Movement, week 18/19Denna vecka går du in i den femte graviditetsmånaden och bebisen kan både känna och höra nu – iallfall dina hjärtljud och gurglandet som pågår i din mage och tarm. Men snart kommer bebisen att börja identifiera ljud utifrån och lära sig känna igen din röst.

Bebisen ungefär 12 centimeter lång i sitthöjd och väger knappt 200 gram. Bröstkorgen rör sig ut och in vid andning (även om det är fostervatten som bebisen 'andas'). Blodkärl syns fortfarande genom den tunna huden och öronen har flyttats dit de ska sitta, men de är ännu lite utstående.

Du erbjuds en ultraljudsundersökning i andra trimestern för att bedöma fostrets tillväxt och utveckling och se om förlossningsdatumet stämmer. Det kan kännas stort att se den sparka, böja sig, sträcka på sig, rulla runt och till och med suga på tummen. Gå tillsammans om det är möjligt och be om bilder!


Om du väntar en flicka är hennes slida, livmoder och äggledare nu på plats. Om du väntar en pojke, är de yttre könsorganen tydliga. Dock det går inte nödvändigtvis att se bebisens kön - en del verkar vilja behålla det för sig själva genom att inta positioner som gör att det inte syns.

-info från babycenter.com

Om förra veckan gick fort är det ingenting mot vad det gjort nu. Kiddo sparkar och verkar ha det gott, men det jag inte kan sluta tänka på från veckan som gått är idioten till rickshaw chaufför som slog och sparkade mig helt från ingenting. Då insåg jag hur skört allt är. Hur nära det alltid är, till att någoting hemskt kan hända. Att man ska vara tacksam. Happy thoughts. Julle, bjällerklang och liten. Nattvilden.

Kommentarer
Postat av: Johanna

För 17. Dags att komma hem nu. Här finns iof puckon men inga rickshaw att åka i för att hitta dem...

2011-05-19 @ 21:19:42
URL: http://jlu.blogg,se
Postat av: tess

Jävla idiot! Ja kom hem nu:) vilket datum bokade du?

2011-05-20 @ 08:16:06
URL: http://myfashioncorner.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0