duckburg (Ankeborg), antagligen tillsammans med sina föräldrar. I hennes ungdom (runt 18-20 år) gifte hon sig med Daisy Duck's (Kajsa Anka) bror, och det var med honom hon senare fick trillingarna Huey, Dewey och Louie (Knatte, Fnatte och Tjatte). Knattarna ("The Knats"????) uppvisade tidigt ett väldigt vild beteende och det var när de slutligen hade kastat raketer under deras fars stol (som gjorde att han fick åka till sjukhus) som Della skickade iväg knattarna till hennes bror Donald (Kalle) som då bodde i Duckburg (Ankeborg)

.
Så, är de inte lite förvirrande att vi kallar knattarna för brorsöner?? En sak till som jag anser vara något förvirrande är varför Björnligan heter just Björnligan.... I orginalspråk heter de Beagleboys, och en beagle är ju en hund, en jakthund så varför heter de inte hundligan eller hundgänget eller till och med hundpojkarna....? Kan det vara för att vi tycker att björnar är liiite mer skrämmande än vår egen bästa vän, hunden?? Och sen då, tillsist och igen.. Varför kallar vi knattarna för knattarna när de egentligen inte finns något samlingsnamn på dem?? Nej, mycket jag är förstår. Anropar någon med svar!!!

Gröngölingarna heter på Engelska Junior Woodchucks, vilket osökt (som Peter Harrysson skulle säga) får mig att undra om ni kan säga "How much wood would the woodchopper chop if the woodchopper could chop wood" snabbt. Prova.


förresten

.... Så har jag fått en finnattack! Helt sjukt - jag ser ut som jag skulle bytt panna med en finnig 16åring vilket inte är okey! Jag tvättar mig, lägger ansiktsmasker, kör stenhårt med Nuskin, dricker vatten och äter inte massa godis (även fast d finns väldigt stor tillgång till det för tillfället) Vad gör jag för fel!?! Jag skyller allt på mina nya p-piller. Jädra skit saker, finns det verkligen någon mening med att äta de där hormonrubbarna om det bara ska leda till att man bli sur, tjock och finnig?! Nej. Jag ska nog satsa på att bli forskare.

Update..

Så, sen sist har jag bakat, haft första advetsfest, tjejkväll vartit på Jens Lekman konsert och fått städmani. That's about it.

I fredags var de fixa iordning dag. Bakning o julpynt stod på schemat. Vi gjorde lussekatter, choklad- & kaffe fudge, bailys tryffel, vitchoklad tryffel med lime o konjak smak och snickerskakor. Någon knäck vart de inte för vår kastrull hade inte vänligheten att komma hem, så de blir nu på fredag ist tillsammans med fler lussekatter. Jag o Joanna ska baka & fixa igen för pepparkakshusbyggartävlingen på söndag. Sweetness. I lördags gjorde jag klart finliret för festen och sen var det just fest! Kändes väldigt lyckat och jag tror de allra flesta var nöjda och glada. Glöggen och pepparkakorna vart som vanligt väldigt omtyckta, men även de andra julgodisarna. Tyvärr glömde jag av att klockan slog tolv så det vart ingen tändning av ljusstaken och dess första ljus, men de klarade vi av sen på söndagsmorgonen då jag vaknade av att julmusik sattes på och Andreas kom in med frukost på sängen och tände det första advents ljuset. Väldigt bra uppvaknande!!! Resten av söndagen vart väldigt slapp med slöande i soffan till lite Heroes, tills kl sex då jag fick lov att börja städa i ordning lite inför tjejkvällen som vi skulle ha här hemma denna gång. Vi kollade på Love Actually (VÄRLDENS, FORTFARANDE, BÄSTA FILM!!!!!!) eftersom varken Joanna eller Nancy hade sett den innan - vilket är oacceptabelt! Så kärlek och julgodis vart de då. Mys. I måndags städade jag igen, strök, tvättade tre maskiner, diskade och fipplade runt... Var sjukt duktigt måste jag få säga själv och de höll, hör och häpna, i sig även igår då jag städade ytterligare en gång, och fixade och hade mig även då. Jag tror att allt detta fixade har med att göra att jag gått runt och lyssnat på ljudbok. Om jag gör ngt samtidigt som jag lyssnar känner jag mig inte lika slö och då blir de mer tillåtet att lyssna på den 5 timmar om dagen. Men nu är den slut så jag vet inte riktigt hur de ska gå. Mamma! Skicka mig en ny, spännande en! Ingen jag redan läst, tack =) Var även på Jens Lekman konsert på Maolivehouse igårkväll med Adde, dubbel J, Dan & Aaron. Riktigt riktigt bra! Om ni inte hört han innan så är det helt klart värt att lyssna lite på!

Nej! Nu har Adde tagit lite ledigt från jobbet och vi ska lägga oss i soffan och kolla på heroes (sa ju de! Ingen ljudbok - ingen duktig Rebecca!) Men vi båda är lite småkrassliga så vi ursäktar oss med det!

Hej!

RSS 2.0